Food
Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and mental problems. Many physicians believe that overeating is one of the countryÄ€™s main health problems, since It places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken drivers contribution to highway deaths, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.
What is implied by this paragraph?
- A. Obesity is a more serious problem than alcoholism.
- B. We need stronger laws to control drunk drivers.
- C. Alcohol should be banned.
- D. We should eat and drink in reasonable quantities.
Correct Answer: D
Rationale: The paragraph discusses the necessary and desirable nature of food and drink while also highlighting the serious issues that arise from their abuse, including overeating and alcohol consumption. The author implies that moderation is important to avoid the negative consequences associated with these behaviors. Therefore, D is the correct answer, as it suggests that we should eat and drink in reasonable quantities.
You may also like to solve these questions
About 6% of the Earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is the Amazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles across nine different South American countries. This area is double the size of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60% of the Amazonian rainforest, as it lies at the mouth of the Amazon River. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth of the world’s fresh water. The Amazon rainforest is classified as a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm, with substantial rainfall contributing to the forest's rich greenery. The tree leaves are pointed and narrow, allowing raindrops to easily slide off wet plants. This tropical rainforest is home to more living species than the entire European continent, with over 400 types of insects living in a single rainforest tree, totaling around 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000 different kinds of plants, resulting in a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 species of birds and mammals, with one in every five birds in the world residing there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years, finding food and water without destroying the environment. The Kayapo people of Brazil farm in an environmentally friendly manner. Instead of using chemicals, they burn wood to enrich the soil and plant banana trees, which attract wasps. These wasps feed on leafcutter ants, helping to control these harmful insects. The rainforest also provides a variety of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food sources. Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree, and Amazonian Indians use the fruit and stem of the Buruti plant for drinks, bread, and construction. Many other plants are used for medicinal purposes. However, the Amazon rainforest is in significant danger of disappearing. In 2003 alone, 9,169 square miles of forest were cut down in Brazil. An area the size of a football field is burned every minute, suggesting that the rainforest may be gone by the year 2030. The dangers associated with this activity are clear. Trees absorb poisonous carbon dioxide from the air and release oxygen. Rainforests have more oxygen and less carbon dioxide in their vicinity. When trees are cut down, the amount of carbon dioxide increases, resulting in a warmer atmosphere. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide each year. Another significant danger associated with the destruction of the rainforest is the disappearance of plants and animals. When trees are cut down, plants and animals lose their food sources and gradually die out. While killing wild animals is illegal in Brazil, poaching remains a problem. An estimated 38 million animals are stolen and sold illegally each year. The most hunted animals are birds, especially parrots, followed by snakes and jaguars
According to the information given, which of the following is NOT mentioned about the Amazon Rainforest?
- A. Its total area
- B. Its bodies of water
- C. Its rainfall
- D. Its extinct animals
Correct Answer: C
Rationale: The passage provides details about the Amazon Rainforest, such as its size, location, the river Amazon, and its characteristics as a wet broadleaf forest. However, there is no mention of the specific amount of rainfall in the Amazon Rainforest. The passage focuses on various aspects of the rainforest but does not discuss its precipitation levels. Therefore, the correct answer is C: 'Its rainfall.'
Blood Pressure
Lub-dub! Lub-dub! Lub-dub! This sound is made by the rapid contracting and extending of the chamber doors on the inside of the heart. This ventricular contracting injects roughly 70 mL of blood into a vascular system with a given volume at differing pressure. Blood pressure refers to the pressure in the arterial system; and it is typically taken in the brachial artery of the arm because the pressure at different places along the circulatory route is different. Blood pressure is simply the force that the blood exerts in all directions within any given area and is the basis for the movement of blood from the heart, through the body, and back to the heart. This pressure is commonly expressed as a ratio of the systolic pressure over the diastolic pressure. The systolic pressure or “high peak†pressure takes place within the arterial system as ventricles contract and force blood into the arteries. The diastolic pressure or “low peak†pressure takes place within this arterial system just before the next ventricular contraction. An increase in blood pressure can occur if the arterial walls lose some of their elasticity with age or disease.
What is the meaning of the word elasticity in the last paragraph?
- A. Something that is able to resist and be flexible
- B. Something that is plastic-like
- C. Something that is dynamic and electrifying
- D. Something that is silly
Correct Answer: A
Rationale: The term 'elasticity' in the last paragraph refers to the ability of a material or structure to return to its original shape after being stretched or compressed. In the context of blood pressure, elasticity refers to the property of arterial walls to stretch and recoil with each heartbeat, allowing them to withstand the pressure changes caused by blood flow. Option A, 'Something that is able to resist and be flexible,' accurately describes the concept of elasticity in this context, making it the correct answer.
Food
Food and drink are necessary and desirable, but their
abuse can cause serious physical and metal problem.
