The ability to see at a distance, in good light, does not diminish as a result of aging to the extent
that other visual acuities do. Myopia, or nearsightedness, is more common to younger eyes,
while presbyopia, or farsightedness, more commonly afflicts people as they age. The word
presbyopia comes from Greek presbys, "old man," and opia, "eye," and names a condition in
which, because the lens of the eye hardens slightly and loses elasticity as a person ages, one
cannot as easily focus sharply on nearby objects. This condition leads to the familiar habit of
lifting up one's glasses and bringing an object or reading material close to the face so that the
eyes can more easily focus on it. The function of the lens is to accommodate different focal
points so that sensory data can be correctly directed to the retina for interpretation into images by
the brain. Corrective lenses, particularly bifocals or progressive lenses, adjust for the focal point
aberration. In essence, they do the work that the eye can no longer do for itself.
In the context of the passage, what does 'accommodate' mean?
- A. Arrange lodging for
- B. Contain
- C. Make allowances for
- D. Excuse
Correct Answer: B
Rationale: In the context of the passage, 'accommodate' refers to the function of the lens in the eye to adjust for different focal points, allowing sensory data to be correctly directed to the retina for interpretation into images by the brain. Therefore, 'contain' is the most appropriate definition in this context as it reflects the lens's ability to adapt and encompass various focal points.
You may also like to solve these questions
People of Hispanic origin were on the North American continent centuries before settlers arrived
from Europe in the early 1600s and the thirteen colonies joined together to form the United
States in the late 1700s. The first census of the new nation was conducted in 1790, and counted about four million people, most of whom were white. Of the white citizens, more than 80%
traced their ancestry back to England. There were close to 700,000 slaves and about 60,000 "free Negroes". Only a few Native American Indians who paid taxes were included in the census count, but the total Native American population was probably about one million. By 1815, the population of the United States was 8.4 million. Over the next 100 years, the
country took in about 35 million immigrants, with the greatest numbers coming in the late 1800s and early 1900s. In 1882, 40,000 Chinese arrived, and between 1900 and 1907, there were more
than 30,000 Japanese immigrants. But by far, the largest numbers of the new immigrants were
from central, eastern, and southern Europe. An enormous amount of racial and ethnic assimilation has taken place in the United States. In 1908, play-write Israel Zangwill first used the term "melting pot" to describe the concept of a place where many races melted in a crucible and re-formed to populate a new land. Some years during the first two decades of the 20th century, there were as many as one million new
immigrants per year, an astonishing 1 percent of the total population of the United States.
In 1921, however, the country began to limit immigration, and the Immigration Act of 1924
virtually closed the door. The total number of immigrants admitted per year dropped from as many as a million to only 150,000. A quota system was established that specified the number of
immigrants that could come from each country. It heavily favored immigrants from northern and western Europe and severely limited everyone else. This system remained in effect until 1965, although after World War II, several exceptions were made to the quota system to allow in
groups of refugees.
In line 21, the term 'virtually' is closest in meaning to which of the following?
- A. effectively
- B. occasionally
- C. thoroughly
- D. undeservedly
Correct Answer: A
Rationale: The term 'virtually' is used to convey the idea that something is almost or nearly the case. In this context, it implies that the Immigration Act of 1924 came very close to completely closing the door on immigration. The most suitable synonym for 'virtually' in this context is 'effectively,' indicating that the act was highly efficient in achieving its goal of restricting immigration.
Have you ever wondered why the whistle of a traveling, distant locomotive predicts its approach several yards before anyone actually sees it? Or why an oncoming ambulance's screaming siren is heard momentarily several feet before the ambulance comes into full view, before it passes you, and why its siren is still heard faintly well after the ambulance is out of sight?
What you are witnessing is a scientific phenomenon known as the Doppler Effect. What takes place is truly remarkable. In both of these instances, when the train or ambulance moves toward the sound waves in front of it, the sound waves are pulled closer together and have a higher frequency. In either instance, the listener positioned in front of the moving object hears a higher pitch. The ambulance and locomotive are progressively moving away from the sound waves behind them, causing the waves to be farther apart and to have a lower frequency. These fast-approaching modes of transportation distance themselves past the listener, who hears a lower pitch.
What is the main idea of the passage?
- A. Trains and ambulances emit distinctive sounds.
- B. Low-frequency waves result in high-pitched sounds.
- C. High-frequency waves lead to low-pitched sounds.
- D. The Doppler Effect explains why sound is initially heard more strongly and then faintly after a moving object has passed.
Correct Answer: D
Rationale: The main idea of the passage is to explain the phenomenon of the Doppler Effect, which is demonstrated by the sound changes produced by a moving object like a train or an ambulance. As these objects approach a listener, the sound waves are compressed, resulting in a higher frequency and pitch. Conversely, as they move away, the waves are stretched, leading to a lower frequency and pitch. This effect is what causes the sound to be initially loud and then fade away after the object passes, as observed with the ambulance and locomotive.
Mr. Rogers' Biography: 'It's a wonderful day in the neighborhood!' This familiar line always began the Mister Rogers' Neighborhood program on PBS.
