The Summer Olympic Games. Once every four years the countries of the world send their best and brightest to participate in the Summer Olympic Games. The site for the event is decided years before, and most countries contend strongly for the privilege to host the Games. The 2008 games were held in Bejing, China.
There is a lot of pageantry and tradition attached to the event. The opening ceremony is elaborate and awe-inspiring. China put on a spectacularly beautiful fireworks display to welcome the world's athletes in 2008.
The track events, water events (swimming, diving) and precision activities such as archery and rhythmic gymnastics are wonderful to watch. Seeing these athletes perform their special skills is a treat for those of us who achieve a vicarious satisfaction from it. Everyone roots for the athletes from their own country and we thrill when our anther is played during the medal ceremony. Being an Olympian is an honor every athlete dreams of.
How often are the Summer Olympic Games held?
- A. Every two years.
- B. Every four years.
- C. Annually.
- D. Once a decade.
Correct Answer: B
Rationale: The Summer Olympic Games are held 'once every four years,' as stated in the text. This timeframe allows countries to send their best athletes to participate. The correct answer is B, 'Every four years,' making it a significant and eagerly anticipated global event. The four-year interval also allows for ample time for countries to prepare, build excitement, and showcase their best talents on a world stage.
You may also like to solve these questions
A Bit About Bicycles: Children begin to taste freedom on bicycles. Historians believe that bicycles began around 3500 B.C. in the Middle East although it took 53 centuries before bicycles were fashioned in the way we know them today.
With over 1500 moving parts, bicycles are complex yet simple machines and amazingly the basic design has not changed since the 1880s. A few tweaks have been added, such as gears and hand-operated brakes, but bicycles remain a steady source of exercise and entertainment for both children and adults. Some forms of bicycling are mountain biking and BMX biking which is similar to cross-country motorcycle racing.
In many countries around the world, bicycles are a necessary part of daily existence. Bicycling in China is imperative if you want to go places, due to the vast population in a relatively small area. Bicycles are coming back in high demand all over the world.
About how long did it take for bicycles to look and feel like they do today?
- A. 100 years.
- B. 53 years.
- C. 5,300 years.
- D. 3,500 years.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 100 years. The passage states that bicycles began around 3500 B.C. in the Middle East, but it took 53 centuries before bicycles were fashioned in the way we know them today. 53 centuries equal to 5300 years. However, the passage mentions that the basic design of bicycles has not changed since the 1880s, which is around 100 years ago from now. Therefore, it took about 100 years for bicycles to look and feel like they do today.
Explanation:
- Choice A is correct because it aligns with the information provided in the passage about the time it took for bicycles to evolve into their current design.
- Choice B is incorrect as it does not accurately reflect the timeline mentioned in the passage.
- Choice C is incorrect as it overestimates the time it took for bicycles to reach their modern design.
- Choice D is incorrect as it refers to the starting point of bicycles' invention rather than the time
ELECTORAL COLLEGE
The Electoral College has nothing to do with college and contains no students. It consists of votes that each state acquires based on the number of representatives it has in Congress. Each state has two electoral votes because every state has two senators. The remaining electoral votes are determined by the number of Congressmen, which is based on the population of the state, as established by the Census taken every decade. During the presidential election, most states cast all their electoral votes for the candidate who wins the popular vote in that state. Although this system can be confusing, the founding fathers knew what they were doing. The Electoral College encourages candidates to campaign in every state. However, winning the popular vote across the country does not guarantee winning the election. A notable example is the 2000 election, where Al Gore won the popular vote nationwide, but George W. Bush secured more electoral votes, ultimately becoming the 43rd president.
What is the author's reason for writing this piece?
- A. Entertain the reader with anecdotes
- B. Persuade the reader to support a specific candidate
- C. Teach the reader about the Electoral College
- D. Criticize the electoral process
Correct Answer: C
Rationale: The author's intent in writing this piece is primarily to educate the reader about the Electoral College. The passage provides a detailed explanation of how the Electoral College works, including its structure and the role it plays in presidential elections. It aims to inform the audience about a complex system in a straightforward manner, rather than entertaining, persuading, or criticizing. Therefore, the correct answer is C.
The Water Cycle
Water is needed to sustain practically all life functions on planet Earth. A single drop of this compound is composed of an oxygen atom that shares its electrons with each of the two hydrogen atoms.
The cycle starts when precipitation, such as rain, snow, sleet, or hail, descends from the sky onto the ground. Water that is not absorbed immediately from the precipitation is known as runoff. The runoff flows across the land and collects in groundwater reservoirs, rivers, streams, and oceans.
Evaporation takes place when liquid water changes into water vapor, which is a gas. Water vapor returns to the air from surface water and plants.
Ultimately, condensation happens when this water vapor cools and changes back into droplets of liquid. In fact, the puffy, cotton clouds that we observe are formed by condensation. When the clouds become heavily laden with liquid droplets, precipitation ensues.
Which literary genre best describes this passage?
- A. Narrative nonfiction.
- B. Essay.
- C. Realistic fiction.
- D. Speech.
Correct Answer: B
Rationale: The passage describes the water cycle in a factual and informative manner, making it an essay. It presents scientific concepts clearly without storytelling elements or fictional narratives, which distinguishes it from narrative nonfiction or realistic fiction. Additionally, the passage does not aim to persuade or motivate an audience, as would be characteristic of a speech.
Food
Food and drink are necessary and desirable, but their
abuse can cause serious physical and metal problem.
Many physicians believe that overeating is one of the
country's main health problems, since it places a great
strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens
the individual's life span. To fill an emotional void. People
often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The
results of alcohol abuse are widely publicized. The social
drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's
contribution to highway death, spousal and child abuse,
are all concomitant problems associated with alcohol
abuse.
The information presented in this article is?
- A. Against eating and drinking
- B. Against drinking alcohol
- C. Against eating rich foods
- D. Unbiased in its approach
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D: Unbiased in its approach. The article discusses the necessity and desirability of food and drink but also highlights the potential harms and issues associated with their abuse. It addresses concerns related to overeating, alcohol consumption, and the consequences of alcohol abuse. The article presents a balanced view by acknowledging the benefits of food and drink while also highlighting the negative impacts of their abuse, making it unbiased in its approach.
The Summer Olympic Games. Once every four years the countries of the world send their best and brightest to participate in the Summer Olympic Games. The site for the event is decided years before, and most countries contend strongly for the privilege to host the Games. The 2008 games were held in Bejing, China.
There is a lot of pageantry and tradition attached to the event. The opening ceremony is elaborate and awe-inspiring. China put on a spectacularly beautiful fireworks display to welcome the world's athletes in 2008.
The track events, water events (swimming, diving) and precision activities such as archery and rhythmic gymnastics are wonderful to watch. Seeing these athletes perform their special skills is a treat for those of us who achieve a vicarious satisfaction from it. Everyone roots for the athletes from their own country and we thrill when our anther is played during the medal ceremony. Being an Olympian is an honor every athlete dreams of.
What is the meaning of the word 'roots' as used in the third paragraph?
- A. The part of a plant under the ground.
- B. To wish the success of.
- C. A musical tone upon which a piece of music is based.
- D. To dig in the earth with a snout.
Correct Answer: B
Rationale: In the context of the third paragraph, the word 'roots' is used to describe how people support and cheer for the athletes from their own country. 'To wish the success of' is the correct interpretation, making choice B the correct answer. The other definitions of 'roots' refer to different meanings that do not fit the context of cheering for athletes.
Nokea