ELECTORAL COLLEGE:
The Electoral College has nothing to do with college and contains no students. The Electoral College consists of votes that each state acquires based on the number of representatives it has in Congress.
Each state has two electoral votes because each state has two senators. The remaining electoral votes are determined by the number of Congressmen, the number of which is based on the population of the state established by the Census taken each decade.
During the presidential election, most states cast all their electoral votes for the candidate who wins the popular vote in that state. It's all very confusing, but the founding fathers know what they were doing. By having and using the Electoral College candidates' campaign in every state, but just because they win the popular vote across the country doesn't mean they will always win the election.
Case in point, in election 2000, Al Gore won the popular vote across the country, but George W. Bush won more electoral votes. Therefore, he became our 43rd president.
What is the author's main argument in the passage on the Electoral College?
- A. The Electoral College ensures that all states have a say in elections.
- B. The Electoral College is outdated and needs reform.
- C. The Electoral College should be abolished.
- D. The Electoral College was created to favor larger states.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: 'The Electoral College is outdated and needs reform.' The passage discusses the Electoral College system, highlighting its complexities and the discrepancy between the popular vote and electoral vote outcomes. It mentions the confusion and the case of the 2000 election where the popular vote winner did not become president. The main argument is that the system is outdated and requires reforms to align with modern democratic principles. Choice A is incorrect as the passage does not focus on ensuring all states have a say but rather on the need for reform. Choice C is not the main argument presented in the passage; while the passage mentions confusion, it does not explicitly call for abolition. Choice D is incorrect as the passage does not state that the Electoral College was created to favor larger states; instead, it discusses the allocation of electoral votes based on Congressional representation and population.
You may also like to solve these questions
FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
What was the author's motive for writing the paragraph?
- A. Encourage overeating.
- B. Criticize healthy eating habits.
- C. Urge self-control.
- D. Promote exercise.
Correct Answer: C
Rationale: The author's motive for writing the paragraph is to urge self-control. The text emphasizes the importance of moderation in food and drink consumption to avoid serious physical and mental health problems. It highlights the negative consequences of overeating and alcohol abuse, pointing out the strain on the heart, diabetes risk, shortened lifespan, and emotional eating habits. By discussing the issues related to overconsumption, the author aims to promote self-control and responsible habits. Choices A, B, and D are incorrect because the paragraph focuses on advocating moderation and self-discipline rather than encouraging overeating, criticizing healthy eating habits, or promoting exercise.
DAY LIGHT SAVINGS TIME:
It is a well-known fact that it takes the Earth approximately 365 days to move around the sun. At the same time, the Earth revolves or spins around itself over the course of 24 hours, which explains why there is day and night. One half of the Earth is always facing the Sun and the other half is facing away from it. As a result, there are different time zones dividing the globe. Moving suddenly from one time zone into the other, as when flying for example from Asia to North America, causes jetlag. People feel tired, they wake up suddenly during the night and cannot go back to sleep. It takes time to get used to a new time zone.
Another thing to consider is the slight tilting of the Earth towards the sun. The Earth does not stand straight but leans a little to one side. Therefore, when it revolves around the Sun, the middle part of the Earth is always closer to the Sun and gets more heat. This part is called the equator, and above it lathes tropics. Countries at the tropics get the same amount of daylight all the time. The sun always rises at 6 am and sets at 6 pm. In contrast, the tips of the Earth or the Poles get hardly any light at all because they are so far away from the sun.
There are two main seasons at the Poles. There are 6 months of summer, when the sun is always shining, even at night, and there are 6 months of winter, when there is constant darkness.
In between the tropics and the Poles lies the temperate zone, where there are 4 seasons. The sun rises and sets at different times throughout the year. In the spring and summer, it gets light earlier; in the fall and winter it gets dark earlier. People who live in temperate zones take advantage of that fact to get more daylight. At the beginning of spring, countries in Europe and North America re-adjust their clocks. They change the time on their clocks and watches by moving them an hour ahead. As a result, the sun does not set around 7 or 8 pm as usual, but an hour later. This measure is called Daylight Savings Time (DST) and lasts until the beginning of fall, when people move their clocks back one hour to Standard or regular Time.
It is thought that Benjamin Franklin first suggested the introduction of Daylight Savings Time in the 18th century. But, the first serious proposal came in 1907 from William Willet. Yet his idea was shelved by the British government, who refused it because they thought it was unnecessary. Daylight Savings Time was first put into practice by the German government in 1916 in order to save energy during the First World War. Shortly after, the United Kingdom followed suit, with the United States doing the same in 1918.
The law was very unpopular since people had to wake up earlier and many experienced a feeling like jetlag. But the 1970s energy crisis forced the US to make Daylight Savings Time the law. Studies have shown that the introduction of Daylight Savings Time in the spring saved the US 10,000 barrels of oil per day between 1974-1975. It also prevented 2,000 traffic injuries and 50 traffic-related deaths, saving the country $28 million.
Currently, Americans switch to Daylight Savings Time on the first Sunday in April and move back to Standard Time on the last Sunday in October. But as of 2007, the time re-adjustment happened even earlier, in March and November.
What is the relationship between the tilt of the Earth and seasons as explained in the passage on Daylight Savings Time?
- A. The tilt of the Earth has no effect on seasons.
- B. The tilt of the Earth creates seasons.
- C. The tilt of the Earth changes throughout the year.
- D. The tilt of the Earth is random and unpredictable.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: 'The tilt of the Earth creates seasons.' The passage explains that the tilt of the Earth causes the different seasons by changing the amount of sunlight different regions receive. This tilt results in varying angles at which sunlight reaches different parts of the Earth, leading to the seasonal changes in temperature and daylight hours. Choice A is incorrect because the passage clearly states that the tilt of the Earth does have an effect on the seasons. Choice C is incorrect because the tilt of the Earth remains relatively constant throughout the year. Choice D is incorrect as the tilt of the Earth is not random but follows a consistent pattern.
