Reading Comprehension Related

Review Reading Comprehension related questions and content

Linking San Francisco to Marin County in California, the Golden Gate Bridge is one of the most famous bridges in the world. The bridge crosses over a narrow strait which connects the Pacific Ocean to San Francisco Bay. Prior to the bridge, people traveled by ferry boat across the strait.
Although most people thought a bridge was necessary to expedite travel, some residents of the
bay area felt the risk of building the bridge was too great. Joseph Strauss believed that nothing was impossible, and dreams would never come to fruition if risks weren't taken. So, he decided to gather the best and brightest builders, architects, and workers to embark on the challenge of
building a bridge across the Golden Gate Strait. With safety nets in place, the construction began in 1937. Building the anchorages first, the
builders then move on to the towers on each end, and then to the three-foot thick cables to support the suspension bridge. Lastly, workers labored to complete the roadway which became
the most dangerous and treacherous part of the entire task. The builders had to keep the bridge
balance, so it wouldn't fall into the bay.
Today, over sixty-five years later, the bridge remains a life-line for the people of the San Francisco Bay Area.

In the passage the word embark means to:

  • A. Put or go on board a ship
  • B. Remove the covering from a tree
  • C. Speak harshly to others
  • D. Being an undertaking
Correct Answer: D

Rationale: In the context provided in the passage, the word 'embark' is used to describe the action taken by Joseph Strauss to start on the challenge of building a bridge across the Golden Gate Strait. 'Embark' in this context means to undertake or start an important or challenging task. Therefore, the correct answer is D: 'Being an undertaking.' This choice aligns with the idea of starting a challenging project, as seen in the passage.