When evaluating an author's point of view, which of the following is important for the reader to consider?
- A. The author's written use of jargon and informal language
- B. The author's biographical information, such as date of birth
- C. The author's success in achieving the purpose of their writing
- D. The author's personal or business interest in the subject
Correct Answer: D
Rationale: When evaluating an author's point of view, it is crucial to consider the author's personal or business interest in the subject. This helps the reader understand any potential biases or motivations that may influence how the information is presented. The author's use of jargon and language style, biographical information, or success in achieving their writing purpose may not directly impact the perspective or bias presented in the content.
You may also like to solve these questions
It can be difficult to write sometimes, especially if you are creating something brand new. It is even harder when you must write while following certain rules. Some writers thrive when there are limits, like sonnets or elegies; you can't just throw some words on the page and call it a haiku. On the other hand, some successful poets really enjoy breaking the rules. They will refuse to use the rules, if you can just break them and still so then what good are the rules, if you can just break them and still succeed? That doesn't make sense. I guess that is why I am not a poet.
Based on the author's supports and evidence, which of the following is a valid evaluation of the paragraph?
- A. It is a logical argument, proving that it is impossible to write well.
- B. It is part of an essay discussing how poets develop their craft.
- C. It is a scholarly analysis on the business of being a good writer.
- D. It is an entertaining piece based on personal bias and opinion.
Correct Answer: D
Rationale: The paragraph reflects a personal perspective on writing styles and rules. The author discusses the challenges and preferences of writers, highlighting the contrast between those who adhere to rules and those who break them. The final statement, 'That doesn't make sense. I guess that is why I am not a poet,' indicates a personal bias and opinion, suggesting that the text is more of an entertaining piece rather than a logical argument, a scholarly analysis, or a part of an academic essay.
BUTTERBEAN FOR MAYOR
Butterbean wants to be YOUR new mayor. Is there an election coming? No. Can dogs even be mayors? Unclear. But consider what Butterbean has to offer:
• FRIENDS WITH EVERYONE
Big dogs. Small dogs. In-between dogs. All the people. If you go for walks, you've met Butterbean and she loves you.
• JUST A REGULAR DOG
Butterbean is a regular dog for regular folks. She's not a fancy breed, just a dog. Sure, maybe she eats more socks than her vet recommends, but nobody's perfect.
• .HATES RATS
You hate rats. Butterbean hates rats, too. She will not rest until they have all been chased from our streets. By her, personally.
Can Butterbean count on YOUR vote? Or at least a treat?
Which of the following best describes the purpose of the passage?
- A. To argue that dogs can hold political office
- B. To inform the audience about the benefits of owning a rescue dog
- C. To entertain people with the idea that a dog could hold political office
- D. To instruct the audience on how to vote for Butterbean at the polls
Correct Answer: C
Rationale: The passage about Butterbean is not advocating for dogs to hold political office (Choice A), nor is it specifically focusing on the benefits of owning a rescue dog (Choice B). It is primarily meant to entertain the audience by presenting the amusing idea of a dog running for mayor, as there is no real election, making Choice C the correct answer. The passage highlights humorous qualities of Butterbean such as being friends with everyone, a regular dog, and her hatred for rats, all in a light-hearted and entertaining manner, suggesting that it is meant for amusement rather than serious political consideration.
Beard Superiority
Unlike most others who follow along with popular trends, I am able to truly see that the beard is superior to the mustache. First, you have so much more hair and space to work with when styling a beard than you do with a mustache. You can trim and cut a beard into so many styles: the Muttonchop, the Goatee, the Stubble, the Chin Strap. You can even add things to your beard: braids, beads, glitter, and color-the possibilities of what you can add to a beard are endless! There are even professional competitions that surround the stylish nature of beards.
What can be inferred about the writer from the evidence provided in the passage?
- A. No competitions exist for the best mustache.
- B. The writer enjoys having a beard.
- C. Mustaches are not as easily styled as beards.
- D. The writer is a professional barber.
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B. The passage highlights the writer's appreciation for beards, mentioning the various styles and adornments that can be done with a beard. There is no direct evidence in the passage to support choices A, C, or D. The fact that the writer discusses the versatility and possibilities for styling a beard implies a personal enjoyment of having a beard.
THE Farallon Island, or devils Teeth, as they are referred to by sailors, area group of small islands with rocky, barren terrain and treacherous, 48 km (30 miles) off the coast of San Francisco, California although the islands are small, with a combined total land area of 0.41km squared (0.16 square miles), they are positioned in a major ocean current, which enables them to house dense populations of birds, rodents seals, and other water mammals.
The abundance of wildlife first attracted Russian and American fur traders in the early 1800s, who then nearly eliminated the seal population in the area. The islands then became an agricultural resource for San Francisco during the gold rush era when egg companies began harvesting bird eggs on the islands. In 1863, violence between viral egg companies erupted on the islands (known as the Egg War") which inadvertently attracted national attention and provoked lawmakers to pass legislation to protect and rehabilitate the island's natural ecosystem.
In 1881, an executive order was passed that decreed egging illegal on the Farallon's. This ended private enterprises on the islands was reinforced in 1909 when President Theodore Roosevelt created the Farallon Reservation to restore human access and preserve that northern island, and over time many of the island original inhabitants have returned.
The Farallon's are now home to the world's largest population of western gull. Seals have returned, as well as otters and sea lions, which in turn attracts great white sharks. The combination of sharks, underwater currents, and jagged coastline are probably what earned the Farallon's their nickname "Devil's Teeth," though it hasn't stopped a few adventurous people from swimming. Four people have completed the 30-mile swim from the islands to San Francisco; the fastest person completed the journey in 14 hours.
Which of the following organizations might the author of this article most closely associate with?
- A. A group that studies marine mammal behavior
- B. A nature conservancy group
- C. An educational special interest group
- D. A group that supports first-time novelists
Correct Answer: B
Rationale: The correct answer is B: A nature conservancy group. The passage focuses on the history of the Farallon Islands, the conservation efforts to protect the wildlife and ecosystem, and the restoration of the natural habitat. References to the protection of wildlife, legislation to preserve the islands' ecosystem, and the return of original inhabitants highlight a strong association with a nature conservancy group that works towards preserving and rehabilitating natural environments. Options A, C, and D are not directly related to the conservation and preservation efforts described in the passage.
Do words like exhausted, listless, or worn-out describe you?
Feel better fast with Pro-10 shakes!
Our high-protein formula was developed by an experienced team of physicians and nutritionists
-76% of customers surveyed report having more energy after drinking Pro-10 for just 2 weeks
-Choose from six delicious flavors!
-Get 10 shakes free with the purchase of a 30-day supply.
For more information, visit our website at www.pro10shake.com or call 888-555-5555 to talk with a consultant today.
Which of the following is a fact presented in the advertisement?
- A. The six shake flavors are delicious.
- B. A customer will feel better fast if they drink Pro-10 shakes.
- C. The physicians and nutritionists that developed the shake formula are noted experts in the dietary field.
- D. About three-quarters of those who drink Pro-10 shakes for 2 weeks report having more energy.
Correct Answer: D
Rationale: The correct answer is D. The advertisement clearly states that 76% of customers surveyed reported having more energy after drinking Pro-10 shakes for just 2 weeks. This statistic presents a factual claim based on the survey results provided by the advertisement. It is important to focus on verifiable data presented in the advertisement when identifying facts, making choice D the correct answer.
Nokea