One of the best ways to understand a group of people is to know what makes them laugh. Laughter encompasses the limits of the soul and serves social, psychological, and physiological functions. In humor, life is redefined and accepted. Irony and satire provide much keener insights into a group's collective psyche and values than do years of research. It has always been a great disappointment to Native Americans that the humorous side of their life has not been mentioned by experts on native American affairs. Rather, the image of the stern-faced redskin has been presented by the American Westerns.
What statement is presented in the passage?
- A. Native Americans rarely laugh.
- B. Native American humor is often overlooked.
- C. Western Americans neglect the needs of Native Americans.
- D. Western Americans neglect the needs of Native Americans.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: 'Native American humor is often overlooked.' The passage discusses how humor is a significant aspect of understanding a group of people and mentions that the humorous side of Native American life has been neglected by experts on Native American affairs. This indicates that Native American humor is often overlooked, making choice B the most accurate statement based on the passage.
You may also like to solve these questions
One of the best ways to understand a group of people is to know what makes them laugh. Laughter encompasses the limits of the soul and serves social, psychological, and physiological functions. In humor, life is redefined and accepted. Irony and satire provide much keener insights into a group's collective psyche and values than do years of research. It has always been a great disappointment to Native Americans that the humorous side of their life has not been mentioned by experts on native American affairs. Rather, the image of the stern-faced redskin has been presented by the American Westerns.
What does the author seem to favor?
- A. The study of ancient Native American traditions
- B. The study of ancient American humor
- C. Research into Native American humor
- D. Preservation of Native American languages
Correct Answer: C
Rationale: The author expresses a preference for the research into Native American humor. The passage highlights the importance of understanding a group of people through what makes them laugh, indicating that humor provides insights into a group's collective psyche and values. The author laments the lack of attention to the humorous side of Native American life by experts in the field, suggesting a favoritism towards exploring and acknowledging Native American humor.
Searching for medical information can be confusing, especially for first-timers. However, if you are patient and stick to it, you can find a wealth of information. Your community library is a good place to start your search for medical information. Before going to the library, you may find it helpful to make a list of topics you want information about and questions you have. Your list of topics and questions will make it easier for the librarian to direct you to the best resources. Many community libraries have a collection of basic medical references. These references may include medical dictionaries or encyclopedias, drug information handbooks, basic medical and nursing textbooks, and directories of physicians and medical specialists (listings of doctors). You may also find magazine articles on a certain topic. Look in the Reader’s Guide to Periodical Literature for articles on health and medicine from consumer magazines. Infotrac, a CD-ROM computer database available at libraries or on the Web, indexes hundreds of popular magazines and newspapers, as well as medical journals such as the Journal of the American Medical Association and New England Journal of Medicine. Your library may also carry searchable computer databases of medical journal articles, including MEDLINE/PubMed or the Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. Many of the databases or indexes have abstracts that provide a summary of each journal article. Although most community libraries don’t have a large collection of medical and nursing journals, your librarian may be able to get copies of the articles you want. Interlibrary loans allow your librarian to request a copy of an article from a library that carries that particular medical journal. Your library may charge a fee for this service. Articles published in medical journals can be technical, but they may be the most current source of information on medical topics.
What is the meaning of the word 'technical' as it is used in the fourth paragraph?
- A. requiring expert knowledge
- B. incomplete
- C. foreign
- D. plagiarized
Correct Answer: A
Rationale: The word 'technical' in the fourth paragraph refers to information that is complex and requires expert knowledge to understand. Medical journal articles are often technical in nature, containing specialized terminology and detailed research findings that may be challenging for the general public to interpret. Therefore, choice A, 'requiring expert knowledge,' is the correct meaning of 'technical' in this context.
The Game of Bridge
The ebb and flow of laughter and silence fills the room as
four old friends gather to engage in a round of Bridge
playing. For the beginner, Bridge can be complicated, but
with time, effort, and a good teacher, even the novice can
become proficient.
Composed of two main parts, bidding and playing, Bridge
requires the player's undivided attention. The dealer deals
the entire deck of playing cards evenly between the for
players, with each person receiving thirteen cards. In the
bidding portion of the game, the four suits of cards in the
deck are ranked highest to lowest as follows:
spades, hearts, diamonds, and finally clubs. However,
during play all the suits of cards are considered equals,
and they go from highest to lowest from the ace being
high to the two cards being low. The highest number of
tricks wins. A trick is one card played by each player for a
total of four. After the lead player lays down his/her card,
the other players follow suit, if possible. The highest card
within the four "same suit" cards played wins the trick
and picks up all four cards. If a player cannot follow suit,
he/she plays any card, but to make the game more
interesting and challenging, one suit is named a trump suit
which means that if a player plays a card from the trump
suit, it always wins the trick. If two cards from the trump
suit are played, the highest card within the trump suit
wins the trick. Obviously, the team with the most tricks
wins the hand.
