In an effort to conserve water, the town of Audley has asked residents and businesses to water their lawns just one day a week. It has provided the following schedule based on addresses:
Monday: addresses ending in 0 and 9 Tuesday: addresses ending in 1 and 8 Wednesday: addresses ending in 2 and 7 Thursday: addresses ending in 3 and 6 Friday: addresses ending in 5
Saturday: addresses ending in 4
Businesses with suite numbers should use the final number in the suite number to determine their watering schedule.
Based on the information provided, what is the most logical reason for the watering schedule having the same number for both Friday and Saturday?
- A. There are more addresses ending with these numbers than with the other numbers.
- B. All businesses have addresses ending in these numbers, and they consume the most water.
- C. The residents at these addresses are the most likely to consume more water.
- D. The city is more concerned about water usage in the latter part of the week.
Correct Answer: C
Rationale: The most logical reason for the watering schedule having the same number for both Friday and Saturday is that the residents at addresses ending with these numbers are the most likely to consume more water. This indicates a trend in water consumption among residents at these specific addresses, leading to the need for consistent watering on both days. Choice A is incorrect as the number of addresses ending with specific numbers does not necessarily correlate with water consumption. Choice B is incorrect as there is no information suggesting that businesses consuming the most water have addresses ending with these numbers. Choice D is incorrect as there is no evidence to support that the city is more concerned about water usage specifically in the latter part of the week.
You may also like to solve these questions
In an effort to conserve water, the town of Audley has asked residents and businesses to water their lawns just one day a week. It has provided the following schedule based on addresses:
Monday: addresses ending in 0 and 9 Tuesday: addresses ending in 1 and 8 Wednesday: addresses ending in 2 and 7 Thursday: addresses ending in 3 and 6 Friday: addresses ending in 5
Saturday: addresses ending in 4
Businesses with suite numbers should use the final number in the suite number to determine their watering schedule.
The Morgan family lives at 5487 South Elm Street. On which day of the week will they be able to water their lawn?
- A. Tuesday
- B. Wednesday
- C. Thursday
- D. Saturday
Correct Answer: C
Rationale: Based on the provided water schedule for addresses in the town of Audley, odd-numbered addresses ending in 7 and 3, like 5487 South Elm Street, are allowed to water their lawns on Thursdays. Therefore, the Morgan family will be able to water their lawn on Thursday. Choice A (Tuesday), Choice B (Wednesday), and Choice D (Saturday) are incorrect as they do not align with the watering schedule for odd-numbered addresses as per the town's guidelines.
The federal government regulates dietary supplements through the United States Food and Drug Administration (FDA). The regulations for dietary supplements are not the same as those for prescription or over-the-counter drugs. In general, the regulations for dietary supplements are less strict.
To begin with, a manufacturer does not have to prove the safety and effectiveness of a dietary supplement before it is marketed. A manufacturer is permitted to say that a dietary supplement addresses a nutrient deficiency, supports health, or is linked to a particular body function (such as immunity), if there is research to support the claim. Such a claim must be followed by the words “This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.â€
Also, manufacturers are expected to follow certain good manufacturing practices (GMPs) to ensure that dietary supplements are processed consistently and meet quality standards. Requirements for GMPs went into effect in 2008 for large manufacturers and are being phased in for small manufacturers through 2010.
Once a dietary supplement is on the market, the FDA monitors safety and product information, such as label claims and package inserts. If it finds a product to be unsafe, it can take action against the manufacturer and/or distributor and may issue a warning or require that the product be removed from the marketplace. The Federal Trade Commission (FTC) is responsible for regulating product advertising; it requires that all information be truthful and not misleading.
The federal government has taken legal action against a number of dietary supplement promoters or Web sites that promote or sell dietary supplements because they have made false or deceptive statements about their products or because marketed products have proven to be unsafe.
What is the main idea of the passage?
- A. Manufacturers of dietary supplements must adhere to good manufacturing practices.
- B. The FDA has a specialized program for regulating dietary supplements.
- C. The federal government prosecutes individuals who deceive the public.
- D. The FDA operates under the federal government.
Correct Answer: B
Rationale: The main idea of the passage is that the FDA has a specialized program for regulating dietary supplements. The passage explains how the FDA regulates dietary supplements differently from drugs, focusing on the requirements for marketing, good manufacturing practices, monitoring safety, and taking action against unsafe products. Choice A is incorrect because while it mentions good manufacturing practices, it's not the central idea of the passage. Choice C is incorrect as there is no emphasis on prosecuting individuals in the passage. Choice D is incorrect because stating that the FDA is part of the federal government is not the main idea discussed in the passage.
The next four questions are based on the following passage.
It could be argued that all American war movies take as their governing paradigm that of the Western, and that we, as viewers, don't think critically enough about this fact. The virtuous hero in the white hat, the evil villain in the black hat, the community threatened by violence; these are the obvious elements of the paradigm. In addition, the hero is highly skilled at warfare, though reluctant to use it, the community is made up of morally upstanding citizens, and there is no place for violence in the community: the hero himself must leave the community he has saved once the battle is complete. This way of seeing the world has soaked into our storytelling of battle and conflict. It's hard to find a U.S.-made war movie that, for example, presents the enemy as complex and potentially fighting a legitimate cause, or that presents the hero (usually the U.S.) as anything other than supremely morally worthy. It is important to step back and think about the assumptions and frameworks that shape the stories we're exposed to; if we're careless and unquestioning, we absorb biases and world views with which we may not agree.
