Today, bicycles are so common that it's hard to believe they haven't always been around. But two hundred years ago, bicycles didn't even exist, and the first bicycle, invented in Germany in 1818, was nothing like our bicycles today. It was made of wood and didn't even have pedals. Since then, however, numerous innovations and improvements in design have made the bicycle one of the most popular means of recreation and transportation around the world.
In 1839, Kirkpatrick Macmillan, a Scottish blacksmith, dramatically improved upon the original bicycle design. Macmillan's machine had tires with iron rims to keep them from getting worn down. He also used foot-operated cranks like pedals, so his bicycle could be ridden at a quick pace. It didn't look much like a modern bicycle, though, because its back wheel was substantially larger than its front wheel.
In 1861, the French Michaux brothers took bicycle design a step further by introducing a metal frame, making bicycles stronger and lighter. They also used rubber tires, which provided better traction and allowed for a more comfortable ride.
Finally, in 1874, the first truly modern bicycle appeared on the scene, complete with solid rubber tires, ball bearings, and even a chain drive, which enabled the rider to pedal at a higher speed with less effort. Today bicycles are built, used, and enjoyed all over the world.
What is the main idea of the passage?
- A. Bicycles have become a common mode of transportation worldwide.
- B. The first modern bicycle was invented in 1818 in Germany.
- C. Innovations and improvements in bicycle design have made bicycles popular for recreation and transportation globally.
- D. Bicycles are now built, used, and enjoyed globally.
Correct Answer: C
Rationale: The main idea of the passage is that innovations and improvements in bicycle design have made bicycles one of the most popular means of recreation and transportation worldwide. The passage outlines the evolution of bicycles from their early designs to the modern versions, emphasizing how these changes have contributed to their popularity. Choice A is incorrect because it focuses only on the current status of bicycles, while the main idea encompasses the evolution and improvements in design. Choice B is incorrect as it mentions the invention of the first modern bicycle but does not address the overall impact of innovations on bicycle popularity. Choice D is incorrect as it simply states a fact without capturing the essence of the passage, which is about the impact of design improvements.
You may also like to solve these questions
A nanometer is a billionth of a meter. A DNA molecule is 2 nanometers in diameter. Protein molecules are about 10 nanometers in diameter. A human hair is 100,000 nanometers in diameter. But what is a nanometer and how does it relate to technology?
Nanotechnology is defined as the understanding and control of matter at dimensions of roughly 1 to 100 nanometers, a scale at which unique properties of materials emerge that can be used to develop novel technologies and products. At the nanoscale, the physical, chemical, and biological properties of materials differ from the properties of matter either at smaller scales, such as atoms, or at larger scales that we use in everyday life such as millimeters or inches.
Nanotechnology involves imaging, measuring, modeling, and manipulating matter only a few nanometers in size. Gold nanoparticles are made of the same material as in jewelry. But when light interacts with particles of gold, different colors are reflected. The different colors can be used in simple medical tests to indicate infection or disease. Metals such as copper become extremely rigid at the nanoscale, rather than bendable as in copper wires seen in everyday use.
Which claim from the passage best describes the benefits of nanotechnology?
- A. Scientists can develop novel technologies and products.
- B. Nanotechnology is defined as the understanding and control of matter at dimensions of roughly 1 to 100 nanometers.
- C. The different colors can be used in simple medical tests to indicate infection or disease.
- D. Unique properties of materials emerge.
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D because the passage specifically states that at the nanoscale, unique properties of materials emerge, which is a key benefit of nanotechnology. Choice A talks about what scientists can do but does not directly describe the benefits mentioned in the passage. Choice B is the definition of nanotechnology and not a specific benefit. Choice C mentions the use of different colors in medical tests, which is a specific application rather than a general benefit of nanotechnology.
