Reading Comprehension Related

Review Reading Comprehension related questions and content

Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers
that displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was could not
be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the
recipient and in many cases they became impoverished.
This is the origin of the term "white elephant" as it is used today to denote an unwanted gift. The way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this. In this game, everyone brings, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The
second person can choose or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly
gifts and "stealing" someone else.

What is implied by the article?

  • A. Siam was renamed Thailand in the past.
  • B. People enjoy giving and receiving gifts.
  • C. The author dislikes parlor games.
  • D. Elephants are easy to take care of and train.
Correct Answer: B

Rationale: The correct answer is B: 'People enjoy giving and receiving gifts.' The passage discusses the custom of giving unwanted white elephants as gifts in ancient Siam, leading to financial burdens for the recipients. It then transitions to how the term 'white elephant' is used today to denote an unwanted gift and mentions a gift exchange game played during the holiday season. The passage emphasizes the enjoyment people have in giving and receiving gifts, as seen in the holiday gift exchange game described, rather than focusing on disliking parlor games or the ease of taking care of elephants.