Volleyball is easy to learn and fun to play in a physical education class. With just one net and one ball, an entire class can participate. The object of the game is to get the ball over the net and onto the ground on the other side. At the same time, all players hours be in the nready position to keep the ball from hitting the ground on their own side. After the ball has been served, the opposing team may have three hits to et the ball over the net to the other side. Only the serving team may. score. If the receiving team wins the volley, the referee calls, "side out" and the receiving team wins the serve. Players should rotate positions so that everyone gets a chance to serve. A game is played to 15 points, but the winning team must win by two points. That means if the score is 14 to 15, the play continues until one team wins by two. A volleyball match consists of three games. The winner of the match is the team that wins two of the three games.
How many people can participate in a volleyball game?
- A. 14
- B. 15
- C. half of a class
- D. an entire class
Correct Answer: D
Rationale: Based on the extract provided, a volleyball game can involve an entire class participating. The passage mentions that with just one net and one ball, an entire class can play volleyball. While the number of participants in a volleyball game can vary, the specific reference to a whole class in the passage indicates that a significant number of people can take part. Therefore, the correct answer is 'an entire class.'
Choice A, '14,' is incorrect because the passage explicitly mentions that an entire class can participate, which typically involves more than 14 individuals. Choice B, '15,' is incorrect as it does not account for the flexibility of the number of participants in a volleyball game as stated in the passage. Choice C, 'half of a class,' is incorrect as the passage clearly states that an entire class can participate, not just half.
You may also like to solve these questions
The speaker addresses his audience as 'My Good Friends.' What kind of credibility does this salutation give to the speaker?
- A. The speaker is an employer addressing his employees, so the salutation is a way to bridge the gap between himself and his employees.
- B. The speaker's salutation is one from an entertainer to his audience, using friendly language to connect before a serious speech.
- C. The salutation gives the serious speech that follows a somber tone, as it is used ironically.
- D. The speech is one from a politician to the public, so the salutation is used to grab the audience's attention.
Correct Answer: B
Rationale: The speaker's address of 'My Good Friends' implies a sense of warmth and familiarity, indicating that the speaker wants to establish a connection with the audience before delivering a serious speech. This type of salutation is often used by entertainers to engage the audience and create a friendly atmosphere conducive to effective communication. Choice A is incorrect because there is no indication of an employer-employee relationship. Choice C is incorrect as there is no indication of irony in the salutation. Choice D is incorrect as the salutation aims to create a connection rather than grab attention as a politician might.
They were known as "The Five": a group of Russian musicians who eschewed rigidly formal classical training and set out on their own to give a new artistic sound to classical music in Russia. Mily Balakirev and Cesar Cui are considered the founders of the movement, but the three who later joined them have become far more famous and respected outside, and perhaps even inside, of Russia. Modest Mussorgsky, with his passion for themes of Russian folklore and nationalism, is remembered for the pain piece Pictures and an Exhibition, as well as for the passionate opera Boris Godunov. Nikolai Rimsky-Korsakov, who spend his early years as a naval officer, had a penchant for infusing his works with the sounds of the seas. But, he might be best remembered for the hauntingly beautiful symphonic suite Scheherazade. Alexander Borodin balanced a career as a skilled and highly respected chemist with his interest in classical music. he produced a number of symphonies, as well as the opera Prince Igor. Despite their lack of formal training and their unorthodox approach to producing classical music, The Five had an influence that reached far beyond their time. Composers such as Alexander Glazunov, Sergei Prokofiev, and Igor Stravinsky studied under Rimsky-Korsakov. Additionally, the mid-twentieth century composer Dmitri Shostakovich studied under Glazunov, creating a legacy of musical understanding that persisted well beyond the era of The Five
Based on the information in the passage, which of the composers among The Five would the author likely agree was the most influential?
- A. Alexander Glazunov
- B. Modest Mussorgsky
- C. Nikolai Rimsky-Korsakov
- D. Cesar Cui
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C: Nikolai Rimsky-Korsakov. The passage highlights Rimsky-Korsakov's significant influence by mentioning that composers such as Alexander Glazunov, Sergei Prokofiev, and Igor Stravinsky studied under him. This demonstrates that Rimsky-Korsakov had a lasting impact on the development of these renowned composers. Choice A, Alexander Glazunov, is incorrect because the passage states that Glazunov studied under Rimsky-Korsakov, indicating he was influenced by him rather than being the most influential among The Five. Choice B, Modest Mussorgsky, is incorrect as the passage mainly focuses on his works and contributions but does not mention his influence on other composers. Choice D, Cesar Cui, is incorrect as he is considered one of the founders of the movement but is not highlighted for influencing other significant composers as Rimsky-Korsakov is. Therefore, based on the information provided, the author would likely agree that Nikolai Rimsky-Korsakov was the most influential among The Five.
