Reading Comprehension Practice Test HESI A2 Related

Review Reading Comprehension Practice Test HESI A2 related questions and content

HYPERTENSION:
The term hypertension is used to describe the condition of chronically high blood pressure. People who are obese, experience a lot of stress, smoke tobacco products, have a diet with too much salt in it, or have diabetes are often at a higher risk for hypertension. As well, African Americans are more likely to have hypertension than other population groups.
Hypertension often develops over many years. Older people are most often diagnosed with hypertension. One reason for this is that blood vessels lose elasticity and stiffen as a person ages. This creates more resistance to the blood flowing through the body and elevates blood pressure.
Symptoms of hypertension can include blurred vision, headaches, a buzzing in the ears, fatigue, an irregular heartbeat, and nosebleeds. Hypertension that goes untreated over a period of time can lead to serious complications such as kidney disease, heart disease, loss of vision, heart attack, brain damage, and even early death.
Fortunately, treating hypertension reduces blood pressure and can lower the risk of complications. For many people, losing weight can result in a significant decrease in blood pressure. For others, physicians may prescribe one or more medications to help bring blood pressure down into a safe range.
One thing is certain: physicians believe that people over the age of 20 should monitor their blood pressure by having it checked at least once a year. Those with a history of hypertension in the immediate family should have it checked more frequently.

Which is the best title for the passage about Hypertension?

  • A. How to Manage Hypertension Successfully
  • B. Doctors Discover the Hidden Dangers of Hypertension
  • C. Doctors Work to Understand the Causes of Hypertension
  • D. Causes, Symptoms, Complications, and Management of Hypertension
Correct Answer: D

Rationale: The best title for the passage about Hypertension is 'Causes, Symptoms, Complications, and Management of Hypertension.' This title accurately reflects the content of the passage, which provides information about the causes, symptoms, complications, and management of hypertension. It covers a broad spectrum of information presented in the passage, making it the most comprehensive and suitable title.

Choice A, 'How to Manage Hypertension Successfully,' is too narrow as it focuses solely on management without encompassing the other crucial aspects like causes and symptoms. Choice B, 'Doctors Discover the Hidden Dangers of Hypertension,' is misleading as the passage does not focus on any recent discoveries but rather provides general information about hypertension. Choice C, 'Doctors Work to Understand the Causes of Hypertension,' is also inaccurate as the passage mainly discusses causes, symptoms, complications, and management, rather than doctors' ongoing research efforts.