ACUPUNCTURE:
Over the years, acupuncture has become a more widely accepted type of alternative medicine. It is used for a wide variety of ailments, and if a recent study from Germany is valid, relieving menstrual pain can be added to the continuously growing list.
Traditionally nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) are the typical treatment for menstrual discomfort. However, as many consumers and physicians are aware, NSAIDs have a number of side effects, including nausea, vomiting, rash, dizziness, headache, and drowsiness. Acupuncture rarely has any kind of side effects other than the occasional stinging sensation when the needle is inserted or a deep ache around it after it is in place.
Acupuncture has proven helpful with relieving a number of kinds of pain, so researchers at Charité University Medical Center in Berlin wanted to find out how effective it might be in combating cramps and other menstrual discomforts. More than 200 women were enrolled in the study, and after three months and approximately 10 sessions, the women who were treated with acupuncture reported significantly less pain than those in the control group who received no treatment at all. They also reported a 33 percent improvement in their symptoms.
Because of these findings, the researchers came to the conclusion that “acupuncture should be considered as a viable option in the management of these patients.”
Which detail is not given as a side effect of NSAIDs?
- A. Nausea
- B. Headache
- C. Weight loss
- D. Dizziness
Correct Answer: C
Rationale: Weight loss is not mentioned as a side effect of NSAIDs in the passage.
You may also like to solve these questions
Modern PE Classes:
In some schools around the country, physical education classes look a lot different than they did a generation or two ago. Kids are still in motion, stretching, running, lifting, and sweating. But instead of everyone doing the same activity at the same time as a team, they are exercising independently. They are being taught movements and activities that their teachers hope they will incorporate into their lives rather than just perform long enough to get a good grade.
By teaching kids the pleasure of exercise, gym teachers hope to instill important lessons about maintaining good health, staying fit, and keeping weight under control. Students can also participate in low-impact sports like yoga, martial arts, and weight lifting. Instead of playing basketball or baseball, they can focus on more general skills like passing the ball.
A growing number of physical education (PE) teachers are also putting more of an emphasis on general nutrition and health. With the continual increase in the number of children who are obese, there is greater pressure to teach students how to stay fit. To do this, gym teachers have to look at new ways to introduce exercise to their students that will not intimidate or overwhelm them but instead intrigue and engage them.
One other difference found in some modern gym classes is the grading system. Instead of being graded on their ability to run laps in a set time or make a certain number of baskets, the students are graded simply on the effort they make in the class. Some even get extra credit if they are the sweatiest students in the room!
Which is not listed as an example of a low-impact sport?
- A. Martial arts
- B. Basketball
- C. Yoga
- D. Weight lifting
Correct Answer: B
Rationale: Basketball is not listed as a low-impact sport in the extract provided; the others (martial arts, yoga, and weight lifting) are considered low-impact activities. The extract mentions that students can participate in low-impact sports like yoga, martial arts, and weight lifting in modern PE classes, emphasizing their benefits and the focus on general skills. Basketball, on the other hand, is not included in the list of low-impact sports mentioned in the extract, making it the correct answer. This demonstrates the importance of understanding the difference between high-impact and low-impact sports for maintaining fitness and health.
Lifewings Partners:
What do pilots, astronauts, physicians, and risk managers have in common? In this case, they are all part of Lifewings Partners, an organization based in Memphis, Tennessee, dedicated to eliminating mistakes and accidents in medical settings across the United States.
Lifewings Partners highlights the need for vigilance in medical environments. According to the Institute of Health, approximately 98,000 patients die each year in U.S. healthcare settings due to medical errors. Examples of such errors include a man who had the wrong testicle removed in a Los Angeles hospital, a young boy who suffered brain damage from anesthesia during a routine hernia surgery, and a hospital in Rhode Island that performed brain surgery on the wrong side of the brain on three different patients in less than a year.
To combat these issues, Lifewings Partners not only advocates for internal changes in medical procedures and the establishment of checklists but also focuses on patient education. They recommend that consumers research a hospital�s safety record online, discuss safety standards with their doctors, and inquire about facilities with the best safety records.
Founder Steve Harden emphasizes, �Just because a hospital has a great reputation for cutting-edge medicine doesn�t necessarily mean the hospital is the safest place to go for routine procedures.� He warns that some mistakes are too significant and irreversible to risk, underscoring the importance of careful selection and preparation in healthcare settings.
The word watchdog as used in the second paragraph of the passage can best be defined as ___________.
- A. companion
- B. guard
- C. manager
- D. punisher
Correct Answer: B
Rationale: In this context, "watchdog" refers to a guard or overseer, specifically relating to Lifewings Partners' mission of ensuring safety and preventing medical errors. The organization acts as a monitor in healthcare settings, which aligns with the definition of a watchdog, confirming that option B is correct.
