One of the best ways to understand a group of people is to know what makes them laugh. Laughter encompasses the limits of the soul and serves social, psychological, and physiological functions. In humor, life is redefined and accepted. Irony and satire provide much keener insights into a group's collective psyche and values than do years of research. It has always been a great disappointment to Native Americans that the humorous side of their life has not been mentioned by experts on native American affairs. Rather, the image of the stern-faced redskin has been presented by the American Westerns.
What does the author seem to favor?
- A. The study of ancient Native American traditions
- B. The study of ancient American humor
- C. Research into Native American humor
- D. Preservation of Native American languages
Correct Answer: C
Rationale: The author expresses a preference for the research into Native American humor. The passage highlights the importance of understanding a group of people through what makes them laugh, indicating that humor provides insights into a group's collective psyche and values. The author laments the lack of attention to the humorous side of Native American life by experts in the field, suggesting a favoritism towards exploring and acknowledging Native American humor.
You may also like to solve these questions
Nurseries
If you thought nurseries were just for babies, well, think again! Being special kinds of farms, nurseries are used to raise plants in mass quantities. Plants, trees, and shrubs are typically grown in nurseries and then sold to farmers and gardeners to plant in homes, businesses and farms. Most nurseries are found in the more rural parts the country because much land is required to have a viable nursery. If a nursery sells plants to others, it must obtain a special permit from the local city or county, which keeps the competition fair and does not saturate the market with a large number of nurseries selling similar products.
Also on the grounds of nurseries are greenhouses which are made of glass or plastic panes that protect the plants from weather elements that may harm them and cause them not to grow and develop. The glass panels in greenhouses allow for sunlight to enter and moisture to be trapped inside. This creates a tropical environment which allows orchids and poinsettias to grow. It ensures that vegetables and fruits will grow large, which makes them valuable to farmers.
What are nurseries primarily known as?
- A. Special types of farms.
- B. Places where people go for medical treatment.
- C. Schools for young children.
- D. Stores that sell electronics.
Correct Answer: A
Rationale: Nurseries are primarily known as special types of farms where plants, trees, and shrubs are grown in mass quantities. These plants are then sold to farmers and gardeners for planting in various settings. The information provided in the extract clearly describes nurseries as agricultural establishments focused on plant cultivation, making choice A the correct answer.
People of Hispanic origin were on the North American continent centuries before settlers arrived
from Europe in the early 1600s and the thirteen colonies joined together to form the United
States in the late 1700s. The first census of the new nation was conducted in 1790, and counted about four million people, most of whom were white. Of the white citizens, more than 80%
traced their ancestry back to England. There were close to 700,000 slaves and about 60,000 "free Negroes". Only a few Native American Indians who paid taxes were included in the census count, but the total Native American population was probably about one million. By 1815, the population of the United States was 8.4 million. Over the next 100 years, the
country took in about 35 million immigrants, with the greatest numbers coming in the late 1800s and early 1900s. In 1882, 40,000 Chinese arrived, and between 1900 and 1907, there were more
than 30,000 Japanese immigrants. But by far, the largest numbers of the new immigrants were
from central, eastern, and southern Europe. An enormous amount of racial and ethnic assimilation has taken place in the United States. In 1908, play-write Israel Zangwill first used the term "melting pot" to describe the concept of a place where many races melted in a crucible and re-formed to populate a new land. Some years during the first two decades of the 20th century, there were as many as one million new
immigrants per year, an astonishing 1 percent of the total population of the United States.
In 1921, however, the country began to limit immigration, and the Immigration Act of 1924
virtually closed the door. The total number of immigrants admitted per year dropped from as many as a million to only 150,000. A quota system was established that specified the number of
immigrants that could come from each country. It heavily favored immigrants from northern and western Europe and severely limited everyone else. This system remained in effect until 1965, although after World War II, several exceptions were made to the quota system to allow in
groups of refugees.
Which of the following can be inferred from the passage?
- A. Preserving a developing 'American' culture was a major factor leading to the introduction of the quota system.
- B. Racial and ethnic assimilation did not occur as planned.
- C. Racial and ethnic tensions would have increased if the quota system had not been introduced.
- D. The quota system was introduced to limit population growth.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The passage discusses the implementation of the quota system in 1924 which heavily favored immigrants from northern and western Europe. This preference for specific regions suggests that preserving a developing 'American' culture, which was predominantly influenced by these regions, was a major factor leading to the introduction of the quota system. The passage does not indicate that racial and ethnic assimilation did not occur as planned, nor does it directly mention an increase in tensions if the quota system had not been introduced. Additionally, the quota system was not introduced to limit population growth but rather to control and regulate the influx of immigrants from different regions.
