HESI A2 Reading Comprehension Related

Review HESI A2 Reading Comprehension related questions and content

SEASONAL AFFECTIVE DISORDER:
Almost anyone who lives in a place where the winter months are mostly dark and rainy or snowy knows what it is like to yearn longingly for "just a few rays." For some people, however, this feeling is much more than a simple longing; it is a physical and emotional need. These people suffer from seasonal affective disorder (SAD). Although in the past the experience has been put down to nothing more than "winter blues," more and more physicians are recognizing the fact that for some, it is much more than a mood swing.
Those with SAD not only get depressed, they struggle with lethargy and chronic fatigue, often to the point of impairing their daily lives. Other symptoms include anxiety, social withdrawal, appetite changes, weight gain, and insomnia. Although more women than men are diagnosed with SAD, men seem to have the most severe symptoms. Those who live in the north and those with a family history of SAD are at highest overall risk.
Currently, SAD is considered a subtype of bipolar disorder and/or depression, and physicians rely on thorough psychological and physical examinations to determine if a patient actually has the condition. If left untreated, SAD can actually lead to complications such as substance abuse or even suicidal thoughts. Treatment focuses primarily on light therapy but may be supplemented with medications and psychotherapy.






The word lethargy as used in the second paragraph of the passage can best be defined as ___________.

  • A. Sluggishness
  • B. Irritability
  • C. Energy
  • D. Starvation
Correct Answer: A

Rationale: In this context, 'lethargy' refers to a state of sluggishness or lack of energy. The passage mentions that people with seasonal affective disorder (SAD) struggle with lethargy and chronic fatigue, impairing their daily lives. Therefore, the correct definition of 'lethargy' in this context is 'sluggishness.' Choice B, 'Irritability,' is incorrect as lethargy refers more to a lack of energy than to being irritable. Choice C, 'Energy,' is the opposite of lethargy. Choice D, 'Starvation,' is unrelated to the definition of lethargy in this context.