Christopher Columbus is often credited for discovering America. This is
incorrect. First, it is impossible to "discover" something where people already
live; however, Christopher Columbus did explore places in the New World
that were previously untouched by Europe, so the term “explorer†would be
more accurate. Another correction must be made, as well: Christopher
Columbus was not the first European explorer to reach the present day
Americas! Rather, it was Leif Erikson who first came to the New World and
contacted the natives, nearly five hundred years before Christopher
Columbus.
Leif Erikson, the son of Erik the Red (a famous Viking outlaw and explorer in
his own right), was born in either 970 or 980, depending on which historian you seek. His own family, though, did not raise Leif, which was a Viking
tradition. Instead, one of Erik's prisoners taught Leif reading and writing,
languages, sailing, and weaponry. At age 12, Leif was considered a man and
returned to his family. He killed a man during a dispute shortly after his
return, and the council banished the Erikson clan to Greenland.
In 999, Leif left Greenland and traveled to Norway where he would serve as a
guard to King Olaf Tryggvason. It was there that he became a convert to
Christianity. Leif later tried to return home with the intention of taking
supplies and spreading Christianity to Greenland, however his ship was blown
off course and he arrived in a strange new land: present day Newfoundland,
Canada.
When he finally returned to his adopted homeland Greenland, Leif consulted
with a merchant who had also seen the shores of this previously unknown
land we now know as Canada. The son of the legendary Viking explorer then
gathered a crew of 35 men and set sail. Leif became the first European to
touch foot in the New World as he explored present-day Baffin Island and
Labrador, Canada. His crew called the land Vinland since it was plentiful with
grapes.
During their time in present-day Newfoundland, Leif's expedition made
contact with the natives whom they referred to as Skraelings (which translates
to "wretched ones" in Norse). There are several secondhand accounts of their
meetings. Some contemporaries described trade between the peoples. Other
accounts describe clashes where the Skraelings defeated the Viking explorers
with long spears, while still others claim the Vikings dominated the natives.
Regardless of the circumstances, it seems that the Vikings made contact of
some kind. This happened around 1000, nearly five hundred years before
Columbus famously sailed the ocean blue.
Eventually, in 1003, Leif set sail for home and arrived at Greenland with a
ship full of timber.
In 1020, seventeen years later, the legendary Viking died. Many believe that
Leif Erikson should receive more credit for his contributions in exploring the
New World.
Which of the following most accurately describes the author's main conclusion?
- A. Leif Erikson is a legendary Viking explorer.
- B. Leif Erikson deserves more credit for exploring America.
- C. Spreading Christianity motivated Leif's expeditions.
- D. Leif Erikson contacted the natives nearly five hundred years before Columbus.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: 'Leif Erikson deserves more credit for exploring America.' The author's main conclusion, as supported by the extract, is that Leif Erikson should receive more credit for his contributions in exploring the New World. Choice A is incorrect as it does not capture the essence of the author's conclusion, which is about recognizing Erikson's achievements rather than just labeling him as a legendary explorer. Choice C is incorrect because while Leif Erikson did convert to Christianity, the primary focus of the conclusion is on his exploration rather than his motivations. Choice D is incorrect as it only mentions one aspect of Erikson's achievements (contacting the natives) and does not encompass the broader idea of giving him more credit for his explorations.
Eventually, his son King Charles II would be crowned, and this Charles is believed to have converted secretly to the Catholic Church. Charles II died without a legitimate heir, and his brother James ascended to the throne as King James II. James was recognized to be a practicing Catholic, and his commitment to Catholicism would prove to e his downfall. James' wife Mary Beatrice lost a number of children during their infancy, and when she became pregnant again in 1687 the public became concerned. If James had a son, that son would undoubtedly be raised a Catholic, and the English people would not stand for this. Mary gave birth to a son, but the story quickly circulated that the royal child had died and the child named James' heir was a foundling smuggled in. James, his wife, and his infant son were forced to flee; and James' Protestant daughter Mary was crowned the queen. In spite of a strong resemblance to the king, the young James was generally rejected among the English and the Lowland Scots, who referred to him as "the Pretender." But in the Highlands the Catholic princeling was welcomed. He inspired a group known as Jacobites, to reflect the Latin version of his name. His own son Charles, known affectionately as Bonnie Price Charlie, would eventually raise an army and attempt to recapture what he believed to be his throne. The movement was soundly defeated at the Battle of Culloden in 1746, and England and Scotland have remained ostensibly Protestant ever since.
