HESI A2 Reading Comprehension V2 2024 Related

Review HESI A2 Reading Comprehension V2 2024 related questions and content

A nanometer is a billionth of a meter. A DNA molecule is 2 nanometers in diameter. Protein molecules are about 10 nanometers in diameter. A human hair is 100,000 nanometers in diameter. But what is a nanometer and how does it relate to technology?
Nanotechnology is defined as the understanding and control of matter at dimensions of roughly 1 to 100 nanometers, a scale at which unique properties of materials emerge that can be used to develop novel technologies and products. At the nanoscale, the physical, chemical, and biological properties of materials differ from the properties of matter either at smaller scales, such as atoms, or at larger scales that we use in everyday life such as millimeters or inches.
Nanotechnology involves imaging, measuring, modeling, and manipulating matter only a few nanometers in size. Gold nanoparticles are made of the same material as in jewelry. But when light interacts with particles of gold, different colors are reflected. The different colors can be used in simple medical tests to indicate infection or disease. Metals such as copper become extremely rigid at the nanoscale, rather than bendable as in copper wires seen in everyday use.

Which claim from the passage best describes the benefits of nanotechnology?

  • A. Scientists can develop novel technologies and products.
  • B. Nanotechnology is defined as the understanding and control of matter at dimensions of roughly 1 to 100 nanometers.
  • C. The different colors can be used in simple medical tests to indicate infection or disease.
  • D. Unique properties of materials emerge.
Correct Answer: D

Rationale: The correct answer is D because the passage specifically states that at the nanoscale, unique properties of materials emerge, which is a key benefit of nanotechnology. Choice A talks about what scientists can do but does not directly describe the benefits mentioned in the passage. Choice B is the definition of nanotechnology and not a specific benefit. Choice C mentions the use of different colors in medical tests, which is a specific application rather than a general benefit of nanotechnology.