OSTEOPOROSIS:
Almost everyone knows, thanks to everything from newspaper articles to endless television commercials, that bone density is a major health concern for women. Osteoporosis has become a familiar term, and more and more women are booking bone density tests to make sure all is well underneath the skin. In all the hype, however, there are certain people who are being overlooked: men. It appears that older men need routine checks for bone thinning as well.
A new computerized tool sponsored by the World Health Organization is being used to identify the people most at risk for experiencing a broken bone. One of its findings is that men older than 70 years of age should have a bone mineral density x-ray test on a regular basis. This tool, called FRAX, calculates the risk of a person experiencing a hip, wrist, shoulder, or spine fracture within the next decade. Those tested were age 40 or older and either had osteoporosis or low bone mass.
FRAX takes many different elements into consideration when figuring a person's risk level. It factors in diet, exercise, and exposure to sunlight, for example. It also looks at where people live, what genetic factors might be involved, as well as lifestyle factors such as smoking, heavy alcohol consumption, and the use of steroids. The National Osteoporosis Foundation has used the FRAX predictions to create updated guidelines. Their new recommendations not only include bone density tests for men but also a stronger emphasis on the importance of weight-bearing and muscle-strengthening exercises and an increased amount of vitamin D supplementation.
What conclusion can you draw from the first sentence of the passage?
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B. The first sentence suggests that osteoporosis receives significant media coverage, indicating that the media gives a lot of overall coverage to the issue. This conclusion can be drawn as the passage mentions how osteoporosis is a major health concern for women and is widely covered in newspapers and television commercials. Choice A is incorrect because the passage does not mention the prevalence of osteoporosis compared to previous estimates. Choice C is incorrect as the passage highlights that men are being overlooked in terms of bone thinning concerns. Choice D is incorrect as the passage emphasizes the seriousness of bone thinning and the need for preventive measures.
Nokea