Which of the following is a logical conclusion based on the information provided within the passage?
- A. Like Elizabeth I, Charles II never married and thus never had children.
- B. The English people were relieved each time James II's wife Mary lost another child, as this reduced the chance of a Catholic monarch.
- C. Charles I's beheading had less to do with religion than with other political problems that England was facing.
- D. Unlike his son and grandsons, King James I had no Catholic leaning and was a faithful follower of the Protestant Church of England.
Correct Answer: C
Rationale: The passage indicates that Charles I's beheading had less to do with religion than with other political problems that England was facing. The author specifically states, 'Charles's own political that religion was less involved in this situation than in other situations.' This information supports the logical conclusion that the reasons for Charles I's beheading were more related to political issues rather than religious factors.
Choice A is incorrect as the passage does not mention Charles II never marrying or having children. Choice B is incorrect as the passage focuses on the concerns regarding the Catholic succession, not the relief of losing children. Choice D is incorrect as the passage mainly discusses James II's Catholic leaning and the events related to the Catholic succession, but does not provide specific information about King James I's religious beliefs.
The area known as the Bermuda Triangle has become such a part of popular culture that it can be difficult to separate fact from fiction. The interest first began when five Navy planes vanished in 1945, officially resulting from "causes or reasons unknown." The explanations about other accidents in the Triangle range from the scientific to the supernatural. Researchers have never been able to find anything truly mysterious about what happens in the Bermuda Triangle, if there even is a Bermuda Triangle. What is more, one of the biggest challenges in considering the
phenomenon is deciding how much area actually represents the Bermuda Triangle. Most consider
the Triangle to stretch from Miami out to Puerto Rico and to include the island of Bermuda.
Others expand the area to include all of the Caribbean islands and to extend eastward as far as the
Azores, which are closer to Europe than they are to North America.
The problem with having a larger Bermuda Triangle is that it increases the odds of accidents.
There is near-constant travel, by ship and by plane, across the Atlantic, and accidents are expected
to occur. In fact, the Bermuda triangle happens to fall within one of the busiest navigational
regions in the world, and the reality of greater activity creates the possibility for more to go wrong.
Shipping records suggest that there is not a greater than average loss of vessels within the
Bermuda Triangle, and many researchers have argued that the reputation of the Triangle makes
any accidents seem out of the ordinary. In fact, most accidents fall within the expected margin of
error. The Increase in ships from East Asia no doubt contributes to an increase in accidents. And
as for the story of the Navy planes that disappeared within the Triangle, many researchers now
conclude that it was the result of mistakes on the part of the pilots who were flying into storm
clouds and simply got lost.
With which of the following statements would the author most likely agree?
- A. There is no real mystery about the Bermuda Triangle because most events have reasonable explanations.
- B. Researchers are wrong to expand the focus of the Triangle to the Azores, as this increases the likelihood of accidents.
- C. The official statement of 'causes or reasons unknown' in the loss of the Navy planes was a deliberate concealment from the Navy.
- D. Reducing the legends about the mysteries of the Bermuda Triangle will help to reduce the number of reported accidents or shipping losses in the region.
Correct Answer: D
Rationale: The author would most likely agree with the statement that reducing the legends about the mysteries of the Bermuda Triangle will help to reduce the number of reported accidents or shipping losses in the region. This aligns with the perspective that many events in the Bermuda Triangle can be explained logically and that dispelling myths and legends can lead to a more accurate understanding of the phenomena occurring in the area. Choice A is incorrect because the author acknowledges that the Bermuda Triangle has sparked interest due to unexplained events. Choice B is incorrect as expanding the focus of the Triangle to the Azores is not associated with an increase in accidents, according to the author. Choice C is incorrect as the author does not suggest a deliberate concealment but rather points towards logical explanations for the events in the Bermuda Triangle.
Nokea