HESI A2 Reading Comprehension Practice Test Related

Review HESI A2 Reading Comprehension Practice Test related questions and content

EATING:
Consumption of food is a universal necessity. Different cultures have developed different methods to accomplish the task. It is interesting to discover these differences and learn new ways to do things.
European cultures developed cutlery (knives, forks, and spoons) to enable people to efficiently eat their food. Correct use of this tools changes with the times- what was polite in 1800 may not be considered proper manners today.
China developed the chopstick as an efficient tool for eating. Mastery of the use of chopsticks can be difficult for the person not raised in the culture. The attempts of a novice to use chopsticks can be very amusing to the watcher, but frustrating for the hungry diner.
Space travel has created new challenges for consuming food. Squeeze bottles and other unique packaging have enabled space travelers to get their needed nutrition. Chopsticks and forks do not work well in space.

What statement from the article is correct?

  • A. Chopsticks were developed in Europe.
  • B. China developed chopsticks for eating utensils.
  • C. Eating with forks is difficult.
  • D. Space travel eliminated the need for utensils.
Correct Answer: B

Rationale: The correct answer is B. The passage clearly states that China developed chopsticks as an efficient tool for eating, making choice B the correct statement. Choice A is incorrect as chopsticks were not developed in Europe but in China. Choice C is not supported by the passage as it does not discuss the difficulty of eating with forks. Choice D is also incorrect as space travel introduced new challenges but did not eliminate the need for utensils.