What is the primary purpose of a newspaper editorial supporting education reform?
- A. To entertain readers
- B. To express feelings or ideas
- C. To explain something
- D. To persuade readers
Correct Answer: D
Rationale: The main purpose of a newspaper editorial supporting education reform is to persuade readers. Editorials are written to influence public opinion, advocate for a particular viewpoint, and encourage readers to take action or support a specific cause. In this context, the editorial is designed to convince readers of the importance and benefits of education reform, aiming to sway their opinions and potentially mobilize support for the cause.
You may also like to solve these questions
An Ode to Naps
The rain is tapping footsteps on the roof
It sounds a lovely dance inside my head
This peaceful aura only serves as proof
That I should dodge my work to lie in bed
The pillows pull me in with their behest
A trap that I do not want to escape
The blankets form a most enticing nest
They wrap me in a shroud that won't undrape
I'm tempted further by my furry friends
They've taken o'er the mattress in a pile
Oh, how I want to nestle in with them!
But first, I know that I must work awhile
I promise, bed, I will be back for you
I'll surely nap before the day is through
Which piece of data from the following choices supports a conclusion that the reader can draw from the passage?
- A. In a qualitative research study, respondents reported they felt more satisfied with their lives when they were able to sleep in conditions and for a duration that was self-selected.
- B. Individuals who had multiple mammals as pets indicated they felt more satisfied when self-reporting on their happiness. Individuals who slept in the same room as their pets reported even higher happiness levels.
- C. Productivity fell among workers who got less than 5 hours of sleep; conversely, workers with more than 8 hours of sleep demonstrated almost double productivity than their sleep-deprived peers.
- D. As self-reported in a research survey, people who lived in locations that received more than 60 inches in average rainfall expressed increased satisfaction with their living conditions.
Correct Answer: C
Rationale: The passage describes a temptation to nap and avoid work, indicating a conflict between rest and productivity. Choice C directly aligns with this theme as it discusses the impact of sleep duration on productivity. The passage's description of the desire to lie in bed and the reluctance to work correlates with the data presented in choice C. The contrast between wanting to rest and the need to work is highlighted in the passage, making the information about productivity and sleep duration the most relevant supporting piece of data. This choice enhances the understanding of the passage by providing a relevant context about the impact of sleep on productivity, reinforcing the theme of the struggle between rest and work depicted in the poem.
The presentation on reducing carbon emissions was organized to highlight the most salient points to the board of directors. Using context clues, which of the following is a synonym for salient?
- A. Important
- B. Momentary
- C. Whimsical
- D. Salacious
Correct Answer: A
Rationale: The word 'salient' means prominent or important. In this context, 'salient points' refer to the key or most significant points being highlighted in the presentation. Therefore, the correct synonym for 'salient' is 'important,' as it aligns with the idea of highlighting crucial or significant aspects.
Don't Look Back Now is the story of Keisha (Joy Taylor) a woman who has moved across the country to escape her creepy ex-boyfriend stalker, Tom (Kevin Highsmith) however, mysterious things keep happening to the people in Keisha's life- she got a secret that will make anyone coming to harm her regret it - especially tom this thriller is an exciting roller coaster that constantly keeps the audience guessing. director Juliette Che knows exactly how to manipulate the camera to capture every shadow and peripheral movement. keeping the viewer on edge. the close-up shots feel claustrophobic like the perspective is skewed. for another movie, this might be annoying. but for this one, it helps put the viewer in Keisha's suspicious shoes very well. with a running time of 98 minutes, the pacing is quick and efficient, and Cho uses cinematography deftly to show the quick and jerky passage of time from Keisha's perspective. The performance are rocks solid all the way through joy Taylor is brittle and violent simmering below the surface with rage. you can see the toll this stalking experience has had on her in every twitch of her eye and clench of her jaw. the strength she displays once the film shifts into the darker, triumphant second act is a wonder to behold. Kevin Highsmith gives off just the right vibe of charming and sinister as Tom, effortlessly shifting his enter performance between sweet and suddenly dangerous. This is a tense thrill ride that will not disappoint fans of Joy Taylor or this genre general you can find don't look back now at the Main Street Metroplex 12 and the movie Palace 20 starting Friday.
