HESI A2 Reading Comprehension 2024 Related

Review HESI A2 Reading Comprehension 2024 related questions and content

Most nail abnormalities are innocuous, but some may be clues to underlying health problems. Everyone should be alert to changes in the color, shape, or texture of his or her nails. Nails may provide an early warning sign to serious illness. White nails may indicate liver problems, especially when they are accompanied by yellowish skin on the fingers.
Yellow nails, on the other hand, usually just mean you have a treatable fungal infection. Pale nails can be a sign of anemia, whereas blue nails usually mean a lack of oxygen due to a lung or heart problem. If your usually smooth nails become pitted, this could be a sign of rheumatoid or psoriatic arthritis. If they are indented and soft, you may have a serious iron deficiency. If normally healthy nails suddenly crack and split, you may need to get your thyroid checked. Dark lines under the nail may indicate the deadly skin cancer, melanoma.
Any unusual changes in your nails should lead you to make an appointment with your general practitioner or with a dermatologist. Your nails may be trying to tell you something about what’s going on in the rest of your body.

What is the meaning of the word innocuous as used in the first paragraph?

  • A. Undiscovered
  • B. Harmless
  • C. Imperceptible
  • D. Purposeless
Correct Answer: B

Rationale: The word "innocuous" in this context means harmless, indicating that most nail abnormalities are not dangerous.