MICROBES IN HUMAN HEALTH:
There are 10 times more microbes than human cells in the human body. Scientists have long known that the human body hosts a staggering number of microorganisms. Recent discoveries, however, are shedding light on how pivotal these bacteria are in the development of the human immune system. The body supports a wide array of microorganisms specially adapted to survive in particular regions. Remarkably, there is such variation in these microorganisms that few people share the same strains in the same quantities.
The colonization of microbes begins at birth. A newborn infant, emerging from the germ-free environment of the womb, is immediately exposed to germs from its mother's birth canal. These bacteria swiftly begin to breed and colonize the infant's body, which becomes their new host. The most fascinating discovery is not just that the immune system tolerates these millions of harmless organisms, but that it may actually rely on their presence to function properly.
For example, laboratory mice unable to produce a specific inflammation-reducing molecule were injected with a particular strain of bacteria. After the bacteria colonized, the mice's immune systems developed the ability to synthesize the molecule. Essentially, the mice needed the bacteria for their immune systems to function correctly.
This concept is also being applied to humans through a relatively experimental procedure known as fecal bacteriotherapy. This treatment reintroduces healthy bacteria into a colon that has lost its ability to defend against pathogens. While scientists are only beginning to understand the critical role these microorganisms play in human health, early research has yielded remarkable discoveries.
Which of the following is not listed as a detail in the passage about microbes?
- A. Babies are born coated with germs from the birth canal.
- B. Mice and humans respond to microbes differently.
- C. Few people share the same microbes in the same quantities.
- D. Human bodies contain far more microbes than they do cells.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B because the passage does not detail that mice and humans respond to microbes differently. The passage discusses how laboratory mice required a particular strain of bacteria to help their immune systems function correctly, indicating a difference in how mice and humans respond to microbes. Choices A, C, and D are all details mentioned in the passage: A discusses babies being coated with germs from the birth canal, C talks about the variation in microbes among individuals, and D states that human bodies contain more microbes than cells.
Lifewings Partners:
What do pilots, astronauts, physicians, and risk managers have in common? In this case, they are all part of Lifewings Partners, an organization based in Memphis, Tennessee, dedicated to eliminating mistakes and accidents in medical settings across the United States.
Lifewings Partners highlights the need for vigilance in medical environments. According to the Institute of Health, approximately 98,000 patients die each year in U.S. healthcare settings due to medical errors. Examples of such errors include a man who had the wrong testicle removed in a Los Angeles hospital, a young boy who suffered brain damage from anesthesia during a routine hernia surgery, and a hospital in Rhode Island that performed brain surgery on the wrong side of the brain on three different patients in less than a year.
To combat these issues, Lifewings Partners not only advocates for internal changes in medical procedures and the establishment of checklists but also focuses on patient education. They recommend that consumers research a hospital�s safety record online, discuss safety standards with their doctors, and inquire about facilities with the best safety records.
Founder Steve Harden emphasizes, �Just because a hospital has a great reputation for cutting-edge medicine doesn�t necessarily mean the hospital is the safest place to go for routine procedures.� He warns that some mistakes are too significant and irreversible to risk, underscoring the importance of careful selection and preparation in healthcare settings.
Which of the following is not listed as a detail in the passage?
- A. Many patients die each year from medical error.
- B. Lifewings Partners educates patients on consumer safety.
- C. Steve Harden is the founder of Lifewings Partners.
- D. The most common medical error is overmedication.
Correct Answer: D
Rationale: The passage discusses the dangers of medical errors and provides specific examples of such errors but does not indicate that overmedication is the most common error. Therefore, since option D is not supported by the text, it is the correct choice for what is not mentioned.
ACUPUNCTURE:
Over the years, acupuncture has become a more widely accepted type of alternative medicine. It is used for a wide variety of ailments, and if a recent study from Germany is valid, relieving menstrual pain can be added to the continuously growing list.
Traditionally nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) are the typical treatment for menstrual discomfort. However, as many consumers and physicians are aware, NSAIDs have a number of side effects, including nausea, vomiting, rash, dizziness, headache, and drowsiness. Acupuncture rarely has any kind of side effects other than the occasional stinging sensation when the needle is inserted or a deep ache around it after it is in place.
Acupuncture has proven helpful with relieving a number of kinds of pain, so researchers at Charité University Medical Center in Berlin wanted to find out how effective it might be in combating cramps and other menstrual discomforts. More than 200 women were enrolled in the study, and after three months and approximately 10 sessions, the women who were treated with acupuncture reported significantly less pain than those in the control group who received no treatment at all. They also reported a 33 percent improvement in their symptoms.
Because of these findings, the researchers came to the conclusion that “acupuncture should be considered as a viable option in the management of these patients.”
What conclusion is suggested by this study from Germany?
- A. So far, acupuncture does not have much credibility as a treatment option.
- B. Acupuncture can relieve women of all menstrual discomfort.
- C. NSAIDs are generally more effective than acupuncture for treating cramps.
- D. Acupuncture is a reasonable treatment choice for cramps.
Correct Answer: D
Rationale: The study suggests that acupuncture is a reasonable treatment choice for cramps.
Nokea