ATI TEAS 7 Reading Practice Test Related

Review ATI TEAS 7 Reading Practice Test related questions and content

The classic opera Madame Butterfly was written by Giacomo Puccini. In the opus, an American naval officer stationed in Japan falls in love with Butterfly, a Japanese woman. He returns to America but promises to come back to marry her. When the soldier does return to Japan three years later, he is accompanied by his American wife. Shocked and humiliated, Butterfly stabs herself. She dies in the soldier's arms as he begs her to forgive him.

What is the purpose of the italicized text in the passage?

  • A. To show Madame Butterfly's title
  • B. To emphasize an idea
  • C. To format a heading
  • D. To indicate the title of the opera
Correct Answer: D

Rationale: The purpose of the italicized text is to indicate the title of the opera, Madame Butterfly. In the text, 'Madame Butterfly' is italicized to highlight that it refers to the title of the opera written by Giacomo Puccini. It does not serve to show Madame Butterfly's thoughts (choice A), emphasize an idea (choice B), or format a heading (choice C). The italicization is specifically used to identify the title of the opera within the passage.