HESI A2 Reading Comprehension Practice Test Related

Review HESI A2 Reading Comprehension Practice Test related questions and content

FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.

What is implied by this paragraph about food and drink?

  • A. We should eat and drink in reasonable quantities.
  • B. Alcohol should be banned.
  • C. People should eat in large quantities.
  • D. We need stronger laws to control drunk drivers.
Correct Answer: A

Rationale: The paragraph emphasizes that while food and drink are necessary and desirable, their abuse can lead to serious physical and mental problems. It highlights the negative consequences of overeating and alcohol abuse, such as strain on the heart, diabetes, and other health issues. The text suggests the importance of moderation in consumption to prevent health problems. Choices B, C, and D are incorrect because the paragraph does not call for a ban on alcohol, promote eating in large quantities, or specifically discuss the need for stronger laws to control drunk drivers.