The next three questions are based on the following advertisement.
Job Description:
Assistant City Attorney - City of Elm
The City of Elm is now hiring for the position of assistant City Attorney, litigation. Candidates must be members in Good Standing of the California Bar Association. Ideal candidates will have:
• at least 3 years litigation experience
• the ability to work both self-directed and as part of a team
• the ability to manage a large caseload
Competitive salary and excellent benefits offered. Position available immediately.
Send completed application to:
HR Department Attention Veronica Smith 1 City Center Plaza
Elm, California 95763
According to the advertisement, which of the following is true?
- A. Candidates must have three or more years of litigation experience
- B. Candidates will have small caseloads
- C. Candidates must be members of the California State Bar Association
- D. The position is not currently available
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C. This information is based on the advertisement's specific requirement that candidates must be members of the California Bar Association. The job description clearly states, 'Candidates must be members in Good Standing of the California Bar Association.' This indicates that a valid license to practice law in California is a mandatory qualification for the position advertised. Choices A, B, and D are incorrect because there is no mention in the advertisement of candidates needing three or more years of litigation experience, having small caseloads, or the position not being currently available.
You may also like to solve these questions
Tips for Eating Calcium Rich Foods
Dairy: Beverage
• Include milk as a beverage at meals.
o Consider choosing fat-free or low-fat milk.
• Whole milk: consider a gradual shift to fat-free milk to lower saturated fat and calories. Start with reduced fat (2%), then low-fat (1%), and finally fat-free (skim).
• Cappuccinos or lattes: ask for them with fat-free (skim) milk.
Dairy: Meals
• Oatmeal and hot cereals: Try adding fat-free or low-fat milk instead of water
• Use fat-free or low-fat milk when making condensed cream soups (e.g., cream of tomato).
• Shredded low-fat cheese with casseroles, soups, stews, or vegetables
• Fat-free or low-fat yogurt with a baked potato
Dairy: Snack
• Have fat-free or low-fat yogurt as a snack.
o Make a dip for fruits or vegetables from yogurt.
o Make fruit-yogurt smoothies in the blender.
Dairy: Dessert
• Chocolate or butterscotch pudding with fat-free or low-fat milk.
• Cut-up fruit with flavored yogurt for a quick dessert.
Non-Dairy Products:
• Lactose Intolerance
o Lactose-free alternatives within the milk group (e.g., cheese, yogurt, or lactose- free milk)
o Consume the enzyme lactase before consuming milk products.
• Personal choice to avoid dairy:
o Calcium fortified juices, cereals, breads, and soy or rice beverages
o Canned fish (sardines, salmon with bones) soybeans and other soy products, some other dried beans, and some leafy greens.
Which of the following is true about calcium-rich foods? I. Canned salmon with bones contains calcium. II. Cheese is a lactose-free food. III. Condensed soup made with water is a calcium-rich food.
- A. I only
- B. I and II only
- C. II and III only
- D. III only
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is 'I only.' Canned salmon with bones contains calcium as the bones are a good source of calcium, making statement I true. However, statement II is false as cheese is not a lactose-free food. Statement III is also incorrect as condensed soup made with water is not necessarily a calcium-rich food. Other calcium-rich options include dairy products like milk, yogurt, and specific non-dairy products like calcium-fortified juices, canned fish with bones, soybeans, and leafy greens.
Which of the following is not a reliable resource for a research paper?
- A. The New York Times
- B. A personal interview with a politician
- C. A medical journal
- D. Wikipedia
Correct Answer: D
Rationale: Wikipedia is not a reliable source for a research paper due to its open editing format, which may lead to inaccuracies, bias, and lack of authority. While it can be a good starting point for research and general information, it is crucial to verify information from Wikipedia with more academic and reputable sources like peer-reviewed journals, books, or official websites. The New York Times, a personal interview with a politician, and a medical journal are generally considered reliable sources for research papers. The New York Times is a reputable newspaper, personal interviews can provide valuable firsthand insights, and medical journals undergo rigorous peer review processes to ensure accuracy and reliability.
The following is an excerpt of an article published by The New York Times announcing the assassination of Abraham Lincoln. Use the following article to answer the next five questions.
AWFUL EVENT
President Lincoln Shot by an Assassin
The Deed Done at Ford's Theatre Last Night
THE ACT OF A DESPERATE REBEL
The President Still Alive at Last Accounts No Hopes Entertained of His Recovery
Attempted Assassination of Secretary Seward
DETAILS OF THE DREADFUL TRAGEDY.
Official
War Department, Washington April 15, 1:30 A.M. - Maj. Gen. Dis.: This evening at about 9:30 P.M. at Ford's Theatre, the President, while sitting in his private box with Mrs. Lincoln, Mr. Harris, and Major Rathburn, was shot by an assassin, who suddenly entered the box and appeared behind the President. The assassin then leaped upon the stage, brandishing a large dagger or knife, and made his escape in the rear of the theatre. The pistol ball entered the back of the President's head and penetrated nearly through the head. The wound is mortal. The President has been insensible ever since it was inflicted, and is now dying.
About the same hour an assassin, whether the same or not, entered Mr. Sewards' apartments, and under the pretense of having a prescription, was shown to the Secretary's sick chamber. The assassin immediately rushed to the bed, and inflicted two or three stabs on the throat and two on the face. It is hoped the wounds may not be mortal. My apprehension is that they will prove fatal.
