Using the guide words degressive and delectation at the top of a dictionary page, which of the following words is most likely to appear on the following page of the dictionary?
- A. deleterious
- B. dehydrate
- C. delay
- D. deity
Correct Answer: D
Rationale: The guide words degressive and delectation are given, suggesting that the word on the next page would start with 'dei.' In alphabetical order, 'deity' comes after 'delectation' and 'degressive,' making it the most likely word to appear on the following page of the dictionary. Choices A, B, and C do not follow the alphabetical progression based on the guide words provided.
You may also like to solve these questions
They were known as “The Fiveâ€: a group of Russian musicians who eschewed rigidly formal classical training and set out on their own to give a new artistic sound to classical music in Russia. Mily Balakirev and Cesar Cui are considered the founders of the movement, but the three who later joined them have become far more famous and respected outside, and perhaps even inside, of Russia. Modest Mussorgsky, with his passion for themes of Russian folklore and nationalism, is remembered for the piano piece Pictures and an Exhibition, as well as for the passionate opera Boris Godunov. Nikolai Rimsky-Korsakov, who spent his early years as a naval officer, had a penchant for infusing his works with the sounds of the sea. But, he might be best remembered for the hauntingly beautiful symphonic suite Scheherazade. Alexander Borodin balanced a career as a skilled and highly respected chemist with his interest in classical music. He produced a number of symphonies, as well as the opera Prince Igor. Despite their lack of formal training and their unorthodox approach to producing classical music, The Five had an influence that reached far beyond their time. Composers such as Alexander Glazunov, Sergei Prokofiev, and Igor Stravinsky studied under Rimsky-Korsakov. Additionally, the mid-twentieth century composer Dmitri Shostakovich studied under Glazunov, creating a legacy of musical understanding that persisted well beyond the era of The Five.
Which of the following describes the type of writing used in the passage?
- A. narrative
- B. persuasive
- C. expository
- D. technical
Correct Answer: C
Rationale: The type of writing used in the passage is expository. Expository writing aims to provide information, explain concepts or ideas, and present factual details without trying to persuade or tell a story. In the passage, the text focuses on providing factual information about 'The Five,' their backgrounds, and their influence on classical music without any persuasive elements or narrative storytelling. The passage educates and informs the reader about the topic, which aligns with the characteristics of expository writing. Therefore, 'expository' is the correct description.
Choice A (narrative) is incorrect as the passage does not tell a story but rather presents factual information. Choice B (persuasive) is incorrect because there is no attempt to persuade the reader in the passage. Choice D (technical) is also incorrect as the passage does not involve technical instructions or specialized technical details, but rather general information about the subject matter.
Tips for Eating Calcium Rich Foods
Dairy: Beverage
• Include milk as a beverage at meals.
o Consider choosing fat-free or low-fat milk.
• Whole milk: consider a gradual shift to fat-free milk to lower saturated fat and calories. Start with reduced fat (2%), then low-fat (1%), and finally fat-free (skim).
• Cappuccinos or lattes: ask for them with fat-free (skim) milk.
Dairy: Meals
• Oatmeal and hot cereals: Try adding fat-free or low-fat milk instead of water
• Use fat-free or low-fat milk when making condensed cream soups (e.g., cream of tomato).
• Shredded low-fat cheese with casseroles, soups, stews, or vegetables
• Fat-free or low-fat yogurt with a baked potato
Dairy: Snack
• Have fat-free or low-fat yogurt as a snack.
o Make a dip for fruits or vegetables from yogurt.
o Make fruit-yogurt smoothies in the blender.
Dairy: Dessert
• Chocolate or butterscotch pudding with fat-free or low-fat milk.
• Cut-up fruit with flavored yogurt for a quick dessert.
Non-Dairy Products:
• Lactose Intolerance
o Lactose-free alternatives within the milk group (e.g., cheese, yogurt, or lactose- free milk)
o Consume the enzyme lactase before consuming milk products.
• Personal choice to avoid dairy:
o Calcium fortified juices, cereals, breads, and soy or rice beverages
o Canned fish (sardines, salmon with bones) soybeans and other soy products, some other dried beans, and some leafy greens.
Which of the following is true about calcium-rich foods? I. Canned salmon with bones contains calcium. II. Cheese is a lactose-free food. III. Condensed soup made with water is a calcium-rich food.
- A. I only
- B. I and II only
- C. II and III only
- D. III only
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is 'I only.' Canned salmon with bones contains calcium as the bones are a good source of calcium, making statement I true. However, statement II is false as cheese is not a lactose-free food. Statement III is also incorrect as condensed soup made with water is not necessarily a calcium-rich food. Other calcium-rich options include dairy products like milk, yogurt, and specific non-dairy products like calcium-fortified juices, canned fish with bones, soybeans, and leafy greens.
The following is an excerpt of an article published by The New York Times announcing the assassination of Abraham Lincoln. Use the following article to answer the next five questions.
AWFUL EVENT
President Lincoln Shot by an Assassin
The Deed Done at Ford's Theatre Last Night
THE ACT OF A DESPERATE REBEL
The President Still Alive at Last Accounts No Hopes Entertained of His Recovery
Attempted Assassination of Secretary Seward
DETAILS OF THE DREADFUL TRAGEDY.