Which of the following is not an example given by the author of an element of the Western paradigm?
- A. Hero highly skilled at warfare
- B. Evil villain in black hat
- C. Everyone riding horses
- D. Community made up of upstanding citizens
Correct Answer: C
Rationale: The author did not mention everyone riding horses as an element of the Western paradigm in the provided passage. The passage discusses the virtuous hero in the white hat, the evil villain in the black hat, and the community made up of upstanding citizens as elements of the Western paradigm. The hero being highly skilled at warfare and the community having morally upstanding citizens were also mentioned. Therefore, option C is the correct answer. Options A, B, and D are incorrect because they were all examples given by the author in the passage.
The federal government regulates dietary supplements through the United States Food and Drug Administration (FDA). The regulations for dietary supplements are not the same as those for prescription or over-the-counter drugs. In general, the regulations for dietary supplements are less strict.
To begin with, a manufacturer does not have to prove the safety and effectiveness of a dietary supplement before it is marketed. A manufacturer is permitted to say that a dietary supplement addresses a nutrient deficiency, supports health, or is linked to a particular body function (such as immunity), if there is research to support the claim. Such a claim must be followed by the words “This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.â€
Also, manufacturers are expected to follow certain good manufacturing practices (GMPs) to ensure that dietary supplements are processed consistently and meet quality standards. Requirements for GMPs went into effect in 2008 for large manufacturers and are being phased in for small manufacturers through 2010.
Once a dietary supplement is on the market, the FDA monitors safety and product information, such as label claims and package inserts. If it finds a product to be unsafe, it can take action against the manufacturer and/or distributor and may issue a warning or require that the product be removed from the marketplace. The Federal Trade Commission (FTC) is responsible for regulating product advertising; it requires that all information be truthful and not misleading.
The federal government has taken legal action against a number of dietary supplement promoters or Web sites that promote or sell dietary supplements because they have made false or deceptive statements about their products or because marketed products have proven to be unsafe.
Which statement is not a detail from the passage?
- A. Promoters of dietary supplements can make any claims that are supported by research.
- B. GMP requirements for large manufacturers went into effect in 2008.
- C. The FDA regulates dietary supplements in the same way as prescription medications.
- D. Consumers should research supplement claims before making a purchase.
Correct Answer: A
Rationale: The statement "Promoters of dietary supplements can make any claims that are supported by research" is not a detail from the passage. The passage mentions that manufacturers, not promoters, can make claims supported by research. The primary focus is on the regulations and manufacturing standards for dietary supplements. Choice B is a detail from the passage as it mentions the GMP requirements for large manufacturers going into effect in 2008. Choice C is incorrect as the passage states that FDA regulations for dietary supplements are not the same as those for prescription medications. Choice D is also supported by the passage, emphasizing that consumers should research supplement claims before making a purchase to ensure accuracy and safety.
Stories have been a part of the world since the beginning of recorded time. For centuries before the invention of the printing press, stories of the world were passed down to generations through oral tradition. With the invention of the printing press, which made written material available to wide ranges of audiences, books were mass-produced and introduced into greater society.
For the last several centuries, books have been at the forefront of education and entertainment. With the invention of the Internet, reliance on books for information quickly changed. Soon, almost everything that anyone needed to know could be accessed through the Internet. Large printed volumes of encyclopedias became unnecessary as all of the information was easily available on the Internet.
Despite the progression of the Internet, printed media was still very popular in the forms of both fiction and non-fiction books. While waiting for an appointment, enduring a several-hour flight, or relaxing before sleep, books have been a reliable and convenient source of entertainment, and one that society has not been willing to give up.
With the progression and extreme convenience of technology, printed books are going to soon become a thing of the past. Inventions such as the iPad from Macintosh and the Kindle have made the need for any kind of printed media unnecessary. With a rechargeable battery, a large screen, and the ability to have several books saved on file, electronic options will soon take over and society will no longer see printed books.
Although some people may say that the act of reading is not complete without turning a page, sliding a finger across the screen or pressing a button to read more onto the next page is just as satisfying to the reader. The iPad and Kindle are devices that have qualities similar to a computer and can be used for so much more than just reading. These devices are therefore better than books because they have multiple uses.
In a cultural society that is part of the world and due to a longstanding tradition, stories will always be an important way to communicate ideas and provide information and entertainment. Centuries ago, stories could only be remembered and retold through speech. Printed media changed the way the world communicated and was connected, and now, as we move forward with technology, it is only a matter of time before we must say goodbye to the printed past and welcome the digital and electronic future.
Which of the following statements is an opinion?
- A. Despite the progression of the Internet, printed media was still very popular in the forms of both fiction and non-fiction books
- B. Although some people may say that the act of reading is not complete without turning a page, sliding a finger across the screen, or pressing a button to read more onto the next page is just as satisfying to the reader
- C. With the invention of the Internet, reliance on books for information quickly changed
- D. Stories have been a part of the world since the beginning of recorded time
Correct Answer: B
Rationale: Statement B is an opinion because it expresses a personal viewpoint about the act of reading and satisfaction related to different reading formats. The phrase 'just as satisfying to the reader' reflects subjective feelings and preferences rather than objective facts. Choices A, C, and D are not opinions but statements of fact. Choice A discusses the continued popularity of printed media despite the Internet's advancement. Choice C talks about the change in reliance on books due to the Internet. Choice D states the historical presence of stories in the world, which is a factual statement about the past.
Nokea