The nurse alarmed Mr. Frederick Seward, who was in an adjoining room, and hastened to the door of his father's room, when he met the assassin, who inflicted upon him one or more dangerous wounds. The recovery of Frederick Seward is doubtful.
It is not probable that the President will live throughout the night.
Gen. Grant and wife were advertised to be at the theatre this evening, but he started to Burlington at 6 o'clock this evening. At a Cabinet meeting at which Gen. Grant was present, the subject of the state of the country and the prospect of a speedy peace was discussed. The President was very cheerful and hopeful, and spoke very kindly of Gen. Lee and others of the Confederacy, and of the establishment of government in Virginia.
All the members of the Cabinet except Mr. Seward are now in attendance upon the President. I have seen Mr. Seward, but he and Frederick were both unconscious.
Edwin M. Stanton, Secretary of War.
What is a likely purpose for including so many headlines at the start of the article?
- A. to quickly convey the most important information about a significant event
- B. to sensationalize a front-page news story
- C. to incite panic in readers
- D. to fill empty space on the page
Correct Answer: A
Rationale: Including multiple headlines at the start of an article allows for the quick conveyance of the most important information about a significant event. In the case of the article about the assassination of Abraham Lincoln, the headlines serve as brief summaries of key details, such as the event itself, the perpetrator, the status of the President, and related incidents like the attempted assassination of Secretary Seward. These headlines help readers grasp the main points efficiently without having to read through the entire article. The purpose is to summarize the key details and attract readers' attention to engage them in the content. Choice B is incorrect because the purpose is not to sensationalize the story but to inform. Choice C is incorrect as the intention is not to incite panic but to provide essential information. Choice D is incorrect because the headlines serve a meaningful purpose and are not included just to fill empty space on the page.
The federal government regulates dietary supplements through the United States Food and Drug Administration (FDA). The regulations for dietary supplements are not the same as those for prescription or over-the-counter drugs. In general, the regulations for dietary supplements are less strict.
To begin with, a manufacturer does not have to prove the safety and effectiveness of a dietary supplement before it is marketed. A manufacturer is permitted to say that a dietary supplement addresses a nutrient deficiency, supports health, or is linked to a particular body function (such as immunity), if there is research to support the claim. Such a claim must be followed by the words “This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.â€
Also, manufacturers are expected to follow certain good manufacturing practices (GMPs) to ensure that dietary supplements are processed consistently and meet quality standards. Requirements for GMPs went into effect in 2008 for large manufacturers and are being phased in for small manufacturers through 2010.
Once a dietary supplement is on the market, the FDA monitors safety and product information, such as label claims and package inserts. If it finds a product to be unsafe, it can take action against the manufacturer and/or distributor and may issue a warning or require that the product be removed from the marketplace. The Federal Trade Commission (FTC) is responsible for regulating product advertising; it requires that all information be truthful and not misleading.
The federal government has taken legal action against a number of dietary supplement promoters or Web sites that promote or sell dietary supplements because they have made false or deceptive statements about their products or because marketed products have proven to be unsafe.
What is the main idea of the passage?
- A. Manufacturers of dietary supplements must adhere to good manufacturing practices.
- B. The FDA has a specialized program for regulating dietary supplements.
- C. The federal government prosecutes individuals who deceive the public.
- D. The FDA operates under the federal government.
Correct Answer: B
Rationale: The main idea of the passage is that the FDA has a specialized program for regulating dietary supplements. The passage explains how the FDA regulates dietary supplements differently from drugs, focusing on the requirements for marketing, good manufacturing practices, monitoring safety, and taking action against unsafe products. Choice A is incorrect because while it mentions good manufacturing practices, it's not the central idea of the passage. Choice C is incorrect as there is no emphasis on prosecuting individuals in the passage. Choice D is incorrect because stating that the FDA is part of the federal government is not the main idea discussed in the passage.
The loss of barrier islands through erosion poses a serious challenge to many communities along the Atlantic and Gulf Coasts. Along with marshes and wetlands, these islands protect coastal towns from major storms. In the past seventy years, Louisiana alone has lost almost 2,000 square miles of coastal land to hurricanes and flooding. More than 100 square miles of wetlands protecting the city of New Orleans were wiped out by a single storm, Hurricane Katrina. Due to this exposure of coastal communities, recent hurricane seasons have proven the most expensive on record: annual losses since 2005 have been estimated in the hundreds of billions of dollars. This unfortunate trend is likely to continue, since meteorological research shows that the Atlantic basin is in an active storm period that could continue for decades.
Which of the following statements offers a supporting argument for the passage's claim that many coastal islands are eroding?
- A. Recent hurricane seasons have been expensive.
- B. The Atlantic Basin is entering an active period.
- C. Louisiana has lost 2,000 square miles of coastal land.
- D. Barrier islands are the first line of defense against coastal storms.
Correct Answer: C
Rationale: Statement C directly provides evidence of coastal land erosion by stating that Louisiana has lost a significant amount of coastal land area. This supports the passage's claim that many coastal islands are eroding. Choice A is incorrect because the expense of recent hurricane seasons does not directly relate to coastal land erosion. Choice B is incorrect as the active period of the Atlantic Basin does not specifically address coastal land erosion. Choice D, while related to coastal storms, does not directly support the claim that many coastal islands are eroding.
Nokea