Studies suggest that more than 9 billion metric tons of plastic have been produced since 1950, more than four times the volume of Mt. Everest, and about 75% of its remains in landfills or has entered the environment as pollution. As a material, plastic has many advantages.
However, it is difficult to recycle because popular single-use and convenience items, such as packaging and water bottles, are low in quality and value when recycled. Part of the magic of plastic is that it seemingly lasts forever. But when it cannot be re-used efficiently, it leads to stark realities like an island of plastic, twice the size of Texas, floating in the Pacific Ocean. Plastic is consumed by fish and birds and is seeping into the air, water, and our food.
Which of the following conclusions can be drawn from the passage?
- A. Plastic pollution poses a significant environmental threat due to its lasting nature and difficulty in recycling.
- B. Plastic is an outdated material with no advantages.
- C. Recycling plastic significantly reduces environmental pollution.
- D. Plastic pollution has no impact on marine life.
Correct Answer: A
Rationale: The correct conclusion that can be drawn from the passage is that plastic pollution poses a significant environmental threat due to its lasting nature and difficulty in recycling. The passage highlights the challenges of recycling plastic due to its low quality when recycled, leading to pollution and environmental hazards. It mentions the presence of a large island of plastic in the Pacific Ocean, showing the severe impact of plastic pollution on the environment. Therefore, choice A is the most accurate conclusion. Choice B is incorrect as the passage mentions that plastic has many advantages despite its recycling challenges. Choice C is incorrect as the passage indicates that recycling plastic is difficult due to its low quality when recycled. Choice D is incorrect as the passage clearly states that plastic consumption by marine life like fish and birds is a reality, showing the impact of plastic pollution on marine ecosystems.
You may also like to solve these questions
Don't Look Back Now is the story of Keisha (Joy Taylor), a woman who has moved across the country to escape her creepy ex-boyfriend stalker, Tom (Kevin Highsmith). However, mysterious things keep happening to the people in Keisha's life, and the authorities don't believe her. But there's one thing nobody knows - she's got a secret that will make anyone coming to harm her regret it - especially Tom. This thriller is an exciting roller coaster ride that constantly keeps the audience guessing.
Director Juliette Cho knows exactly how to manipulate the camera to capture every shadow and peripheral movement, keeping the viewer on edge. The close-up shots feel claustrophobic like the perspective is skewed. For any other movie, this might be annoying, but for this one, it helps put the viewer in Keisha's suspicious shoes very well. With a running time of 98 minutes, the pacing is quick and efficient, and Cho uses cinematography deftly to show the quick and jerky passage of time from Keisha's perspective.
The performances are rock solid all the way through. Joy Taylor is brittle and violent, simmering below the surface with rage. You can see the toll this stalking experience has had on her in every twitch of her eye and clench of her jaw. The strength she displays once the film shifts into the darker, triumphant second act is a wonder to behold. Kevin Highsmith gives off just the right vibe of charming and sinister as Tom, effortlessly shifting his entire performance between sweet and suddenly dangerous.
This is a tense thrill rise that will not disappoint fans of Joy Taylor or this genre in general. You can find Don't Look Back Now at the Main Street Metroplex 12 and the Movie Palace 20 starting Friday.
Which of the following sentences from the passage includes a fact?
- A. With a running time of 98 minutes, the pacing is quick and efficient.'
- B. You can see the toll this stalking experience has had on her every twitch of her eye and clench of her jaw.'
- C. The close-up shots feel claustrophobic like the perspective is skewed.'
- D. This is a tense thrill ride that will not disappoint fans of Joy Taylor or this genre in general.'
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The sentence 'With a running time of 98 minutes, the pacing is quick and efficient' includes a fact, which is the running time of the movie. This statement provides a concrete, verifiable detail from the passage. Choice B describes a subjective observation about the character's behavior, not a fact. Choice C expresses an opinion about the visual effect of the close-up shots, not a factual detail. Choice D offers an opinion about the movie's appeal to fans of a specific genre, rather than presenting a fact from the passage.
Hedy Lamar was a woman of many talents. She was first known as a European film
actress in the 1930s and early 1940s. Some of her popular films included Boom Town
(1940) and White Cargo (1942); however, her roles generally did not include very
many spoken lines and she became bored. To relieve this boredom, Lamar took up
inventing.
Hedy Lamar did not have any formal training, but she did not allow that to stop her
from teaching herself in her spare time. Although she had a number of failed
inventions, such as an improved traffic light and a carbonated drink, Lamar did not
stop coming up with ideas. She even spent time working with the science engineering
team employed by Howard Hughes, the aviation tycoon.
During World War II, Lamarr learned that one of the military's new technologies,
radio-controlled torpedoes, were too easily jammed and redirected. She came up with
a type of radio signal that changed, or "hopped," frequencies and was unable to be
tracked or disrupted. With the assistance of her friend George Antheil, she was able
to design the system and patent it in August 1942.
Unfortunately, the United States Navy was not interested. The technology of the era
wasn't quite good enough to easily implement Lamarr's system, and the Navy was
not particularly interested in civilian inventions at the time. It wasn't until 20 years
later, during the Cuban Missile Crisis, that a version of Lamarr's system began
appearing on Navy ships.
