Reading Related

Review Reading related questions and content

Because gold is a soft metal, it is sometimes combined with another metal to harden it, such as copper. Fourteen-carat gold is named as such because 14 out of the 24 carats, approximately 60%, is gold and the remaining 10 carats, or 40%, is some other metal.

What is the purpose of the passage above?

  • A. To analyze
  • B. To inform
  • C. To compare
  • D. To recommend
Correct Answer: B

Rationale: The passage serves the purpose of informing the reader about the composition of fourteen-carat gold, explaining that it is a combination of gold and another metal to increase its hardness. This information is presented in a straightforward manner, aiming to educate the reader rather than analyze, compare, or recommend anything. Therefore, the correct answer is 'To inform.'