VIOLENCE: Lately, studies have been done to decide whether a relationship exists between violence on television and mounting violence in the streets of the United States. More and better research is needed to assess fully the effects of exposure to violence on human behavior. However, early results seem to indicate that some people are influenced negatively by what they see on TV, especially young children. Since children born today, on an average, are exposed to seven hours of TV daily, some changes seem needed. Consultants have advised network officials to reconsider certain policies if they wish to avoid the pitfalls of increased government regulations.
The author seems to support:
- A. A complete deregulation of television programming.
- B. Violence on television, if it has artistic merit.
- C. Further research into the effects of TV violence.
- D. Public control of TV programming.
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C: Further research into the effects of TV violence.
Rationale:
1. The passage highlights the need for more and better research to fully understand the effects of exposure to violence on human behavior.
2. The author acknowledges that early results suggest some negative influence on people, especially young children, indicating the importance of further investigation.
3. By emphasizing the need for more research, the author is advocating for a more informed approach to addressing the issue of violence on television.
4. The other choices are incorrect:
- A: Complete deregulation of television programming goes against the author's suggestion for changes and avoiding pitfalls.
- B: Supporting violence on television based on artistic merit is not the focus of the passage, which highlights negative influences.
- D: Public control of TV programming is not explicitly supported in the passage; the emphasis is on research to understand the effects of TV violence.
You may also like to solve these questions
About 6% of the earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is the
Amazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles in nine different South American countries. This area is double the length of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60%of the Amazonian rainforest, since it lies at the mouth of the river Amazon. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth oftheworldâìĄ¢sfresh water. The Amazon rainforest is a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm as it rains quite a bit. Because of the high rainfall, the forest is very rich and green. The
tree leaves are pointed and narrow so that the raindrops can easily drop off wet plants. This
tropical rainforest has more living species than the entire European continent. There are over 400 types of insects living in one single rain forest tree for a total of 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000
different kinds of plants, which comes to a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 birds and mammals, with one in every five birds in the world living there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years. They have been able to find food and water here without destroying the land. The Kayapo people of Brazil
farm in an environmentally-friendly way. Instead of chemicals, they use burned wood to enrich the soil, and plant banana trees, which attract wasps. These wasps then feed on leafcutter ants and get rid of these harmful insects. The rainforest also offers a lot of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food.
Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree. Amazonian Indians use the fruit and stem
of the Buruti plant as a drink, to make bread and to build houses. Many other plants are used as medicine. But the Amazon rainforest is in very big danger of disappearing. 9,169 square miles of
forest have been cut down in 2003 in Brazil alone. An area of the size of a football field is burned down basically every minute, which means that the rain forest may be gone by the year 2030.The dangers related to this type of activity are obvious. Trees take in poisonous carbon
dioxide from the air and give off oxygen. There is more oxygen and less carbon dioxide around a
rainforest. When trees are cut down, however, the amount of carbon dioxide increases, and the
air gets warmer. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It
is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide ayear. Another danger connected with destroying the rainforest is the disappearance of plants and animals. When trees are cut down, plants and animals have no more
food left and slowly die out. Killing wild animals is illegal in Brazil, but there is plenty of stealing going on. 38 million animals are stolen and sold illegally each year. The most hunted
animals are birds, especially parrots, followed by snakes and the jaguar.
How can you describe the Amazon rainforest?
- A. It rains all the time, making the forest consistently green.
- B. The weather is hot, which deters many tourists from visiting.
- C. The plants have pointed and narrow shapes to allow rainwater to easily pour off them.
- D. The Amazon River provides a significant amount of fresh water.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The description of the Amazon rainforest provided in the passage emphasizes the high levels of rainfall in the region, leading to a very humid and warm environment that supports lush greenery. The passage mentions that the tree leaves are shaped in a way that raindrops can easily drop off wet plants, contributing to the constant greenness of the forest. This information aligns with choice A, making it the most accurate description of the Amazon rainforest based on the provided passage.
Exams
Subjective exams measure your ability in several areas. Besides recall information, you must be able to organize content logically and intelligently express yourself in a clearly understood manner. Subjective tests provide a greater opportunity for students to show their broad knowledge of a subject area. Answers may be in the form of paragraphs or lengthy essays.
When you review for an essay exam, concentrate on main ideas rather than details. Since essay tests are limited to a few questions, they are likely to deal with more important ideas of a subject. Prepare a list of questions that you think might be asked. Write an answer to each of your questions. Rather than writing complete sentences, jot down your thoughts in outline form. Doing so will help you organize the information so that you can express yourself clearly.
