VOICE:
What effect does your voice have on others? Does it persuade or irritate, attract or repel? One of the worst qualities is harshness. If you ever get the feeling that people are uncomfortable when you speak, it may be that your harsh tones are jarring their eardrums. your voice will sound unpleasant if it is shrill, grating, hard, piercing, brassy, to loud, or too nasal.
Harsh voice qualities usually come from too much tension in the throat and jaw. Tension tightens muscles and blocks the relaxed voice tones essential to a pleasing impression. Because tension occurs in higher pitched voices, women tend to have shriller voices than men, which usually makes them less desirable public speakers, newscasters, or political candidates.
Which statement from the selection presents a fact rather than an opinion?
- A. One of the worst voice qualities is harshness
- B. Harsh voice qualities usually come from too much tension in the throat and jaw
- C. Your voice will sound unpleasant if it is shrill, grating, hard, piercing, brassy, too loud, or too nasal
- D. Because tension occurs in higher pitched voices, women tend to have shriller voices than men, which usually makes them less desirable public speakers, newscasters, or political candidates
Correct Answer: B
Rationale: Statement B, 'Harsh voice qualities usually come from too much tension in the throat and jaw,' presents a fact rather than an opinion. This statement provides a clear and objective observation about the potential cause of harsh voice qualities, based on physical tension in specific areas of the body, which can be objectively measured and identified. Choice A is an opinion as it states 'One of the worst voice qualities is harshness' without providing a verifiable basis. Choice C lists subjective descriptors of an unpleasant voice without stating a definite cause. Choice D introduces a gender-based assertion about voice quality, making it an opinion rather than a factual observation.
You may also like to solve these questions
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
The passage implies that?
- A. Bridge can be learned with time and effort.
- B. Bridge is only for older people
- C. Playing bridge requires concentration
- D. Bridge is an extremely easy game to play
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C, as the passage indirectly implies that playing bridge requires concentration. This is evident when the passage discusses the custom of giving white elephants in Siam, suggesting that taking care of a white elephant was a burdensome responsibility, requiring focus and concentration. Choice A is incorrect because the passage does not explicitly state that Bridge is easy, but rather mentions that it can be complicated for beginners. Choice B is incorrect as the passage does not mention age as a factor for playing Bridge.
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
Throughout this passage the word suit means?
- A. A set of clothing to be worn together
- B. To be convenient or right for
- C. To request or appeal persistently
- D. One of the four categories in a deck of cards.
Correct Answer: B
Rationale: In the passage, the word 'suit' is used in the context of card games, specifically in relation to playing cards of the same category. It refers to being convenient or right for a particular purpose in the game of Bridge. The other choices are incorrect because 'suit' in this passage does not refer to a set of clothing (option A), persistent requesting (option C), or one of the four categories in a deck of cards (option D). The passage clearly explains how the term 'suit' is used in the context of playing cards in the game of Bridge.
GOLDEN GATE BRIDGE:
Linking San Francisco to Marin County in California, the Golden Gate Bridge is one of the most famous bridges in the world. The bridge crosses over a narrow strait that connects the Pacific Ocean to San Francisco Bay. Prior to the bridge, people traveled by ferry boat across the strait.
Although most people thought a bridge was necessary to expedite travel, some residents of the Bay Area felt the risk of building the bridge was too great. Joseph Strauss believed that nothing was impossible and that dreams would never come to fruition if risks weren't taken. So, he decided to gather the best and brightest builders, architects, and workers to embark on the challenge of building a bridge across the Golden Gate Strait.
With safety nets in place, construction began in 1937. Building the anchorages first, the builders then moved on to the towers on each end, and then to the three-foot-thick cables to support the suspension bridge. Lastly, workers labored to complete the roadway, which became the most dangerous and treacherous part of the entire task. The builders had to keep the bridge balanced so it wouldn't fall into the bay.
Today, over sixty-five years later, the bridge remains a lifeline for the people of the San Francisco Bay Area.
Which part of the bridge was built first?
- A. Cables
- B. Roadway
- C. Sidewalks
- D. Towers
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: Roadway. In the construction of the Golden Gate Bridge, as with many bridges, the roadway was built first. The roadway provides the foundation and support for the rest of the structure, allowing vehicles and pedestrians to access the bridge. The construction process typically starts with the roadway to establish a base before moving on to other components like cables, towers, and sidewalks. Therefore, the roadway is an essential initial component in bridge construction. Choices A, C, and D are incorrect because, according to the provided extract, the anchorages were built first, followed by the towers, cables, and finally, the completion of the roadway. This sequence highlights the significance of establishing the structural support before the construction of other elements of the bridge.
FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
What is implied by this paragraph?
- A. Overeating and alcohol abuse can lead to serious health issues.
- B. We should implement stricter laws to prevent alcohol abuse.
- C. Emotional eating is a major health concern.
- D. Consuming food and drinks in moderation is crucial.
Correct Answer: A
Rationale: The paragraph implies that overeating and alcohol abuse can lead to serious physical and mental health problems. It highlights the strain on the heart, risk of diabetes, and shortened lifespan due to overeating. It also mentions the negative consequences of alcohol abuse, such as alcoholism, drunk driving leading to accidents, and spousal/child abuse. While emotional eating is mentioned, the main focus is on the health risks of overeating and alcohol abuse. Therefore, choice A is the correct answer as it captures the essence of the paragraph's message.
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
In the passage, a trick is described as?
- A. A special look given to your partner across the table
- B. A book that gives strategies on how to win at Bridge
- C. A specific card the dealer gives to the person to her right
- D. A round in which each player plays a card, and the highest card wins
Correct Answer: C
Rationale: In the passage, a trick is described as a specific card played by each player, forming a collection of four cards. This is a fundamental concept in the game of Bridge, where players take turns playing cards to create a trick. The trick is won by the player with the highest card of the lead suit or the trump suit if applicable. Choices A, B, and D are incorrect because they do not align with the definition of a trick as provided in the passage.
Nokea