It had been a long morning for Julia. She'd been woken up early by the sound of lawn mowers outside her window, and despite her best efforts, had been unable to get back to sleep. So, she'd reluctantly got out of bed, showered, and prepared her morning cup of coffee. At least, she tried to anyway. In the kitchen she'd discovered she was out of regular coffee and had to settle for a decaffeinated cup instead.
Once on the road, her caffeine-free mug of coffee didn't help make traffic less annoying. In fact, it seemed to Julia like the other drivers were sluggish and surly as well—it took her an extra fifteen minutes to get to work. And when she arrived, all the parking spots were full.
By the time she'd finally found a spot in the overflow lot, she was thirty minutes late for work. She'd hoped her boss would be too busy to notice, but he'd already put a pile of paperwork on her desk with a note that simply said “Rewrite.†She wondered if she should point out to her boss that she hadn't been the one to write the reports in the first place, but decided against it.
When the fire alarm went off an hour later, Julia decided she'd had enough. She grabbed her purse and headed outside with her coworkers. While everyone else stood around waiting for the alarm to quiet, Julia determinedly walked to her car, fired up the engine, and set a course for home.
The final sentence of the passage states that Julia set a course for home. Which of the following is the most accurate interpretation of this sentence?
Correct Answer: B
Rationale: The final sentence of the passage mentioning that Julia set a course for home indicates that Julia is making a deliberate decision to head towards her residence. This implies that she is planning to go home, suggesting that option B is the most accurate interpretation. Options A, C, and D are incorrect as they do not align with the context provided. Option A is incorrect as there is no indication that Julia cannot go directly home. Option C is incorrect as there is no mention of Julia returning to work. Option D is incorrect as there is no evidence in the passage to suggest that Julia is worried about the fire at her office spreading to her home.
Nokea