The Moon has been worshipped by primitive peoples and has inspired humans to create everything from lunar calendars to love sonnets, but what do we really know about it? The most accepted theory about the origin of the Moon is that it was formed of the debris from a massive collision with the young Earth about 4.6 billion years ago. A huge body, perhaps the size of Mars, struck the Earth, throwing out an immense amount of debris that coalesced and cooled in orbit around the Earth.The development of Earth is inextricably linked to the Moon; the Moon's gravitational influence upon the Earth is the primary cause of ocean tides. In fact, the Moon has more than twice the effect upon the tides than does the Sun. The Moon makes one rotation and completes a revolution around the Earth every 27 days, 7 hours, and 43 minutes. This synchronous rotation is caused by an uneven distribution of mass in the Moon (essentially, it is heavier on one side than the other) and has allowed the Earth's gravity to keep one side of the Moon permanently facing Earth. It is an average distance from Earth of 384,403 km.The Moon has no atmosphere; without an atmosphere, the Moon has nothing to protect it from meteorite impacts, and thus the surface of the Moon is covered with impact craters, both large and small. The Moon also has no active tectonic or volcanic activity, so the erosive effects of atmospheric weathering, tectonic shifts, and volcanic upheavals that tend to erase and reform the Earth's surface features are not at work on the Moon. In fact, even tiny surface features such as the footprint left by an astronaut in the lunar soil are likely to last for millions of years, unless obliterated by a chance meteorite strike. The surface gravity of the Moon is about one-sixth that of the Earth's. Therefore, a man weighing 82 kilograms on Earth would only weigh 14 kilograms on the Moon.
Why does the author mention 'impact craters' in line 16?
- A. To explain the corrosive effects of atmospheric weathering
- B. To explain why the Moon has no plant life because of meteorites
- C. To show the result of the Moon not having an atmosphere
- D. To show the result of the Moon not having active tectonic or volcanic activity
Correct Answer: C
Rationale: The mention of impact craters in the text is to highlight the consequence of the Moon lacking an atmosphere. The absence of an atmosphere on the Moon leaves it vulnerable to meteorite impacts, resulting in the multitude of impact craters on its surface. Choice A is incorrect because the mention of impact craters is not related to atmospheric weathering but rather to the lack of an atmosphere. Choice B is incorrect as it misinterprets the reason for the absence of plant life on the Moon. Choice D is incorrect as the text explicitly states that the Moon lacks tectonic or volcanic activity, which is not the focus of the mention of impact craters.
Today, bicycles are so common that it's hard to believe they haven't always been around. But two hundred years ago, bicycles didn't even exist, and the first bicycle, invented in Germany in 1818, was nothing like our bicycles today. It was made of wood and didn't even have pedals. Since then, however, numerous innovations and improvements in design have made the bicycle one of the most popular means of recreation and transportation around the world.
In 1839, Kirkpatrick Macmillan, a Scottish blacksmith, dramatically improved upon the original bicycle design. Macmillan's machine had tires with iron rims to keep them from getting worn down. He also used foot-operated cranks like pedals, so his bicycle could be ridden at a quick pace. It didn't look much like a modern bicycle, though, because its back wheel was substantially larger than its front wheel.
In 1861, the French Michaux brothers took bicycle design a step further by introducing a metal frame, making bicycles stronger and lighter. They also used rubber tires, which provided better traction and allowed for a more comfortable ride.
Finally, in 1874, the first truly modern bicycle appeared on the scene, complete with solid rubber tires, ball bearings, and even a chain drive, which enabled the rider to pedal at a higher speed with less effort. Today bicycles are built, used, and enjoyed all over the world.
Why did Macmillan add iron rims to the tires of his bicycle?
- A. Increase the weight of the bicycle.
- B. Enhance the durability of the tires.
- C. Reduce the bumpiness of the ride.
- D. Decrease the level of fatigue during the ride.
Correct Answer: B
Rationale: Macmillan added iron rims to his bicycle tires to enhance their durability and make them last longer. This innovation aimed to prevent the tires from getting worn down quickly. Adding weight to the bicycle (Choice A) was not the purpose of adding iron rims. While adding iron rims could potentially reduce the bumpiness of the ride (Choice C) by providing more stability, the main objective was to improve tire longevity. Similarly, reducing the level of fatigue during the ride (Choice D) was not the primary reason for adding iron rims.
