THE WHITE ELEPHANT:
Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers to punish those who displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was considered sacred, it could not be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was a gift from the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for it in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient, and in many cases, they became impoverished.
This is the origin of the term "white elephant," as it is used today to denote an unwanted gift. The popular way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this tradition. In this game, everyone brings a gift, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose a new gift or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and "stealing" someone else's.
What is implied by the article?
- A. Siam was renamed Thailand in the past
- B. The author dislikes parlor games
- C. Elephants are difficult to take care of and train
- D. White elephants were considered sacred and a burden to their recipients
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The article explicitly states that centuries ago, Siam, now known as Thailand, had the custom of giving white elephants as punishment. This implies that Siam was renamed Thailand in the past. The other choices (B, C, D) are not supported by the content of the article. Choice B is incorrect as the author does not express any dislike for parlor games. Choice C is incorrect as the article does not mention that elephants are easy or difficult to take care of and train. Choice D is incorrect as the article describes white elephants as sacred and a burden to their recipients, not as hard workers in the cane fields.
You may also like to solve these questions
THE WHITE ELEPHANT:
Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers to punish those who displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was considered sacred, it could not be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was a gift from the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for it in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient, and in many cases, they became impoverished.
This is the origin of the term "white elephant," as it is used today to denote an unwanted gift. The popular way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this tradition. In this game, everyone brings a gift, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose a new gift or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and "stealing" someone else's.
Why is an unwanted gift called a white elephant?
- A. It is a good gift to give at the party
- B. Gifts are never unwanted
- C. Siam's rulers punished with the gift
- D. It is rare to get an unwanted gift
Correct Answer: C
Rationale: The term 'white elephant' originated from the practice of the kings of Siam (now Thailand) giving rare and sacred white elephants as gifts. These white elephants were highly prestigious but also very expensive to maintain, causing financial burdens on the recipients. The kings of Siam used white elephants as a punishment for those who displeased them. The recipients were required to care for the white elephant in a grand style, resulting in financial liabilities that could make them impoverished. Over time, the term 'white elephant' evolved to describe any valuable item that is burdensome or unwanted. Therefore, choice C is correct. Choices A, B, and D are incorrect because they do not accurately explain the origin and meaning of the term 'white elephant' in the context of unwanted gifts.
GOLDEN GATE BRIDGE:
Linking San Francisco to Marin County in California, the Golden Gate Bridge is one of the most famous bridges in the world. The bridge crosses over a narrow strait that connects the Pacific Ocean to San Francisco Bay. Prior to the bridge, people traveled by ferry boat across the strait.
Although most people thought a bridge was necessary to expedite travel, some residents of the Bay Area felt the risk of building the bridge was too great. Joseph Strauss believed that nothing was impossible and that dreams would never come to fruition if risks weren't taken. So, he decided to gather the best and brightest builders, architects, and workers to embark on the challenge of building a bridge across the Golden Gate Strait.
With safety nets in place, construction began in 1937. Building the anchorages first, the builders then moved on to the towers on each end, and then to the three-foot-thick cables to support the suspension bridge. Lastly, workers labored to complete the roadway, which became the most dangerous and treacherous part of the entire task. The builders had to keep the bridge balanced so it wouldn't fall into the bay.
Today, over sixty-five years later, the bridge remains a lifeline for the people of the San Francisco Bay Area.
What body of water does The Golden Gate Bridge cross?
- A. San Francisco Bay
- B. Pacific Ocean
- C. Marin Strait
- D. Indian Ocean
Correct Answer: A
Rationale: The Golden Gate Bridge crosses the entrance to San Francisco Bay, spanning the Golden Gate Strait. It does not cross the Pacific Ocean, Marin Strait, or Indian Ocean directly. The iconic bridge connects the city of San Francisco to Marin County in California. The Pacific Ocean is a vast body of water beyond the Golden Gate entrance, and Marin Strait is not a recognized geographical location. The Indian Ocean is located on a different continent and is not related to the Golden Gate Bridge's location.
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
The passage explicitly states?
- A. That the highest card within the 'trump' suit always wins the trick.
- B. That there is a pile of leftover cards that is placed in the middle of the game table.
- C. If a player cannot follow suit, they lose their turn to the next player.
- D. The Ace card is always the lowest card.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'That the highest card within the 'trump' suit always wins the trick.' The passage explicitly mentions that in the game of Bridge, if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. This detail is clearly stated in the text, making it the correct choice. Choice B is incorrect as there is no mention of a pile of leftover cards in the passage. Choice C is incorrect as the passage does not state that a player loses their turn if they cannot follow suit; instead, they play any card. Choice D is incorrect as the passage states that the ace is high, not low.
GAME OF BRIDGE:
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two card being low.
The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all four cards.
If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the highest card within the trump suit wins the trick. obviously the team with the most tricks wins the hand.
The passage implies that?
- A. Bridge can be learned with time and effort.
- B. Bridge is only for older people
- C. Playing bridge requires concentration
- D. Bridge is an extremely easy game to play
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C, as the passage indirectly implies that playing bridge requires concentration. This is evident when the passage discusses the custom of giving white elephants in Siam, suggesting that taking care of a white elephant was a burdensome responsibility, requiring focus and concentration. Choice A is incorrect because the passage does not explicitly state that Bridge is easy, but rather mentions that it can be complicated for beginners. Choice B is incorrect as the passage does not mention age as a factor for playing Bridge.
WATER CYCLE:
Water is needed to sustain practically all life functions on planet Earth. A single drop of this compound is composed of an oxygen atom that shares its electrons with each of the two hydrogen atoms.
The cycle starts when precipitation, such as rain, snow, sleet, or hail, descends from the sky onto the ground. Water that is not absorbed immediately from the precipitation is known as runoff. The runoff flows across the land and collects in groundwater reservoirs, rivers, streams, and oceans.
Evaporation takes place when liquid water changes into water vapor, which is a gas. Water vapor returns to the air from surface water and plants. Ultimately, condensation happens when this water vapor cools and changes back into droplets of liquid. In fact, the puffy, cotton clouds that we observe are formed by condensation. When the clouds become heavily laden with liquid droplets, precipitation ensues.
What can the reader conclude from this passage about ponds and lakes?
- A. They are examples of groundwater reservoirs.
- B. They are part of the evaporation process.
- C. They are formed by runoff.
- D. They are formed by condensation.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'They are examples of groundwater reservoirs.' The passage mentions that runoff collects in groundwater reservoirs, among other places. Ponds and lakes are typically reservoirs of groundwater, as stated in the passage. Choice B is incorrect because ponds and lakes are not directly mentioned as part of the evaporation process. Choice C is incorrect as ponds and lakes are not stated to be formed by runoff. Choice D is incorrect as ponds and lakes are not formed by condensation.
Nokea