When you take the test, read through all the questions before you start to write. Allot time for each question, allowing more time for questions worth the most points. Read each question carefully to determine exactly what is being asked. Pay attention to words such as define, illustrate, explain, list, compare, and contrast. Each word requires a different type of response.
In the above passage, the word 'subjective' refers to test questions that
- A. are matching.
- B. allow you to choose an answer.
- C. are true or false.
- D. require you to write your own answer.
Correct Answer: D
Rationale: The term 'subjective,' as used in the passage, pertains to test questions that demand individuals to express their thoughts, organize information, and provide detailed responses. These types of questions often require writing essays or paragraphs, aligning closely with the description of subjective tests presented in the passage. Therefore, the correct answer is D: 'require you to write your own answer.' This choice accurately reflects the nature of subjective exams as discussed in the passage.
"Phobias — 'Don’t be afraid.' Sounds simple, but for some people it's not. Having the normal
reaction of being scared or frightened helps you to survive threats of all kinds, both physical
and verbal. Most mild fears are outgrown during childhood; however, severe fears, called
phobias, are extreme and unreasonable. Phobias cause out-of-control feelings such as
sickness, headaches, ulcers, and high blood pressure. Specific phobias center around things,
activities, or situations while people with social phobias feel anxiety over social settings
where they fear embarrassing situations. Another type of phobia called panic disorder causes
people to sweat, tremble, or even faint due to overwhelming panic which may occur at any
time. By talking, breathing deeply, and visualizing, a person can gain control over
debilitating phobias
Which strategy is not suggested by the author to deal with phobias?
- A. Breathing deeply.
- B. Talking.
- C. Visualizing.
- D. Taking medication.
Correct Answer: D
Rationale: The passage outlines strategies for dealing with phobias, which include talking, breathing deeply, and visualizing. However, it does not mention taking medication as a strategy. Therefore, option D is the correct answer, as it is not one of the suggested methods to cope with phobias according to the author.
Eating
Consumption of food is a universal necessity. Different
cultures have developed different methods to accomplish
the task. It is interesting to discover these differences and
learn new ways to do things.
European cultures developed cutlery (knives, forks, and
spoons) to enable people to efficiently eat their food.
Correct use of this toolâìĄ¢s changes with the times-what was
polite in 1800 may not be considered proper manners
today.
China developed the chopstick as an efficient tool for
eating. Mastery of the use of chopsticks can be difficult
for the person not raised in the culture. The attempts of a
novice to use chopsticks can be very amusing to the
watcher, but frustrating for the hungry diner.
Space travel has created new challenges for consuming
food. Squeeze bottles and other unique packaging have
enabled space travelers to get their needed nutrition.
Chopsticks and forks do not work well in space.
Which statement from the article draws a conclusion?
- A. Mastery of the use of chopsticks can be difficult.
- B. It is interesting to discover new ways to do things.
- C. What was considered polite in the 1800s may not be considered proper manners today.
- D. Chopsticks and forks do not work well in space.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B. The statement 'It is interesting to discover new ways to do things' draws a conclusion by highlighting the intriguing aspect of exploring different methods of eating across cultures. While the other statements provide information and observations, this statement reflects on the overall fascination with learning about diverse food consumption practices.
"Phobias — 'Don’t be afraid.' Sounds simple, but for some people it's not. Having the normal reaction of being scared or frightened helps you to survive threats of all kinds, both physical and verbal. Most mild fears are outgrown during childhood; however, severe fears, called phobias, are extreme and unreasonable. Phobias cause out-of-control feelings such as sickness, headaches, ulcers, and high blood pressure. Specific phobias center around things, activities, or situations while people with social phobias feel anxiety over social settings where they fear embarrassing situations. Another type of phobia called panic disorder causes people to sweat, tremble, or even faint due to overwhelming panic which may occur at any time. By talking, breathing deeply, and visualizing, a person can gain control over debilitating phobias
What does the author want the reader to know about phobias?
- A. Phobias help people to survive threats.
- B. That phobias are debilitating.
- C. Phobias only happen in social settings.
- D. That people can gain control over phobias.
Correct Answer: D
Rationale: The passage emphasizes that phobias are severe and unreasonable fears that can lead to debilitating physical and emotional symptoms, such as sickness and high blood pressure. While the author also mentions that people can gain control over phobias, the primary focus of the passage is to highlight their debilitating nature. Therefore, the correct answer is B, as it accurately reflects the author's intent to inform readers about the debilitating effects of phobias.
Nokea