An Ode to Naps
The rain is tapping footsteps on the roof
It sounds a lovely dance inside my head
This peaceful aura only serves as proof
That I should dodge my work to lie in bed
The pillows pull me in with their behest
A trap that I do not want to escape
The blankets form a most enticing nest
They wrap me in a shroud that won't undrape
I'm tempted further by my furry friends
They've taken o'er the mattress in a pile
Oh, how I want to nestle in with them!
But first, I know that I must work awhile
I promise, bed, I will be back for you
I'll surely nap before the day is through
Which piece of data from the following choices supports a conclusion that the reader can draw from the passage?
- A. In a qualitative research study, respondents reported they felt more satisfied with their lives when they were able to sleep in conditions and for a duration that was self-selected.
- B. Individuals who had multiple mammals as pets indicated they felt more satisfied when self-reporting on their happiness. Individuals who slept in the same room as their pets reported even higher happiness levels.
- C. Productivity fell among workers who got less than 5 hours of sleep; conversely, workers with more than 8 hours of sleep demonstrated almost double productivity than their sleep-deprived peers.
- D. As self-reported in a research survey, people who lived in locations that received more than 60 inches in average rainfall expressed increased satisfaction with their living conditions.
Correct Answer: C
Rationale: The passage describes a temptation to nap and avoid work, indicating a conflict between rest and productivity. Choice C directly aligns with this theme as it discusses the impact of sleep duration on productivity. The passage's description of the desire to lie in bed and the reluctance to work correlates with the data presented in choice C. The contrast between wanting to rest and the need to work is highlighted in the passage, making the information about productivity and sleep duration the most relevant supporting piece of data. This choice enhances the understanding of the passage by providing a relevant context about the impact of sleep on productivity, reinforcing the theme of the struggle between rest and work depicted in the poem.
You may also like to solve these questions
Mourning geckos (Lepidodactylus lugubris) are truly a unique species. This gecko is small, as it only grows up to 10 cm or 4 inches. With a range of Hawaii, the South Pacific islands, and Central and South America, these geckos have one of the largest ranges among reptiles.
What really sets this species apart is how they reproduce. Mourning geckos are all female and reproduce through parthenogenesis, where the mother essentially clones herself to create her offspring. However, their genes have the ability to recombine to allow genetic variation and mutation. Like many other geckos, mourning geckos lay two eggs at a time several times a year. The eggs incubate for 65 to 103 days.
According to the passage, which of the following definitions most closely defines the prefix 'partheno-'?
- A. Without shells
- B. Without incubation
- C. Without fertilization
- D. Without females
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C: 'Without fertilization.' The prefix 'partheno-' is commonly used in biological terms related to reproduction and refers to a form of asexual reproduction where offspring develop from unfertilized eggs. In this case, mourning geckos reproduce through parthenogenesis, where the mother essentially clones herself to create offspring without the need for fertilization. The prefix 'partheno-' is specifically associated with reproduction and not with other aspects like shells, incubation, or females, making choice C the most accurate definition.
The Deaf President Now Movement
The Deaf President Now (DPN) movement marked a growing shift in perceptions of deaf people.
Gallaudet University, in Washington D.C., was established as a school for deaf students. The founder convinced Congress to fund the school, and it eventually became an institution for higher learning. In a nod of support, U.S. President Ulysses S. Grant signed the Gallaudet diplomas. Future presidents continued the tradition, so all Gallaudet graduates receive diplomas signed by the U.S. President.
Gallaudet University grew as a center for deaf education and advocacy. In 1988, Gallaudet University was selecting a new university president. The board of trustees had well-qualified candidates, and all but one was deaf. On a Sunday, the board hastily announced they had selected the sole hearing candidate.
The reaction on campus was outrage. Students congregated to protest. Crowds marched to the meeting location and demanded an explanation. Through the closed-door discussion with protest leaders, a trustee created more discontent. He allegedly stated, "Deaf people are not able to function in a hearing world."
Throughout the week, there were more speeches and rallies. A media blitz spread the news globally. Students did not attend class to express their anger. Protest leaders formalized their demands, including a deaf president, the offending trustee must resign, the board of trustees must have 51% deaf leadership, and no reprisals against participants.
Support flowed in from across the world. The U.S. Vice President wrote, "Gallaudet has a responsibility to set an example and thus to appoint a president who is not only highly qualified, but who is also deaf."
Which of the following is irrelevant information when summarizing the passage?
- A. The board of trustees selected the only hearing candidate.
- B. Students wore buttons that read 3%.
- C. Students protested for just a week.
- D. All the demands of the DPN protest were met.