The work Lamarr and Antheil did creating this frequency-hopping system led to
many technologies that are often taken for granted today. Their work led to the
development of cell phones, Bluetooth, and WiFi. Just think, we might not have any
of those things if Hedy Lamarr had been given more interesting roles.
What conclusion can be drawn from Hedy Lamar's acting career based on the extract?
- A. Hedy Lamarr was the first European actress of the 1990s
- B. Hedy Lamarr sought more speaking roles in her acting career
- C. Hedy Lamarr was content with her contribution to the film industry
- D. Hedy Lamarr worked in American films with various directors
Correct Answer: B
Rationale: The extract provided does not mention Hedy Lamarr or her acting career. Therefore, we cannot draw any conclusions about her from this text. Choice B is the correct answer as it remains the most plausible conclusion based on general knowledge about Hedy Lamarr's career. The other choices are incorrect as there is no information in the extract to support them. Choice A is inaccurate as it refers to the 1990s, which is not the era when Hedy Lamarr was active. Choice C is not supported by the extract, and choice D is too vague and lacks specificity.
The office memo
To: Staff
From: CEO
Date; June 18, 2021
Subject: Naps Employees,
In the recent company-wide audits, many employees have reported fatigue at work. Combined with our acquisition of 10 major projects this year, I'm concerned about our employees' productivity and health.
According to a 2008 study, napping for 60 minutes helped improve verbal memory, motor skills, and perceptual learning better than caffeine. Many successful companies have adopted the practice of work naps, in industries like tech, manufacturing - even NASA!
Starting today, we will be providing a designated nap room in each office building near the gym and cafeteria to help employees take care of their bodies and minds, so they can be happier, healthier, and more productive.
Thank you,
Melinda Myles
What source would be most useful in determining the reliability of Punxsutawney Phil's predictions over a number of years?
- A. A memoir from a former president of the Groundhog Club
- B. A record of weather patterns over the past decade
- C. An article on groundhog behavior in the northeast U.S
- D. A historical account of Groundhog Day traditions
Correct Answer: B
Rationale: A record of weather patterns over the past decade would be the most useful source in determining the reliability of Punxsutawney Phil's predictions. By comparing Phil's forecasts with the actual weather outcomes, one can analyze the accuracy of his predictions. Choices A, C, and D do not directly provide the necessary data on weather patterns to evaluate Phil's reliability.
An interesting birthday party
On Saturday afternoon, local eccentric Dr. Oliver Creekstone held a remarkable 90th birthday at his countryside estate. Present were 3000 guests, four zebras, two monster trucks, and a famous bagpipe player from Scotland. Though pleased with the entertainment, attendees reportedly were shocked that the complimentary buffet contained only boiled asparagus and pickled carrots.
At nightfall, the party was treated to a stunning and seemingly endless fireworks display. According to our sources, Dr. Creekstone felt that next year's birthday party would have to be even bigger and More interesting. 'We'll need at least seven more zebras,' he said.
What is the tone of the passage?
- A. Witty
- B. Incredulous
- C. Aggressive
- D. Tense
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'Witty.' The tone of the passage is light-hearted and humorous, characterized by amusing details like the eccentric birthday party with zebras, monster trucks, and a limited buffet of boiled asparagus and pickled carrots. The mention of Dr. Creekstone planning an even bigger party with more zebras adds to the whimsical and humorous tone. Choices B, C, and D are incorrect as there is no indication of disbelief, hostility, or anxiety in the passage; instead, it conveys a sense of fun and amusement.
Hedy Lamarr was a woman of many talents. She was first known as a European film actress in the 1930s and early 1940s. Some of her popular films included Boom Town (1940) and White Cargo (1942); however, her roles generally did not include very many spoken lines and she became bored. To relieve this boredom, Lamarr took up inventing.
Hedy Lamarr did not have any formal training, but she did not allow that to stop her from teaching herself in her spare time. Although she had a number of failed inventions, such as an improved traffic light and a carbonated drink, Lamarr did not stop coming up with ideas. She even spent time working with the science engineering team employed by Howard Hughes, the aviation tycoon.
During World War II, Lamarr learned that one of the military's new technologies, radio-controlled torpedoes, were too easily jammed and redirected. She came up with a type of radio signal that changed, or "hopped," frequencies and was unable to be tracked or disrupted. With the assistance of her friend George Antheil, she was able to design the system and patent it in August 1942.
Unfortunately, the United States Navy was not interested. The technology of the era wasn't quite good enough to easily implement Lamarr's system, and the Navy was not particularly interested in civilian inventions at the time. It wasn't until 20 years later, during the Cuban Missile Crisis, that a version of Lamarr's system began appearing on Navy ships.
The work Lamarr and Antheil did creating this frequency-hopping system led to many technologies that are often taken for granted today. Their work led to the development of cell phones, Bluetooth, and WiFi. Just think, we might not have any of those things if Hedy Lamarr had been given more interesting roles.
What prompted Hedy Lamarr to take up inventing?
- A. Boredom from her film roles lacking spoken lines
- B. Formal training in engineering
- C. Her successful inventions like the radio signal technology
- D. Working with Howard Hughes' aviation team
Correct Answer: A
Rationale: Hedy Lamarr took up inventing due to boredom from her film roles lacking spoken lines. The extract mentions that to relieve her boredom, Lamarr turned to inventing after her film roles did not provide much dialogue.
Nokea