Reading Comprehension Related

Review Reading Comprehension related questions and content

"Don't be afraid." Sounds simple, but for some people it's not. Having the normal maction of being scared or frightened helps you to survive threats of all kinds, both physical and verbal. Most mild fears are outgrown during childhood; however, severe fears, called phoblas, are extreme and unreasonable. Phobias cause out-of-control feelings such as sickness, headaches, ulcers, and high blood pressure. Specific phoblas center around things, activities, or situations while people with social phoblas feel anxiety over social settings where they fear embarrassing situations.

Another type of phobia called panic disorder causes people to sweat, tremble, or even faint due to overwhelming panic which may occur at any time. By talking, breathing deeply, and visualizing, a person can gain control over debilitating phobias

What does the author want to conclude?

  • A. People can gain control or deal with phobias.
  • B. Phobias should be ignored.
  • C. Everyone has a phobia.
  • D. Phobias are not serious.
Correct Answer: A

Rationale: The correct answer is A: 'People can gain control or deal with phobias.' The author discusses different types of severe fears, known as phobias, and how they can manifest physically and emotionally. The text emphasizes that individuals can gain control over debilitating phobias through strategies like talking, deep breathing, and visualization. This conclusion is supported by the information provided in the text, which highlights ways to manage and overcome phobias rather than suggesting they should be ignored, claiming everyone has a phobia, or dismissing the seriousness of phobias.