HESI A2 Reading Comprehension Related

Review HESI A2 Reading Comprehension related questions and content

EXERCISE:
It sounds contradictory, but here is some new advice for people who are feeling unusually tired: get out and get some exercise. Studies have shown that regular, low-impact workouts such as short strolls or brief bike rides can help increase overall energy levels by 20 percent and decrease fatigue levels by 65 percent. In other words, if you are feeling tired, the best way to feel more energetic is to get some exercise.
This advice is based on a study done by the University of Georgia's Exercise Pathology Lab. Three dozen people who did not get any kind of regular exercise yet consistently felt exhausted were divided into three groups. One group did not exercise at all. A second group worked out intensively on an exercise bike three times a week. The third group also worked out but at a slower pace. Of the two groups that exercised, both reported a 20 percent increase in energy levels. However, the group that exercised at a more leisurely pace stated that they experienced far less fatigue than the high-intensity group.
This was not the first study to point out a link between regular exercise and energy levels. The same team that conducted it also published one several years ago that stated that low-impact exercise can also help reduce fatigue in patients with serious health conditions such as heart disease and cancer. Clearly, it is time to get off the couch and onto the track.

Which statement could be inferred from the passage?

  • A. The Georgia lab had conducted a previous study on the connection between exercise and energy.
  • B. Exercise regimes are not recommended for patients with serious health problems.
  • C. An increase in energy levels does not always correspond directly to a reduction in fatigue.
  • D. There were fewer than 10 participants in each group in the Georgia study.
Correct Answer: A

Rationale: The correct answer is A. The passage mentions a previous study by the same team on the connection between exercise and energy, indicating that the lab had conducted such research before. Choice B is incorrect because the passage actually states that low-impact exercise can help reduce fatigue in patients with serious health conditions. Choice C is incorrect as the passage indicates that an increase in energy levels does correspond to a reduction in fatigue. Choice D is incorrect as the passage does not provide information on the exact number of participants in each group.