Many physicians believe that overeating is one of the
country's main health problems, since it places a great
strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens
the individual's life span. To fill an emotional void. People
often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The
results of alcohol abuse are widely publicized. The social
drinker who becomes alcoholic, the drunken driver's
contribution to highway death, spousal and child abuse,
are all concomitant problems associated with alcohol
abuse.
As used in the last sentence of this paragraph, the term "concomitant" means:
- A. Accompanying
- B. Quiet
- C. Separate
- D. Unpredictable
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'Accompanying.' In the context provided, 'concomitant' is used to describe problems that occur together with alcohol abuse, such as the consequences of becoming alcoholic, the contribution to highway deaths, and spousal and child abuse. These issues are accompanying or happening alongside alcohol abuse, making 'Accompanying' the most suitable definition for 'concomitant' in this context.
Cystic fibrosis is a disease that is passed down through families. It is caused by a defective gene
that makes the body produce abnormally thick and sticky fluid, called mucus. This mucus builds
up in the breathing passages of the lungs and in the pancreas. The buildup of mucus results in
life-threatening lung infections and serious digestion problems. The disease may also affect the
sweat glands and a man's reproductive system. Millions of Americans carry a CF gene, but do
not have symptoms. This is because a person with CF must inherit two defective genes, one from
each parent. About 1 in 29 Caucasian Americans have the CF gene. It is more common among
those of northern or central European descent. Most children with CF are diagnosed by age 2.
For a small number, the disease is not detected until age 18 or older. These children often have a
milder form of the disease.
Which of the following describes the purpose of the passage?
- A. Describing the causes of cystic fibrosis
- B. Explaining how cystic fibrosis is passed down through families
- C. Providing an overview of the causes of CF and how it is carried
- D. Reviewing why some Americans have CF, but others do not
Correct Answer: C
Rationale: The passage serves the purpose of providing an overview of cystic fibrosis, including its causes and how it is inherited. It explains the genetic aspect of the disease and how it is passed down through families, emphasizing the need to inherit two defective genes to develop CF. The passage touches on the prevalence of the CF gene in the population and the age at which most children are diagnosed. Therefore, choice C, 'Providing an overview of the causes of CF and how it is carried,' best encapsulates the purpose of the passage.
About 6% of the earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is the
Amazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles in nine different South American countries. This area is double the length of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60%of the Amazonian rainforest, since it lies at the mouth of the river Amazon. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth oftheworldâìĄ¢sfresh water. The Amazon rainforest is a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm as it rains quite a bit. Because of the high rainfall, the forest is very rich and green. The
tree leaves are pointed and narrow so that the raindrops can easily drop off wet plants. This
tropical rainforest has more living species than the entire European continent. There are over 400 types of insects living in one single rain forest tree for a total of 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000
different kinds of plants, which comes to a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 birds and mammals, with one in every five birds in the world living there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years. They have been able to find food and water here without destroying the land. The Kayapo people of Brazil
farm in an environmentally-friendly way. Instead of chemicals, they use burned wood to enrich the soil, and plant banana trees, which attract wasps. These wasps then feed on leafcutter ants and get rid of these harmful insects. The rainforest also offers a lot of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food.
Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree. Amazonian Indians use the fruit and stem
of the Buruti plant as a drink, to make bread and to build houses. Many other plants are used as medicine. But the Amazon rainforest is in very big danger of disappearing. 9,169 square miles of
forest have been cut down in 2003 in Brazil alone. An area of the size of a football field is burned down basically every minute, which means that the rain forest may be gone by the year 2030.The dangers related to this type of activity are obvious. Trees take in poisonous carbon
dioxide from the air and give off oxygen. There is more oxygen and less carbon dioxide around a
rainforest. When trees are cut down, however, the amount of carbon dioxide increases, and the
air gets warmer. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It
is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide ayear. Another danger connected with destroying the rainforest is the disappearance of plants and animals. When trees are cut down, plants and animals have no more
food left and slowly die out. Killing wild animals is illegal in Brazil, but there is plenty of stealing going on. 38 million animals are stolen and sold illegally each year. The most hunted
animals are birds, especially parrots, followed by snakes and the jaguar.
According to the paragraph, which of the following is NOT mentioned about the Amazon Rainforest?
- A. Its total area
- B. Its water features
- C. Its precipitation levels
- D. Its extinct species
Correct Answer: C
Rationale: The paragraph details various aspects of the Amazon Rainforest, including its vast size, the presence of the river Amazon, and its climate conditions. However, it does not mention specific precipitation levels. The text discusses the high rainfall in the rainforest but does not provide specific details on precipitation levels. Therefore, the correct answer is C: 'Its precipitation levels' as it is not directly addressed in the paragraph.
Nokea