Reading Comprehension HESI A2 Practice Test Related

Review Reading Comprehension HESI A2 Practice Test related questions and content

Coffee Consumption During Pregnancy:
The health risks of coffee have long been debated, but a recent study has added another argument against too much coffee consumption. This study looked at the effect of drinking coffee on pregnant women. Conducted by physicians at Kaiser Permanente, the study explored the connection between caffeine and the risk of miscarriage.
This study followed more than 1,000 women who became pregnant within a two-year period. The amount of caffeine they drank was logged, as well as which women experienced a miscarriage. The results, as published in the January 2008 issue of the American Journal of Obstetrics and Gynecology, stated that the risk of miscarriage more than doubled in women who consumed 200 mg or more of caffeine per day—about what is found in two cups of coffee.
Why does caffeine carry this risk? Researchers are not sure, but they theorize that the caffeine restricts blood flow to the placenta. This, in turn, can harm the developing fetus.
Does this mean the physicians will start advising women to quit drinking coffee while pregnant? Yes and no. Some doctors will certainly take this report to heart and encourage their patients to stay away from more than one cup of coffee a day, just as they recommend not drinking alcohol or smoking cigarettes. Others are not so convinced and doubt that this single study is enough to overturn the established guidelines of the American College of Obstetricians and Gynecologists. Instead, they believe that a lot more research needs to be done.

What is the meaning of the word overturn in the last paragraph of the passage?

  • A. Justify
  • B. Invalidate
  • C. Support
  • D. Review
Correct Answer: B

Rationale: Overturn in this context means invalidate, referring to whether the study is strong enough to change existing guidelines.