Mr. Rogers' Biography
"It's a wonderful day in the neighborhood!" This familiar line always began the Mister Rogers' Neighborhood program on PBS. The amazing Fred Rogers brought a special message to children around the world. He believed that each person is unique and wonderful in his or her own way and we should accept others just the way they are without trying to change or improve them. Mr. Rogers spread his tolerance message far and wide through the daily broadcasts of his television show, his many books, and finally after his retirement through his website specifically designed for children. Through these venues, Mr. Rogers helped children deal with the real world things that bothered them, such as doctor visits, haircuts, and new siblings.
Fred Rogers left a legacy of kindness, acceptance, and an unending love of learning for all generations
According to the passage, what did Fred Rogers believe in?
- A. Uniformity
- B. Conformity
- C. Uniqueness
- D. Obedience
Correct Answer: C
Rationale: Fred Rogers believed in uniqueness, as stated in the passage. He advocated that each person is unique and wonderful in their own way, promoting acceptance without trying to change or improve others. This aligns with the message of embracing individuality and diversity, rather than conformity or uniformity. Therefore, the correct answer is C: 'Uniqueness'.
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as four old friends gather to engage in a
round of Bridge playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but with time, effort, and a good teacher, even the novice can become proficient. Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge requires the player's undivided attention. The dealer deals the entire deck of playing cards evenly between the for players, with
each person receiving thirteen cards. In the bidding portion of the game, the four suits of cards in the deck are ranked highest to lowest as follows: spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However, during play all the suits of cards are
considered equals, and they go from highest to lowest from the ace being high to the two cards
being low. The highest number of tricks wins. A trick is one card played by each player for a
total of four. After the lead player lays down his/her card, the other players follow suit, if
possible. The highest card within the four "same suit" cards played wins the trick and picks up all
four cards. If a player cannot follow suit, he/she plays any card, but to make the game more
interesting and challenging, one suit is named a trump suit which means that if a player plays a
card from the trump suit, it always wins the trick. If two cards from the trump suit are played, the
highest card within the trump suit wins the trick. Obviously, the team with the most tricks wins
the hand.
In the passage, a trick is described as
- A. A special look given to your partner across the table
- B. A book that gives strategies on how to win at Bridge
- C. A collection of one card played by each of the four players
- D. A specific card the dealer gives to the person to her right
Correct Answer: C
Rationale: In the passage, a trick is defined as a collection of one card played by each of the four players. During gameplay, each player plays one card, and the highest card of the same suit wins the trick. The team with the most tricks wins the hand. Understanding what constitutes a trick is essential in mastering the game of Bridge. It is crucial for players to grasp the concept of a trick to strategize their gameplay effectively and aim to win as many tricks as possible to secure victory in the game.
ELECTORAL COLLEGE
The Electoral College has nothing to do with college and contains no students. The Electoral College consists of votes that each state acquires based on the number of representatives it has in Congress. Each state has two electoral votes because each state has two senators. The remaining electoral votes are determined by the number of Congressmen, the number of which is based on the population of the state established by the Census taken each decade. During the presidential election, most states cast all their electoral votes for the candidate who wins the popular vote in that state. It's all very confusing, but the founding fathers know what they were doing. Downloaded by Abdul Hamid (a.ahamid2181@gmail.com) lOMoARcPSD|10672023 HESI A2 V2 Grammar, Vocab, Reading, & Math Questions with Answers). By having and using the Electoral College candidates' campaign in every state, but just because they win the popular vote across the country doesn't mean they will always win the election. Case in point, in election 2000, Al Gore won the popular vote across the country, but George W. Bush won more electoral votes. Therefore, he became our 43rd president.
What is the author's main intention in discussing the Electoral College?
- A. Learn about the history of voting rights
- B. Have an understanding of the Electoral College
- C. Understand the role of political parties
- D. Explore the influence of media on elections
Correct Answer: B
Rationale: The author's main intention in discussing the Electoral College is to provide the reader with an understanding of how it functions and its significance in the electoral process. The explanation in the text focuses on the structure of the Electoral College, how electoral votes are allocated based on congressional representation and population, and how it impacts presidential elections. The information aims to clarify the purpose and workings of the Electoral College rather than delve into the history of voting rights, political parties, or media influence on elections.
Nokea