Official
War Department, Washington April 15, 1:30 A.M. - Maj. Gen. Dis.: This evening at about 9:30 P.M. at Ford's Theatre, the President, while sitting in his private box with Mrs. Lincoln, Mr. Harris, and Major Rathburn, was shot by an assassin, who suddenly entered the box and appeared behind the President. The assassin then leaped upon the stage, brandishing a large dagger or knife, and made his escape in the rear of the theatre. The pistol ball entered the back of the President's head and penetrated nearly through the head. The wound is mortal. The President has been insensible ever since it was inflicted, and is now dying.
About the same hour an assassin, whether the same or not, entered Mr. Sewards' apartments, and under the pretense of having a prescription, was shown to the Secretary's sick chamber. The assassin immediately rushed to the bed, and inflicted two or three stabs on the throat and two on the face. It is hoped the wounds may not be mortal. My apprehension is that they will prove fatal.
The nurse alarmed Mr. Frederick Seward, who was in an adjoining room, and hastened to the door of his father's room, when he met the assassin, who inflicted upon him one or more dangerous wounds. The recovery of Frederick Seward is doubtful.
It is not probable that the President will live throughout the night.
Gen. Grant and wife were advertised to be at the theatre this evening, but he started to Burlington at 6 o'clock this evening. At a Cabinet meeting at which Gen. Grant was present, the subject of the state of the country and the prospect of a speedy peace was discussed. The President was very cheerful and hopeful, and spoke very kindly of Gen. Lee and others of the Confederacy, and of the establishment of government in Virginia.
All the members of the Cabinet except Mr. Seward are now in attendance upon the President. I have seen Mr. Seward, but he and Frederick were both unconscious.
Edwin M. Stanton, Secretary of War.
In the context of the article, the word mortal means
- A. deadly.
- B. recoverable.
- C. fatal.
- D. dangerous.
Correct Answer: C
Rationale: In the context of the article describing the assassination of President Lincoln, the word 'mortal' is used to describe a wound that will cause death. The sentence 'The wound is mortal' indicates that the wound is fatal and will result in the President's death. Therefore, the correct synonym for 'mortal' in this context is 'fatal,' meaning causing death. Choice A, 'deadly,' is the best synonym as it directly relates to causing death. Choices B and D, 'recoverable' and 'dangerous,' do not accurately reflect the meaning of 'mortal' in this context.
The next four questions are based on the following passage.
It could be argued that all American war movies take as their governing paradigm that of the Western, and that we, as viewers, don't think critically enough about this fact. The virtuous hero in the white hat, the evil villain in the black hat, the community threatened by violence; these are the obvious elements of the paradigm. In addition, the hero is highly skilled at warfare, though reluctant to use it, the community is made up of morally upstanding citizens, and there is no place for violence in the community: the hero himself must leave the community he has saved once the battle is complete. This way of seeing the world has soaked into our storytelling of battle and conflict. It's hard to find a U.S.-made war movie that, for example, presents the enemy as complex and potentially fighting a legitimate cause, or that presents the hero (usually the U.S.) as anything other than supremely morally worthy. It is important to step back and think about the assumptions and frameworks that shape the stories we're exposed to; if we're careless and unquestioning, we absorb biases and world views with which we may not agree.
Which of the following is not an example given by the author of an element of the Western paradigm?
- A. Hero highly skilled at warfare
- B. Evil villain in black hat
- C. Everyone riding horses
- D. Community made up of upstanding citizens
Correct Answer: C
Rationale: The author did not mention everyone riding horses as an element of the Western paradigm in the provided passage. The passage discusses the virtuous hero in the white hat, the evil villain in the black hat, and the community made up of upstanding citizens as elements of the Western paradigm. The hero being highly skilled at warfare and the community having morally upstanding citizens were also mentioned. Therefore, option C is the correct answer. Options A, B, and D are incorrect because they were all examples given by the author in the passage.
On April 30, 1803, the United States bought the Louisiana Territory from the French. Astounded and excited by the offer of a sale and all that it would mean, it took less than a month to hear the offer and determine to buy it for $15 million. Right away the United States had more than twice the amount of land as before, giving the country more of a chance to become powerful. They had to move in military and governmental power in this region, but even as this was happening they had very little knowledge about the area. They did not even really know where the land boundaries were, nor did they have any how many people lived there. They needed to explore.
Based on the facts in the passage, what prediction could you make about the time immediately following the Louisiana Purchase?
- A. Explorers were already on their way to the region.
- B. The government aimed to increase its power.
- C. Government officials would ensure explorers were dispatched to the region.
- D. Explorers would expect compensation for their work.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The passage mentions that explorers like Lewis and Clark were sent to the newly acquired Louisiana Territory immediately after the Louisiana Purchase. This indicates that explorers were already on their way to the region following the purchase. Choice B is incorrect as there is no direct mention of the government wanting to increase its power right after the purchase. Choice C is incorrect as the passage does not state that government officials would specifically ensure explorers were dispatched to the region. Choice D is incorrect because there is no information provided in the passage about explorers expecting payment for their work.
Nokea