Correct Answer: B
Rationale: Option B, 'Students wore buttons that read 3%', is irrelevant information when summarizing the passage. The main focus should be on significant events like the controversial selection of a hearing candidate, the subsequent protests, and the demands made by the protest leaders. Options A, C, and D are more pertinent as they cover essential aspects of the protest, such as the board's selection process, the duration and intensity of the protests, and the outcomes of the demands made by the protesters.
Letter from the chair of Elkinsville Ecological Society.
Many of you have heard about the proposes northward expansion of the interstate which currently ends just south of Elkinsville. In the recent debate over how this work will go forward, the focus has been on weighing economic costs and benefits. Indeed, many local politicians claim to favor the project because it will bring in the short term and more visitors to Elkinsville in the long run. These politicians also argue that the proposed plan is the least environmentally damaging way to expand the highway farther upstate. This cannot be true, however, since the proposed expansion involves not just the widening of existing roads, but also the construction of more than a dozen miles of new-terrain highway.
Where is it most likely that readers would encounter this text?
- A. A tenth-grade science textbook at Elkinsville High School.
- B. A brochure from Elkinsville Chamber of Commerce.
- C. A flyer on a bulletin board at Elkinsville City Hall.
- D. The opinion section of the Elkinsville Daily Eagle newspaper.
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D - The opinion section of the Elkinsville Daily Eagle newspaper. The text discusses a local issue related to the proposed northward expansion of the interstate near Elkinsville, focusing on economic and environmental aspects. Such local news and opinions are commonly featured in local newspapers. Choices A, B, and C are less likely locations for readers to encounter this text as it is specific to a local debate rather than general science, tourism promotion, or city administration information.
Beard Superiority
Unlike most others who follow along with popular trends, I am able to truly see that the beard is superior to the mustache. First, you have so much more hair and space to work with when styling a beard than you do with a mustache. You can trim and cut a beard into so many styles: the Muttonchop, the Goatee, the Stubble, the Chin Strap. You can even add things to your beard: braids, beads, glitter, and color-the possibilities of what you can add to a beard are endless! There are even professional competitions that surround the stylish nature of beards.
What is a counterclaim to the argument presented in the passage?
- A. Dyeing a beard pink is a common trend.
- B. Growing a beard offers a limited range of styles compared to a mustache.
- C. The beard is a passing trend that will eventually fade out.
- D. Beards may pose risks in certain professional occupations.
Correct Answer: D
Rationale: The passage argues in favor of the superiority of beards over mustaches, highlighting the versatility and styling options of beards. Choice D provides a counterclaim by suggesting that beards may be hazardous in certain professional lines of work. This counterargument challenges the notion that beards are always superior by pointing out potential risks associated with them in specific job environments.
The Deaf President Now Movement
The Deaf President Now (DPN) movement marked a growing shift in perceptions of deaf people.
Gallaudet University, in Washington D.C., was established as a school for deaf students. The founder convinced Congress to fund the school, and it eventually became an institution for higher learning. In a nod of support, U.S. President Ulysses S. Grant signed the Gallaudet diplomas. Future presidents continued the tradition, so all Gallaudet graduates receive diplomas signed by the U.S. President.
Gallaudet University grew as a center for deaf education and advocacy. In 1988, Gallaudet University was selecting a new university president. The board of trustees had well-qualified candidates, and all but one was deaf. On a Sunday, the board hastily announced they had selected the sole hearing candidate.
The reaction on campus was outrage. Students congregated to protest. Crowds marched to the meeting location and demanded an explanation. Through the closed-door discussion with protest leaders, a trustee created more discontent. He allegedly stated, "Deaf people are not able to function in a hearing world."
Throughout the week, there were more speeches and rallies. A media blitz spread the news globally. Students did not attend class to express their anger. Protest leaders formalized their demands, including a deaf president, the offending trustee must resign, the board of trustees must have 51% deaf leadership, and no reprisals against participants.
Support flowed in from across the world. The U.S. Vice President wrote, "Gallaudet has a responsibility to set an example and thus to appoint a president who is not only highly qualified, but who is also deaf."
Why did the U.S. vice president write a letter of support for the DPN movement?
- A. The Gallaudet University students gave speeches supporting their demands.
- B. The U.S. vice president was a Gallaudet University graduate who was not deaf.
- C. The U.S. president signs the diplomas of Gallaudet University graduates.
- D. Closed-door discussion created more discontent among the students.
Correct Answer: C
Rationale: Option C is correct because the tradition of the U.S. president signing diplomas of Gallaudet University graduates establishes a direct link between the institution and the U.S. government. This close association implies a sense of responsibility and influence that the government holds over the university. Therefore, it is plausible that the U.S. vice president, as part of the government, would feel compelled to support the Deaf President Now movement, which aimed to address issues of representation and leadership within the university.
Nokea