Violence: Lately, studies have been done to decide whether a relationship exists between violence on television and mounting violence in the streets of the United States. More and better research is needed to assess fully the effects of exposure to violence on human behavior. However, early results seem to indicate that some people are influenced negatively by what they see on TV, especially young children. Since children born today, on an average, are exposed to seven hours of TV a day, some changes seem needed.
Consultants have advised network officials to reconsider certain policies if they wish to avoid the pitfalls of increased government regulations.
The theme of the article seems to be to
- A. persuade people to support censorship of television.
- B. inform people about the debate over TV violence.
- C. alarm people about the effects of television violence.
- D. persuade people to relax controls over TV programming.
Correct Answer: B
Rationale: Correct Answer: B (inform people about the debate over TV violence)
Rationale:
1. The passage discusses studies on the relationship between TV violence and real-life violence.
2. It mentions the need for more research to fully understand the effects of violence on behavior.
3. It emphasizes the negative influence of TV violence, especially on young children.
4. The passage concludes with a recommendation for network officials to reconsider policies.
5. Therefore, the theme is to inform people about the ongoing debate and concerns regarding TV violence.
Summary of Incorrect Choices:
A: The passage does not explicitly advocate for censorship of television.
C: While the passage discusses negative effects of TV violence, it does not aim to alarm people.
D: The passage does not suggest relaxing controls over TV programming; in fact, it hints at the need for changes.
You may also like to solve these questions
About 6% of the earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is the
Amazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles in nine different South American countries. This area is double the length of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60%of the Amazonian rainforest, since it lies at the mouth of the river Amazon. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth oftheworldâìĄ¢sfresh water. The Amazon rainforest is a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm as it rains quite a bit. Because of the high rainfall, the forest is very rich and green. The
tree leaves are pointed and narrow so that the raindrops can easily drop off wet plants. This
tropical rainforest has more living species than the entire European continent. There are over 400 types of insects living in one single rain forest tree for a total of 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000
different kinds of plants, which comes to a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 birds and mammals, with one in every five birds in the world living there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years. They have been able to find food and water here without destroying the land. The Kayapo people of Brazil
farm in an environmentally-friendly way. Instead of chemicals, they use burned wood to enrich the soil, and plant banana trees, which attract wasps. These wasps then feed on leafcutter ants and get rid of these harmful insects. The rainforest also offers a lot of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food.
Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree. Amazonian Indians use the fruit and stem
of the Buruti plant as a drink, to make bread and to build houses. Many other plants are used as medicine. But the Amazon rainforest is in very big danger of disappearing. 9,169 square miles of
forest have been cut down in 2003 in Brazil alone. An area of the size of a football field is burned down basically every minute, which means that the rain forest may be gone by the year 2030.The dangers related to this type of activity are obvious. Trees take in poisonous carbon
dioxide from the air and give off oxygen. There is more oxygen and less carbon dioxide around a
rainforest. When trees are cut down, however, the amount of carbon dioxide increases, and the
air gets warmer. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It
is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide ayear. Another danger connected with destroying the rainforest is the disappearance of plants and animals. When trees are cut down, plants and animals have no more
food left and slowly die out. Killing wild animals is illegal in Brazil, but there is plenty of stealing going on. 38 million animals are stolen and sold illegally each year. The most hunted
animals are birds, especially parrots, followed by snakes and the jaguar.
How can you describe the Amazon rainforest?
- A. It rains all the time, making the forest consistently green.
- B. The weather is hot, which deters many tourists from visiting.
- C. The plants have pointed and narrow shapes to allow rainwater to easily pour off them.
- D. The Amazon River provides a significant amount of fresh water.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A. The description of the Amazon rainforest provided in the passage emphasizes the high levels of rainfall in the region, leading to a very humid and warm environment that supports lush greenery. The passage mentions that the tree leaves are shaped in a way that raindrops can easily drop off wet plants, contributing to the constant greenness of the forest. This information aligns with choice A, making it the most accurate description of the Amazon rainforest based on the provided passage.
The White Elephant: Centuries ago, In Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers to give a white elephant to those who displeased them. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was a gift from the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for the elephant in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient and in many cases the entire family became impoverished.
This is the origin of the term 'white elephant' as it is used today to denote an unwanted gift. The parlor game of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this. In this game, everyone brings a wrapped gift and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose a new gift or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and 'stealing' someone else's gift.
How did the people regard a white elephant?
- A. If a village elder received a white elephant, the entire village shared in the supply of meat.
- B. The people of Siam vied for the honor of receiving the king's gift of a white elephant.
- C. People tried very hard not to offend the king so they would not receive a white elephant.
- D. White elephants were highly prized as they were very hard workers in the cane fields.
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C because the passage states that receiving a white elephant was considered a burden, leading to potential impoverishment. This implies that people tried hard not to offend the ruler to avoid receiving such a gift. Option A is incorrect as it contradicts the negative consequences associated with receiving a white elephant. Option B is incorrect as the passage does not mention people actively seeking to receive a white elephant. Option D is incorrect as there is no mention of white elephants being valued for their work abilities in the passage.