The amazing Fred Rogers brought a special message to children around the world. He believed that each person is unique and wonderful in his or her own way and we should accept others just the way they are without trying to change or improve them. Mr. Rogers spread his tolerance message far and wide through the daily broadcasts of his television show, his many books, and finally after his retirement through his website specifically designed for children. Through these venues, Mr. Rogers helped children deal with the real- world things that bothered them, such as doctor visits, haircuts, and new siblings.
Fred Rogers left a legacy of kindness, acceptance, and an unending love of learning for all generations.
Why did Fred Rogers design and develop a television show for children?
- A. He wanted to do it for his own children.
- B. He wanted to help children deal with real-world problems.
- C. He wanted to spread cheer throughout his neighborhood.
- D. He wanted to become famous.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: He wanted to help children deal with real-world problems. Fred Rogers designed and developed a television show for children with the intention of providing them with a platform to address real-world issues and challenges they face. This is evident from the excerpt mentioning how he helped children deal with things like doctor visits, haircuts, and new siblings. The show aimed to offer guidance and support to children in navigating these experiences.
Choice A is incorrect because there is no mention in the text that he created the show for his own children specifically. Choice C is incorrect as the primary focus of the show was not just to spread cheer but to provide meaningful support and guidance to children. Choice D is incorrect as there is no indication that Fred Rogers' motivation was to become famous; rather, his focus was on helping children and spreading a message of kindness and acceptance.
Searching for medical information can be confusing, especially for first-timers. However, if you are patient and stick to it, you can find a wealth of information. Your community library is a good place to start your search for medical information. Before going to the library, you may find it helpful to make a list of topics you want information about and questions you have. Your list of topics and questions will make it easier for the librarian to direct you to the best resources. Many community libraries have a collection of basic medical references. These references may include medical dictionaries or encyclopedias, drug information handbooks, basic medical and nursing textbooks, and directories of physicians and medical specialists (listings of doctors). You may also find magazine articles on a certain topic. Look in the Reader’s Guide to Periodical Literature for articles on health and medicine from consumer magazines. Infotrac, a CD-ROM computer database available at libraries or on the Web, indexes hundreds of popular magazines and newspapers, as well as medical journals such as the Journal of the American Medical Association and New England Journal of Medicine. Your library may also carry searchable computer databases of medical journal articles, including MEDLINE/PubMed or the Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. Many of the databases or indexes have abstracts that provide a summary of each journal article. Although most community libraries don’t have a large collection of medical and nursing journals, your librarian may be able to get copies of the articles you want. Interlibrary loans allow your librarian to request a copy of an article from a library that carries that particular medical journal. Your library may charge a fee for this service. Articles published in medical journals can be technical, but they may be the most current source of information on medical topics.
What is the meaning of the word technical as it is used in the fourth paragraph?
- A. requiring expert knowledge
- B. incomplete
- C. foreign
- D. plagiarized
Correct Answer: A
Rationale: In the context of the fourth paragraph, the word 'technical' refers to information that is complex and detailed, requiring expert knowledge to understand. Medical journal articles are often technical because they are written for professionals in the field and may contain specialized terminology and in-depth analysis. Therefore, choice A, 'requiring expert knowledge,' is the correct meaning of the word 'technical' in this context.
Electrocardiogram
Beep!âĂ¬Ā¦Beep!âĂ¬Ā¦Beep! is the audible rhythmic sound made as the strength of the heart muscle is measured. The signal cadence has a characteristic record that varies in every individual. This record is called an electrocardiogram, or ECG.
In the body, an array of systemic neural responses constantly occur, emitting electric currents. The electric currents can be detected on the surface of the body, and if a person is hooked to an amplifier, these impulses are recorded by an electrocardiograph.
Most of the information obtained is about the heart because the heart sends out electric currents in waves. This âĂ¬Å“wave of excitationâĂ¬Ā¯ spreads through the heart wall and is accompanied by electric changes. The wave takes place in three distinct steps.
Initially, the âĂ¬Å“wave of excitationâĂ¬Ā¯ accompanied by an electric change lasts for approximately 1 to 2 seconds after the contraction of the cardiac muscle. The electric impulses are discharged rhythmically from the sinoatrial (SA) node, the pacemaker of the heart. This spread of excitation over the muscle of the atrium indicates that the atrium has contracted.
Next, the peak of the ECG reading is due to the atrioventricular (AV) node, causing the ventricle to become excited.
Finally, the ventricles relax, and any changes in the wave indicate to trained medical staff any abnormalities within the heart.
What are the three steps of the 'wave of excitation' during an electrocardiogram?
- A. The discharge from the SA node, the peak ECG, and the excitement of the ventricle.
- B. The excitement of the ventricle, the relaxing of the ventricle, and the systemic neural response.
- C. The contraction of the atrium, the relaxation of the atrium, and the contraction of the ventricle.
- D. The excitation of the atrium, the excitement of the ventricle, and the relaxing of the ventricle.
Correct Answer: D
Rationale: The correct sequence of the 'wave of excitation' during an electrocardiogram includes the excitation of the atrium (contraction), the excitement of the ventricle (peak ECG), and the relaxing of the ventricle. This process starts with the discharge from the SA node, followed by the peak ECG due to the AV node, and ends with the relaxation of the ventricles. Understanding this sequence is crucial for interpreting ECG readings accurately and identifying any abnormalities within the heart.
Nokea