Reading Comprehension HESI A2 Practice Test Related

Review Reading Comprehension HESI A2 Practice Test related questions and content

Modern PE Classes:
In some schools around the country, physical education classes look a lot different than they did a generation or two ago. Kids are still in motion, stretching, running, lifting, and sweating. But instead of everyone doing the same activity at the same time as a team, they are exercising independently. They are being taught movements and activities that their teachers hope they will incorporate into their lives rather than just perform long enough to get a good grade.
By teaching kids the pleasure of exercise, gym teachers hope to instill important lessons about maintaining good health, staying fit, and keeping weight under control. Students can also participate in low-impact sports like yoga, martial arts, and weight lifting. Instead of playing basketball or baseball, they can focus on more general skills like passing the ball.
A growing number of physical education (PE) teachers are also putting more of an emphasis on general nutrition and health. With the continual increase in the number of children who are obese, there is greater pressure to teach students how to stay fit. To do this, gym teachers have to look at new ways to introduce exercise to their students that will not intimidate or overwhelm them but instead intrigue and engage them.
One other difference found in some modern gym classes is the grading system. Instead of being graded on their ability to run laps in a set time or make a certain number of baskets, the students are graded simply on the effort they make in the class. Some even get extra credit if they are the sweatiest students in the room!

What can the reader infer about the 'sweatiest students' referred to in the last sentence in the passage?

  • A. These students are more physically active than others.
  • B. These students have worked harder during class.
  • C. These students do not necessarily perform better academically.
  • D. These students excel in all sports activities.
Correct Answer: B

Rationale: The correct answer is B. The reader can infer that the 'sweatiest students' have worked harder during class. This inference is supported by the context that students are graded based on the effort they make in the class, with some even receiving extra credit for being the sweatiest students in the room. Choice A is incorrect as there is no indication in the passage that the sweatiest students are more physically active than others; they are recognized for their effort, not necessarily for being the most active. Choice C is incorrect as the passage does not discuss the academic performance of the sweatiest students. Choice D is incorrect as there is no evidence to suggest that the sweatiest students excel in all sports activities; they are acknowledged for their effort rather than their overall sports performance.