Reading Comprehension Related

Review Reading Comprehension related questions and content

Food

Food and drink are necessary and desirable, but their abuse can cause serious physical and mental problems. Many physicians believe that overeating is one of the country’s main health problems, since It places a great strain on the heart, can lead to diabetes, and often shortens the individual's life span. To fill an emotional void, people often turn to food when they are bored or lonely.
Another area of concern is alcohol consumption. The results of alcohol abuse are widely publicized. The social drinker who becomes alcoholic, the drunken drivers contribution to highway deaths, spousal and child abuse, are all concomitant problems associated with alcohol abuse.

What is implied by this paragraph?

  • A. Obesity is a more serious problem than alcoholism.
  • B. We need stronger laws to control drunk drivers.
  • C. Alcohol should be banned.
  • D. We should eat and drink in reasonable quantities.
Correct Answer: D

Rationale: The paragraph discusses the necessary and desirable nature of food and drink while also highlighting the serious issues that arise from their abuse, including overeating and alcohol consumption. The author implies that moderation is important to avoid the negative consequences associated with these behaviors. Therefore, D is the correct answer, as it suggests that we should eat and drink in reasonable quantities.