Mr. Rogers' Biography: 'It's a wonderful day in the neighborhood!' This familiar line always began the Mister Rogers' Neighborhood program on PBS.
The amazing Fred Rogers brought a special message to children around the world. He believed that each person is unique and wonderful in his or her own way and we should accept others just the way they are without trying to change or improve them. Mr. Rogers spread his tolerance message far and wide through the daily broadcasts of his television show, his many books, and finally after his retirement through his website specifically designed for children. Through these venues, Mr. Rogers helped children deal with the real- world things that bothered them, such as doctor visits, haircuts, and new siblings.
Fred Rogers left a legacy of kindness, acceptance, and an unending love of learning for all generations.
The author wrote this passage because he/she
- A. Wanted to persuade you to buy books written by Fred Rogers.
- B. Wanted to entertain you with amusing anecdotes from Fred Roger’s life
- C. Felt there wasn’t enough written about Fred Rogers.
- D. Wanted to inform the reader about Fred Roger’s message.
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D: Wanted to inform the reader about Fred Rogers' message. The passage clearly states that Mr. Rogers spread a message of acceptance and tolerance, helping children deal with real-world issues. The purpose of the passage is to inform the reader about Mr. Rogers' beliefs and the impact of his work, not to persuade readers to buy books, entertain with anecdotes, or address a lack of information. Therefore, the correct choice is D as it aligns with the passage's content and theme.
You may also like to solve these questions
Have you ever found yourself staring at the ceiling at 2:00 a.m.? Have you kicked the blankets off to the floor from tossing and turning? Many longtime suffers of Insomnia know these situations all too well. As many as 17% of Americans find the restful break of sleep hard to achieve.
Lack of sleep affects intellectual abilities at work or school by causing a deficit in memory, attention, and concentration which in turn creates a feeling of irritation or depression. Chronic insomnia can result from a medical illness, a psychiatric condition, or from sleep apnea, a condition where an individual actually stops breathing during sleep. Sleep hygiene, developing good sleep habits, and non- pharmacological therapies such as herbs and spices are some solutions to Insomnia.
What was the author's intention when writing this passage?
- A. Developing good sleep habits and using herbs and spices.
- B. To explain insomnia and propose some solutions for the condition.
- C. Watching television before bed.
- D. Taking frequent naps during the day.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B because the author's intention in the passage is to explain insomnia and provide solutions for the condition. The passage discusses the impact of insomnia on intellectual abilities and mentions solutions such as developing good sleep habits, non-pharmacological therapies like herbs and spices, and addressing underlying causes like medical illnesses or psychiatric conditions. Choices A, C, and D are incorrect as they do not accurately reflect the primary focus of the passage, which is to address insomnia and its solutions.
Food
Food and drink are necessary and desirable, but their
abuse can cause serious physical and metal problem.
Many physicians believe that overeating is one of the
country's main health problems, since it places a great
strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens
the individual's life span. To fill an emotional void. People
often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The
results of alcohol abuse are widely publicized. The social
drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's
contribution to highway death, spousal and child abuse,
are all concomitant problems associated with alcohol
abuse.
As used in the last sentence of this paragraph, the term "concomitant" means:
- A. Accompanying
- B. Quiet
- C. Separate
- D. Unpredictable
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'Accompanying.' In the context provided, 'concomitant' is used to describe problems that occur together with alcohol abuse, such as the consequences of becoming alcoholic, the contribution to highway deaths, and spousal and child abuse. These issues are accompanying or happening alongside alcohol abuse, making 'Accompanying' the most suitable definition for 'concomitant' in this context.
Food
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and mental problems. Many physicians believe that overeating is one of the countryÄ€™s main health problems, since It places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken drivers contribution to highway deaths, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
As used in the last sentence of this paragraph, the term 'concomitant' means
- A. quiet
- B. unpredictable
- C. separate
- D. accompanying
Correct Answer: D
Rationale: The term 'concomitant' refers to something that accompanies or occurs alongside something else. In the context of the sentence, it describes the problems associated with alcohol abuse that occur together with issues such as drunken driving and spousal or child abuse. Therefore, the correct answer is D, meaning 'accompanying.'
Exams
Subjective exams measure your ability in several areas. Besides recall information, you must be able to organize content logically and intelligently express yourself in a clearly understood manner. Subjective tests provide a greater opportunity for students to show their broad knowledge of a subject area. Answers may be in the form of paragraphs or lengthy essays.
When you review for an essay exam, concentrate on main ideas rather than details. Since essay tests are limited to a few questions, they are likely to deal with more important ideas of a subject. Prepare a list of questions that you think might be asked. Write an answer to each of your questions. Rather than writing complete sentences, jot down your thoughts in outline form. Doing so will help you organize the information so that you can express yourself clearly.
When you take the test, read through all the questions before you start to write. Allot time for each question, allowing more time for questions worth the most points. Read each question carefully to determine exactly what is being asked. Pay attention to words such as define, illustrate, explain, list, compare, and contrast. Each word requires a different type of response.
From the article, the reader can conclude that a test containing true-false questions is called?
- A. subjective.
- B. rejective.
- C. dejective.
- D. objective
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D: 'objective.' Objective tests, such as those containing true-false questions, multiple-choice questions, and other formats with clear answers, are designed to measure specific knowledge objectively. This type of test contrasts with subjective tests that allow for more personal expression and analysis. In the context of the article, the term 'objective' refers to tests with definitive answers that do not involve personal interpretation or opinion.
"Phobias — 'Don’t be afraid.' Sounds simple, but for some people it's not. Having the normal
reaction of being scared or frightened helps you to survive threats of all kinds, both physical
and verbal. Most mild fears are outgrown during childhood; however, severe fears, called
phobias, are extreme and unreasonable. Phobias cause out-of-control feelings such as
sickness, headaches, ulcers, and high blood pressure. Specific phobias center around things,
activities, or situations while people with social phobias feel anxiety over social settings
where they fear embarrassing situations. Another type of phobia called panic disorder causes
people to sweat, tremble, or even faint due to overwhelming panic which may occur at any
time. By talking, breathing deeply, and visualizing, a person can gain control over
debilitating phobias
Which strategy is not suggested by the author to deal with phobias?
- A. Breathing deeply.
- B. Talking.
- C. Visualizing.
- D. Taking medication.
Correct Answer: D
Rationale: The passage outlines strategies for dealing with phobias, which include talking, breathing deeply, and visualizing. However, it does not mention taking medication as a strategy. Therefore, option D is the correct answer, as it is not one of the suggested methods to cope with phobias according to the author.
Nokea