What conclusion could a reader make from this passage?
- A. Juliette Che is an experienced director.
- B. There is a big twist in the second half of the movie.
- C. The film has a sad ending.
- D. Tom is unable to protect Keisha from her stalker.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: 'There is a big twist in the second half of the movie.' The passage describes the film 'Don't Look Back Now' as a thriller that constantly keeps the audience guessing, with a dark and triumphant second act. The performance of the characters, particularly Keisha and Tom, is highlighted for creating tension and suspense. The passage suggests that there is a significant plot development or twist in the second half of the movie, making option B the most appropriate conclusion that a reader could draw from the provided text.
Dear Aunt Suzanne,
I have a few minutes before I get on the bus to Galway back to Dublin and wanted to tell you how my trip to Ireland is going. We just spent two days in Inis Mor, the largest of the Aran Islands, which are just off the central west coast of Ireland. We tool a ferry from Galway, a ride that takes about an hour and was quite gray and stormy.
For an Island that is only about 12 square miles, there is a lot to do and see on Inis Mor! After eating stew and vegetable soup and brown bread with butter, we went to the seater market, where all kinds of woolen products are sold. The Aran Islands are known for their wool because sheep thrive here and generations have used woolen sweaters and hats to survive long cold days of fishing on the open sea. In fact, I learnt that each family or clan has its own signature knitting pattern and some are able to tell which family someone belongs to by the pattern of their sweater! The Healy pattern is an interesting combination of twists and braids, and I found you a birthday souvenir with a beautiful example.
The next day, we rented bicycles and toured the island. We saw ancient ruins, a prehistoric hill fort, and a white sand beach. We also climbed down to a mysterious rock formation known as “The Worm Hole,†a rectangular hole in a stone shore that fills with thrashing waves and looks like it houses a terrible serpent (see attached photo). The Worm Hole was difficult to find, and when we stopped someone for directions, she only spoke Gaelic. Sometimes this island seems stuck in an earlier time.
I’m excited to see you when I get home. I have lots more pictures to share!
Love, Eva
Which word in the passage indicates Eva's opinion?
- A. Prehistoric
- B. Ancient
- C. Stuck
- D. Gray
Correct Answer: C
Rationale: The correct answer is C: 'Stuck.' The word 'stuck' indicates Eva's opinion as it suggests a negative feeling or viewpoint about the island being trapped or not advancing in time. In contrast, 'prehistoric' and 'ancient' are more neutral terms describing the age of the ruins and hill fort, while 'gray' simply describes the weather conditions. 'Stuck' reflects Eva's perception or judgment of the situation.
Hey there, Kitchen Utensil aficionados! It's Bob Thurman again, bringing you a brand-new piece of equipment for your home food station! Are you tired of your blocks of premium aged cheddar getting all crumbly when you try to slice them? Don't you hate leaving your fingerprints in that hard stick of butter? Well, worry no more! From the company that brought you the SmackDice comes the dairy McGrabs! You no longer have to worry about your film, sweaty grip destroying your cheeses or you butters. All you have to do is slip on our pated heat-deflecting mitten, complete with a plastic-grip palm pad, and slice you smooth dairy products with no threat of them melting or crumbling from your body heat!
Which one of the following options best describes how Thurman supports his argument?
- A. By addressing his audience at just the right moment
- B. By appealing to a shared sense of community and values
- C. By evoking feelings of annoyance and relief
- D. By presenting evidence and logical explanations
Correct Answer: C
Rationale: Thurman supports his argument by evoking feelings of annoyance and relief. He addresses common problems the audience may face with cutting cheese and butter, highlighting the frustration (annoyance) and then offering a solution that alleviates this frustration (relief). This emotional appeal is designed to resonate with the audience's experiences and create a sense of empathy and connection, making them more likely to consider the product being promoted.
Nokea