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
Throughout this passage, the word suit means?
- A. A set of clothing.
- B. A group of cards in a deck.
- C. A legal case.
- D. A formal request.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B. In the passage, the word 'suit' refers to one of the four groups of cards in a deck of playing cards. The passage explains how the suits of cards, such as spades, hearts, diamonds, and clubs, are used in the game of Bridge. Choice A, 'A set of clothing,' is incorrect as it does not relate to the context of playing cards. Choice C, 'A legal case,' and Choice D, 'A formal request,' are also incorrect as they have no relevance to the discussion of card games in the passage.
DAY LIGHT SAVINGS TIME:
It is a well-known fact that it takes the Earth approximately 365 days to move around the sun. At the same time, the Earth revolves or spins around itself over the course of 24 hours, which explains why there is day and night. One half of the Earth is always facing the Sun and the other half is facing away from it. As a result, there are different time zones dividing the globe. Moving suddenly from one time zone into the other, as when flying for example from Asia to North America, causes jetlag. People feel tired, they wake up suddenly during the night and cannot go back to sleep. It takes time to get used to a new time zone.
Another thing to consider is the slight tilting of the Earth towards the sun. The Earth does not stand straight but leans a little to one side. Therefore, when it revolves around the Sun, the middle part of the Earth is always closer to the Sun and gets more heat. This part is called the equator, and above it lathes tropics. Countries at the tropics get the same amount of daylight all the time. The sun always rises at 6 am and sets at 6 pm. In contrast, the tips of the Earth or the Poles get hardly any light at all because they are so far away from the sun.
There are two main seasons at the Poles. There are 6 months of summer, when the sun is always shining, even at night, and there are 6 months of winter, when there is constant darkness.
In between the tropics and the Poles lies the temperate zone, where there are 4 seasons. The sun rises and sets at different times throughout the year. In the spring and summer, it gets light earlier; in the fall and winter it gets dark earlier. People who live in temperate zones take advantage of that fact to get more daylight. At the beginning of spring, countries in Europe and North America re-adjust their clocks. They change the time on their clocks and watches by moving them an hour ahead. As a result, the sun does not set around 7 or 8 pm as usual, but an hour later. This measure is called Daylight Savings Time (DST) and lasts until the beginning of fall, when people move their clocks back one hour to Standard or regular Time.
It is thought that Benjamin Franklin first suggested the introduction of Daylight Savings Time in the 18th century. But, the first serious proposal came in 1907 from William Willet. Yet his idea was shelved by the British government, who refused it because they thought it was unnecessary. Daylight Savings Time was first put into practice by the German government in 1916 in order to save energy during the First World War. Shortly after, the United Kingdom followed suit, with the United States doing the same in 1918.
The law was very unpopular since people had to wake up earlier and many experienced a feeling like jetlag. But the 1970s energy crisis forced the US to make Daylight Savings Time the law. Studies have shown that the introduction of Daylight Savings Time in the spring saved the US 10,000 barrels of oil per day between 1974-1975. It also prevented 2,000 traffic injuries and 50 traffic-related deaths, saving the country $28 million.
Currently, Americans switch to Daylight Savings Time on the first Sunday in April and move back to Standard Time on the last Sunday in October. But as of 2007, the time re-adjustment happened even earlier, in March and November.
What is stated about Benjamin Franklin's role in Daylight Savings Time?
- A. Benjamin Franklin invented Daylight Savings Time.
- B. Benjamin Franklin proposed the concept of Daylight Savings Time.
- C. Benjamin Franklin opposed Daylight Savings Time.
- D. Benjamin Franklin had no connection to Daylight Savings Time.
Correct Answer: B
Rationale: Benjamin Franklin is credited with proposing the idea of Daylight Savings Time, as stated in the extract. However, it was not implemented during his lifetime. Choice A is incorrect because he proposed, not invented, Daylight Savings Time. Choice C is incorrect as there is no mention of Franklin opposing it. Choice D is incorrect as the extract clearly states his connection to the proposal of Daylight Savings Time.
THE WHITE ELEPHANT:
Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers to punish those who displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was considered sacred, it could not be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was a gift from the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for it in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient, and in many cases, they became impoverished.
This is the origin of the term "white elephant," as it is used today to denote an unwanted gift. The popular way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this tradition. In this game, everyone brings a gift, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose a new gift or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and "stealing" someone else's.
Why was receiving a white elephant considered a burden in ancient Siam?
- A. People tried to avoid receiving it, as it was a burden.
- B. It was a symbol of honor and wealth.
- C. It was used in ceremonial processes.
- D. The people greatly desired a white elephant as a gift.
Correct Answer: A
Rationale: Receiving a white elephant in ancient Siam was considered a burden because the animal, being sacred, couldn't be used for work like other elephants. The recipient had to bear the cost of feeding the elephant large amounts of fruit and maintaining it in a lavish manner. The ruler's displeasure if the gift was not accepted graciously added to the pressure. This financial strain often led recipients to financial ruin. Therefore, people tried to avoid receiving a white elephant to prevent these financial consequences. Choice B is incorrect because the white elephant was not considered a symbol of honor and wealth but rather a burden. Choice C is incorrect as the white elephant was not primarily used in ceremonial processes but was a gift that came with financial responsibilities. Choice D is incorrect as the passage does not mention that people greatly desired a white elephant as a gift, but rather the opposite.
Nokea