TEAS Reading Practice Questions Related

Review TEAS Reading Practice Questions related questions and content

The volunteers for the incumbent candidate planned to canvass the neighborhood in an Attempt to garner more support from constituents in their political party. Unbeknownst to them, the voter address list was erroneously switched. Meaning that although they were walking door to door, they were walking to the doors of people registered under a different political party.

In a surprising twist, the process of discussing the candidate's stance on the issues did raise support. On Election Day, the incumbent candidate lost, but received more votes in the neighborhoods where volunteers canvassed, despite focusing on members of the opposing party.

Which detail from the passage supports the conclusion that the passage takes place in the 21st century?

  • A. His office was on the thirtieth floor, far too high to get much more than a faint glow from the street lights below.
  • B. Shia froze, as if he were caught by the gaze of Medusa.
  • C. He sent his boss a single text message before turning over and trying to force himself to sleep.
  • D. Shia didn't stop running until he had burst the ground floor exit to the parking garage and found his car.
Correct Answer: C

Rationale: The correct answer is C. The reference to sending a text message in the passage is a clear indication of the 21st century. This action of sending a text message is a modern communication method commonly associated with contemporary times. Choices A, B, and D do not provide any specific details or actions that distinctly tie them to the 21st century. Choice A focuses on the location of an office, which does not inherently place the passage in a specific time period. Choice B uses a metaphorical reference to Medusa, which is a mythological figure not limited to any particular era. Choice D describes a scene involving running to a parking garage, which could occur in various time periods without indicating a specific century.