The Moon has been worshipped by primitive peoples and has inspired humans to create everything from lunar calendars to love sonnets, but what do we really know about it? The most accepted theory about the origin of the Moon is that it was formed of the debris from a massive collision with the young Earth about 4.6 billion years ago. A huge body, perhaps the size of Mars, struck the Earth, throwing out an immense amount of debris that coalesced and cooled in orbit around the Earth.The development of Earth is inextricably linked to the Moon; the Moon's gravitational influence upon the Earth is the primary cause of ocean tides. In fact, the Moon has more than twice the effect upon the tides than does the Sun. The Moon makes one rotation and completes a revolution around the Earth every 27 days, 7 hours, and 43 minutes. This synchronous rotation is caused by an uneven distribution of mass in the Moon (essentially, it is heavier on one side than the other) and has allowed the Earth's gravity to keep one side of the Moon permanently facing Earth. It is an average distance from Earth of 384,403 km.The Moon has no atmosphere; without an atmosphere, the Moon has nothing to protect it from meteorite impacts, and thus the surface of the Moon is covered with impact craters, both large and small. The Moon also has no active tectonic or volcanic activity, so the erosive effects of atmospheric weathering, tectonic shifts, and volcanic upheavals that tend to erase and reform the Earth's surface features are not at work on the Moon. In fact, even tiny surface features such as the footprint left by an astronaut in the lunar soil are likely to last for millions of years, unless obliterated by a chance meteorite strike. The surface gravity of the Moon is about one-sixth that of the Earth's. Therefore, a man weighing 82 kilograms on Earth would only weigh 14 kilograms on the Moon.
What is the passage primarily about?
- A. What we know about the Moon and its differences from Earth
- B. A comparison of the Moon and Earth
- C. The Moon's effect on Earth
- D. The origin of the Moon
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'What we know about the Moon and its differences from Earth.' The passage discusses various aspects of the Moon, including its origin, gravitational influence on Earth, physical characteristics, lack of atmosphere, and surface features. It provides insights into what humans know about the Moon and highlights its differences from Earth. Choice B is incorrect because while the passage does compare certain aspects of the Moon and Earth, it primarily focuses on the Moon itself rather than a direct comparison. Choice C is incorrect as the passage briefly mentions the Moon's effect on Earth in relation to tides but does not primarily focus on this aspect. Choice D is incorrect as the origin of the Moon is mentioned in the passage, but it is not the primary focus of the text.
Neurologists and biological psychologists have witnessed a sharp increase in the knowledge and understanding of particular structures of the brain over the past two decades. As technology becomes ever more advanced, scientists are able to isolate the functions of even small regions of the human brain.
One noteworthy discovery is the role of the amygdala in human fear and aggression. The amygdala, a small, almond-shaped conglomerate, is just one part of the limbic system. Located at the very center of the brain, the limbic system is the core of our 'emotional brain;' each individual structure in the limbic system is somehow connected to an aspect of human emotion. Scientists have found that electrode stimulation of the amygdala can elicit extreme and aggressive acts. Patients or experimental subjects who experience this utter rage and fearlessness have no rational foundation for their reaction. In other words, this aggression is wholly attributable to electrode stimulation.
On the other hand, patients with trauma or damage to this structure exhibit a complete absence of aggression. Researchers find that no amount of poking, prodding, or harassment will evoke even remotely aggressive responses from these subjects
The author suggests that persistent passivity and imperturbability may be a direct result of which of the following?
- A. Drug-induced stimulation of the amygdala.
- B. A stroke that resulted in severe tissue damage in the limbic system.
- C. Encephalitis as a result of head trauma.
- D. Activation of a strategically implanted electrode in a patient's amygdala.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B. The passage highlights that damage to the limbic system, specifically the amygdala, can lead to passivity and lack of aggression. This is supported by the statement that patients with trauma or damage to the amygdala exhibit a complete absence of aggression. Thus, a stroke causing severe tissue damage in the limbic system, including the amygdala, can result in persistent passivity and imperturbability. Choices A, C, and D are incorrect because they do not directly relate to damage in the limbic system, which is specifically mentioned in the passage as the cause of the described behaviors.
Nokea