How does the author want the reader to feel about learning the game of Bridge?
- A. As though the game of Bridge is too hard for novices to learn.
- B. Frustrated and confused about playing Bridge.
- C. Confident and excited about learning the game of Bridge.
- D. Overwhelmed by all the rules for the game of Bridge.
Correct Answer: C
Rationale: The author portrays Bridge as a game that can be initially complicated for beginners but emphasizes that with time, effort, and a good teacher, even novices can become proficient. The description of the game's rules and mechanics aims to instill confidence and excitement in the reader about learning Bridge. Therefore, the correct answer is C, as the author's intention is to inspire a positive and eager attitude towards engaging with the game of Bridge.
Let's Go to the Circus
Everyone loves a circus! The bright lights, fanciful costumes, and fierce wild animals delight and entertain folks of all ages. The circus calls to the child in each one of us. Ernest Hemingway wrote that it "is the only ageless delight that you can buy for money..."
"Circus" is a magic word inspiring all sorts of exciting, colorful images. It's a theater of mind-boggling feats, elephants thundering around the rings, horses dancing, clowns cavorting and the sequins glittering under the lights.
There are historical references to animal displays and athletic competitions from the earliest days of civilization. The Romans were famous for their extravaganzas in the Coliseum. The shows we see today cannot compare to those great spectacles, but all who go to a circus enjoy the experience. It allows us all to be a child again and watch in awe as the athletes perform on the high wire or control the savage beasts in the center ring.
What sentiment does the author convey about the circus?
- A. Encourages avoiding the experience.
- B. Suggests attending a circus.
- C. States that only children can enjoy the experience.
- D. Believes the experience is too intense for children.
Correct Answer: B
Rationale: The author expresses a positive sentiment toward the circus, emphasizing its enchanting qualities and ability to captivate individuals of all ages. The text conveys a sense of admiration for the circus experience, as seen in phrases like 'Everyone loves a circus!' and 'It allows us all to be a child again.' These lines indicate the author's fondness for the circus and encourage others to partake in its enjoyable offerings.
Searching for medical information can be confusing, especially for first-timers. However, if you are patient and stick to it, you can find a wealth of information. Your community library is a good place to start your search for medical information. Before going to the library, you may find it helpful to make a list of topics you want information about and questions you have. Your list of topics and questions will make it easier for the librarian to direct you to the best resources. Many community libraries have a collection of basic medical references. These references may include medical dictionaries or encyclopedias, drug information handbooks, basic medical and nursing textbooks, and directories of physicians and medical specialists (listings of doctors). You may also find magazine articles on a certain topic. Look in the Reader’s Guide to Periodical Literature for articles on health and medicine from consumer magazines. Infotrac, a CD-ROM computer database available at libraries or on the Web, indexes hundreds of popular magazines and newspapers, as well as medical journals such as the Journal of the American Medical Association and New England Journal of Medicine. Your library may also carry searchable computer databases of medical journal articles, including MEDLINE/PubMed or the Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. Many of the databases or indexes have abstracts that provide a summary of each journal article. Although most community libraries don’t have a large collection of medical and nursing journals, your librarian may be able to get copies of the articles you want. Interlibrary loans allow your librarian to request a copy of an article from a library that carries that particular medical journal. Your library may charge a fee for this service. Articles published in medical journals can be technical, but they may be the most current source of information on medical topics.
What is the meaning of the word 'popular' as it is used in the third paragraph?
- A. Complicated
- B. Old-fashioned
- C. Beloved
- D. For the general public
Correct Answer: D
Rationale: In the context of the third paragraph, the word 'popular' refers to information that is intended for the general public. The paragraph discusses how Infotrac, a CD-ROM computer database, indexes popular magazines and newspapers, as well as medical journals such as the Journal of the American Medical Association and New England Journal of Medicine. This indicates that the information indexed is aimed at a broad audience rather than being specialized or exclusive. Therefore, the correct answer is 'D: For the general public.'
Nokea