A BIT ABOUT BICYCLES
Today, bicycles are so common that it's hard to believe they haven't always been around. But two hundred years ago, bicycles didn't even exist, and the first bicycle, invented in Germany in 1818, was nothing like our bicycles today. It was made of wood and didn't even have pedals. Since then, however, numerous innovations and improvements in design have made the bicycle one of the most popular means of recreation and transportation around the world. In 1839, Kirkpatrick Macmillan, a Scottish blacksmith, dramatically improved upon the original bicycle design. Macmillan's machine had tires with iron rims to keep them from getting worn down. He also used foot-operated cranks like pedals, so his bicycle could be ridden at a quick pace. It didn't look much like a modern bicycle, though, because its back wheel was substantially larger than its front wheel. In 1861, the French Michaux brothers took the evolution of the bicycle a step further by inventing an improved crank mechanism. Ten years later, James Starley, an English inventor, revolutionized bicycle design. He made the front wheel many times larger than the back wheel, put a gear on the pedals to make the bicycle more efficient, and lightened the wheels by using wire spokes. Although this bicycle was much lighter and less tiring to ride, it was still clumsy, extremely top heavy, and ridden mostly for entertainment. It wasn't until 1874 that the first truly modern bicycle appeared on the scene. (14) Invented by another Englishman, H.J. Lawson, the "safety bicycle" would look familiar to today's cyclists. This bicycle had equal-sized wheels, which made it less prone to toppling over. Lawson also attached a chain to the pedals to drive the rear wheel. With these improvements, the bicycle became extremely popular and useful for transportation. Today they are built, used, and enjoyed all over the world.
What was the author's intention in the text?
- A. Learn about repairing modern bicycles
- B. Understand the history of bicycles
- C. Compare various types of bicycles
- D. Discover the latest bicycle technologies
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: Understand the history of bicycles. The passage provides a detailed historical account of the evolution of bicycles over time, from their early designs without pedals to the development of the modern 'safety bicycle.' The author's intention is to educate readers about the origins and transformations in bicycle design, highlighting key innovations and improvements that have shaped bicycles into the popular means of transportation and recreation they are today. The text does not focus on repairing bicycles, comparing different types, or discussing the latest technologies, making these choices incorrect.
Subjective exams measure your ability in several areas. Besides recall information, you must be
able to realize content logically and intelligently express yourself in a clearly understood manner. Subjective test provide opportunity for students to show their broad knowledge of a subjective
area. Answers may be in the form of paragraphs or lengthy essays. When your review for an essay exam, concentrate on main ideas rather than details. Since essay tests are less to a few questions, they are likely to deal with more important ideas of a subject. Prepare a list of question you think might be asked. Write an answer to each of your questions. Rather than writing complete sentence down your thoughts in outline form. Doing so will help
you organize the information so that you can express yourself clearly.
When you take the test, read through all the questions before you start to write. Allot time for each question, spending more time for questions worth the most points. Read each question carefully to determine exactly what they are asked. Pay attention to words such as define, illustrate, explain, list, compare, and contrast. Each work requires a different type of response. Write a brief outline of your answer on scrap paper or the back of the test. Make sure you include all the important ideas that are within the limits of the question. In other words, do not write more than is asked for each answer. When you write your answer, keep it specific and as brief as possible. In the introductory sentence it is often helpful to make a general statement that includes
important points addressed in each question. Such a topic sentence serves as a framework for your answer. Then use your outline to develop the main point and subtopics. Add substance to
your answer by including as many facts as possible to support your answer.
Check your paper before you submit it. Look for mistakes in grammar, spelling, sentence
structure, and punctuation. Unless you are certain an answer is wrong, do not change it. Your answer is an educated guess and is usually your best chance of answering correctly.
In the above passage, the word 'subjective' refers to test questions that:
- A. Allow you to choose an answer
- B. Are matching
- C. Are true or false
- D. Require you to write your own answer
Correct Answer: D
Rationale: The term 'subjective' in the passage refers to test questions that require you to write your own answer, as mentioned in the text. Subjective tests typically involve expressing your understanding and knowledge in your own words, often through paragraphs or essays. This type of assessment allows students to demonstrate their comprehension and analytical skills by formulating responses based on their interpretation of the content, rather than selecting from predefined options. Therefore, the correct answer is D: 'Require you to write your own answer.'
Blood Pressure Regulators
The body is composed of systems that have evolved and diversified in order to maintain the natural functions and processes they regulate. One such system that has these regulators is the bodyâìĄ¢s cardiovascular system. The bodyâìĄ¢s pump, which regulates the flow of vitally needed oxygen to all cells of the body, as well as the discard of carbon dioxide and other waste products, is the heart.
Because blood pressure varies at different points within the body, differing components are needed to keep the bodyâìĄ¢s blood pressure regulated. Three of the basic components are baroreceptors, chemoreceptors, and the kidneys.
Baroreceptors are stretch receptors composed of fine branching nerve endings and are contained along the walls of the arteries near the heart and in other areas of the body as well. Impulses are related to this stretching along the arterial walls, which causes these baroreceptors to send out even more impulses to the heart, arteries, and veins, causing the blood pressure to go either up or down.
Chemoreceptors are located along the walls of the arteries and monitor changes in oxygen level, carbon dioxide, and pH. Just think! A fall in oxygen causes receptors to send impulses to raise the blood pressure.
The kidneys play a role in regulating blood pressure by absorbing salts and water and removing wastes. Hormones secreted by the adrenal cortex cause the kidney to keep or let go of any salt and water. This has an influence on blood volume and consequently on blood pressure.
Which statement is not a detail from the passage?
- A. Baroreceptors are stretch receptors composed of fine branching nerve endings and are contained along the walls of the arteries near the heart and in other areas of the body.
- B. Chemoreceptors are located along the walls of the arteries and monitor changes in oxygen level, carbon dioxide, and pH.
- C. The kidneys play a role in regulating blood pressure by absorbing salts and water.
- D. The heart is the body's pump, which regulates the flow of vitally needed oxygen to all cells of the body.
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A because the statement incorrectly describes baroreceptors as 'rigid and static,' whereas the passage describes them as 'stretch receptors composed of fine branching nerve endings.' The passage details that baroreceptors are contained along the walls of the arteries near the heart and in other areas of the body, and they send out messages related to stretching along the arterial walls. Choices B, C, and D are all details directly supported by the passage, making them incorrect answers to the question.
Nokea