VOICE:
What effect does your voice have on others? Does it persuade or irritate, attract or repel? One of the worst qualities is harshness. If you ever get the feeling that people are uncomfortable when you speak, it may be that your harsh tones are jarring their eardrums. your voice will sound unpleasant if it is shrill, grating, hard, piercing, brassy, to loud, or too nasal.
Harsh voice qualities usually come from too much tension in the throat and jaw. Tension tightens muscles and blocks the relaxed voice tones essential to a pleasing impression. Because tension occurs in higher pitched voices, women tend to have shriller voices than men, which usually makes them less desirable public speakers, newscasters, or political candidates.
What can be inferred about the author's reaction to different voices?
- A. Be an experienced public speaker
- B. Prefer shrill, grating, and brassy voice
- C. Have no particular reactions to different voices
- D. nan
Correct Answer: C
Rationale: Based on the extract provided, the author discusses the effects of different voice qualities on others but does not express any preference or reaction towards specific voices. The author emphasizes the negative impact of harsh tones and provides insights into how voice qualities can influence perceptions. As a result, it can be inferred that the author has no particular reactions to different voices. Choices A and B are incorrect as there is no mention of the author's public speaking experience or preference for specific voice qualities in the passage.
You may also like to solve these questions
FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
As used in the last sentence of this paragraph, the term 'concomitant' means?
- A. Accompanying
- B. Quiet
- C. Frustrated
- D. Prefer low-pitched tones
Correct Answer: A
Rationale: In the provided extract, the term 'concomitant' is used to describe problems associated with alcohol abuse, such as the individual becoming alcoholic, contribution to highway deaths by drunken drivers, and spousal and child abuse. Therefore, in this context, 'concomitant' means accompanying, or going along with something else. The other choices of 'Quiet,' 'Frustrated,' and 'Prefer low-pitched tones' do not align with the meaning of 'concomitant' as used in the paragraph.
FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
What is implied by this paragraph?
- A. Overeating and alcohol abuse can lead to serious health issues.
- B. We should implement stricter laws to prevent alcohol abuse.
- C. Emotional eating is a major health concern.
- D. Consuming food and drinks in moderation is crucial.
Correct Answer: A
Rationale: The paragraph implies that overeating and alcohol abuse can lead to serious physical and mental health problems. It highlights the strain on the heart, risk of diabetes, and shortened lifespan due to overeating. It also mentions the negative consequences of alcohol abuse, such as alcoholism, drunk driving leading to accidents, and spousal/child abuse. While emotional eating is mentioned, the main focus is on the health risks of overeating and alcohol abuse. Therefore, choice A is the correct answer as it captures the essence of the paragraph's message.
FOOD:
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and metal problem. Many physicians believe that overeating is one of the country's main health problems, since it places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's contribution to highway death, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
The author seems to?
- A. Oppose drinking alcohol
- B. Favor a strict diet
- C. Oppose regulation of personal habits
- D. Advocate moderation and balance
Correct Answer: D
Rationale: The passage does not explicitly state the author's stance on alcohol consumption or dieting. However, the description of playing Bridge emphasizes qualities like time, effort, and attention to become proficient. This suggests that the author likely favors moderation and balance in one's approach to activities, rather than extremes like excessive drinking or strict dieting. Choice A is incorrect because the author does not express opposition to drinking alcohol. Choice B is incorrect as there is no indication of the author favoring a strict diet. Choice C is incorrect as there is no direct mention of opposing regulation of personal habits in the passage.
WATER CYCLE:
Water is needed to sustain practically all life functions on planet Earth. A single drop of this compound is composed of an oxygen atom that shares its electrons with each of the two hydrogen atoms.
The cycle starts when precipitation, such as rain, snow, sleet, or hail, descends from the sky onto the ground. Water that is not absorbed immediately from the precipitation is known as runoff. The runoff flows across the land and collects in groundwater reservoirs, rivers, streams, and oceans.
Evaporation takes place when liquid water changes into water vapor, which is a gas. Water vapor returns to the air from surface water and plants. Ultimately, condensation happens when this water vapor cools and changes back into droplets of liquid. In fact, the puffy, cotton clouds that we observe are formed by condensation. When the clouds become heavily laden with liquid droplets, precipitation ensues.
What is the main idea of this passage?
- A. The water cycle consists of precipitation, evaporation, and condensation
- B. Water cycle components include only evaporation and condensation
- C. The water cycle includes precipitation, runoff, evaporation, and condensation
- D. The water cycle happens in the atmosphere only
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'The water cycle consists of precipitation, evaporation, and condensation.' The passage explains the stages of the water cycle, which are precipitation (rain, snow, sleet, or hail), runoff, evaporation, and condensation. Choice B is incorrect because the water cycle involves more than just evaporation and condensation. Choice C is incorrect as it includes an additional element, runoff, not mentioned as a primary component of the water cycle in the passage. Choice D is incorrect as the water cycle involves processes both in the atmosphere and on the ground.
VOICE:
What effect does your voice have on others? Does it persuade or irritate, attract or repel? One of the worst qualities is harshness. If you ever get the feeling that people are uncomfortable when you speak, it may be that your harsh tones are jarring their eardrums. your voice will sound unpleasant if it is shrill, grating, hard, piercing, brassy, to loud, or too nasal.
Harsh voice qualities usually come from too much tension in the throat and jaw. Tension tightens muscles and blocks the relaxed voice tones essential to a pleasing impression. Because tension occurs in higher pitched voices, women tend to have shriller voices than men, which usually makes them less desirable public speakers, newscasters, or political candidates.
The information presented is:
- A. Slanted in favor of newscasters
- B. Slanted against people with deep voices
- C. Balanced in its approach
- D. Not applicable
Correct Answer: C
Rationale: The information is balanced in its approach. While the extract mentions that women tend to have shriller voices, making them less desirable public speakers, newscasters, or political candidates, it does not show bias in favor of newscasters or against people with deep voices. The main focus is on the impact of voice qualities such as harshness, rather than promoting or criticizing any specific group.
Nokea