HESI A2 Reading Comprehension V1 2024 Related

Review HESI A2 Reading Comprehension V1 2024 related questions and content

Water is needed to sustain practically all life functions on planet Earth. A single drop of this compound is composed of an oxygen atom that shares its electrons with each of the two hydrogen atoms. The cycle starts when precipitation, such as rain, snow, sleet, or hail, descends from the sky onto the ground. Water that is not absorbed immediately from the precipitation is known as runoff. The runoff flows across the land and collects in groundwater reservoirs, rivers, streams, and oceans.Evaporation takes place when liquid water changes into water vapor, which is a gas. Water vapor returns to the air from surface water and plants.Ultimately, condensation happens when this water vapor cools and changes back into droplets of liquid. In fact, the puffy, cotton clouds that we observe are formed by condensation. When the clouds become heavily laden with liquid droplets, precipitation ensues.

What is the meaning of the word 'composed' in the first paragraph?

  • A. To consist of
  • B. To be uniquely discovered
  • C. To be set apart
  • D. To be surprised
Correct Answer: A

Rationale: In the context provided, 'composed' means to consist of. The paragraph explains that a drop of water is composed of an oxygen atom and two hydrogen atoms. Therefore, the correct answer is A. Choice B, 'To be uniquely discovered,' is incorrect as it does not relate to the composition of a drop of water. Choice C, 'To be set apart,' and Choice D, 'To be surprised,' are also incorrect as they do not convey the meaning of 'composed' as it is used in this paragraph.