SLEEP:
Developing muscle growth is an effective way to stay healthy as we get older, but many people find it difficult to develop this muscle growth, even after modifying their exercise routine and food intake. What many people may not realize is that getting the proper amount of uninterrupted sleep plays a major role in the development of muscle. The hard work of developing muscle is done in the gym, on a track, or on the court, but the actual growth takes place during the rest periods that follow a workout. Your body immediately begins rebuilding the muscle fibers that were broken down during the course of your workout. Much of this process is carried out while you are sleeping, so without a full night of sleep, muscle fibers will not have the opportunity to rebuild.
Human growth hormone (HGH) is an amino acid that is central to regulating metabolism, building muscle, facilitating calcium retention, and stimulating the immune system. The amount of HGH in your body spikes significantly during deep sleep, which makes getting at least 7 to 10 hours of sleep every night imperative to anyone hoping to develop additional muscle growth. Recent studies have linked inadequate amounts of sleep to lowered levels of leptin, a hormone in the brain that controls appetite. Test subjects who received less sleep, or frequently interrupted sleep, would crave carbohydrates even after their caloric needs reached satiety. This can contribute to obesity and negatively affect any good habits people may have developed with regard to food intake.
What is the main idea of the passage about The Sleep Workout?
Correct Answer: C
Rationale: The main idea of the passage is that getting the proper amount of uninterrupted sleep plays a major role in the development of muscle. The passage emphasizes how muscle growth occurs during rest periods following a workout, with sleep being a critical time for muscle fiber rebuilding. The connection between sleep, human growth hormone (HGH) release, and muscle development is highlighted. Choice A is incorrect because while the passage mentions the link between inadequate sleep and obesity due to altered appetite hormones, the main focus is on muscle development. Choice B is incorrect because although the passage discusses HGH release during deep sleep, the primary emphasis is on the role of uninterrupted sleep in muscle development. Choice D is incorrect because while the passage acknowledges that developing muscle growth is essential for health as we age, the key point is the significance of uninterrupted sleep in the muscle development process.
Nokea