This excerpt is an adaptation of Jonathan Swift's "Gulliver's Travels into Several Remote Nations of the World".
My gentleness and good behavior had gained so far on the emperor and his court, and indeed upon the army and people in general, that I began to conceive hopes of getting my liberty in a short time. I took all possible methods to cultivate this favorable disposition. The natives came, by degrees, to be less apprehensive of any danger from me. I would sometimes lie down, and let five or six of them dance on my hand; and at last the boys and girls would venture to come and play at hide-and-seek in my hair.
I had now made good progress in understanding and speaking the language. The emperor had a mind one day to entertain me with several of the country shows, wherein they exceed all nations I have known, both for dexterity and magnificence. I was diverted with none so much as that of the rope-dancers, performed upon a slender white thread, extended about two feet, and twelve inches from the ground, Upon which I shall desire liberty, with the reader's patience, to enlarge a little.
This diversion is only practiced by those persons who are candidates for great employments, and high favor at court. They are trained in this art from their youth, and are not always of noble birth, or liberal education. When a great office is vacant, either by death or disgrace (which often happens,) five or six of those candidates petition the emperor to entertain his majesty and the court with a dance on the rope; and whoever jumps the highest, without falling, succeeds in the office.
Very often the chief ministers themselves are commanded to show their skill, and to convince the emperor that they have not lost their faculty. FlyNap, the treasurer, is allowed to cut a caper on the straight rope, at least an inch higher than any other lord in the whole empire. I have seen him do the somersault several times together, upon a trencher fixed on a rope which is no thicker than a common packthread in England. My friend Reldresal, principal secretary for private affairs, is, in my opinion, if I am not partial, the second after the treasurer; the rest of the great officers are much upon a par.
What can the reader infer from this passage? I would sometimes lie down, and let five or six of them dance on my hand; and at last the boys and girls would venture to come and play at hide-and-seek in my hair.
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C. The reader can infer from the passage that Gulliver is considerably larger than the children playing around him. This is evident from the fact that the children dance on his hand and play hide-and-seek in his hair, indicating a significant size difference between Gulliver and the children. Choice A is incorrect because there is no mention or implication of the children torturing Gulliver in the passage. Choice B is incorrect because Gulliver's reason for traveling is not mentioned in the provided excerpt. Choice D is incorrect as there is no explicit indication of Gulliver having a genuine love and enthusiasm for people of all sizes; the passage primarily focuses on the interaction between Gulliver and the children in terms of size and playfulness.
Nokea