Life Expectancy in the US:
Where would you expect the United States to rank in life expectancy, the average number of years a person is expected to live? Near the top in the world, right? Well, surprise—we rank number 31, after Costa Rica and right before Cuba. World Health Organization data from 2015 indicate that the average life expectancy worldwide is 71 years—slightly more for females and slightly less for males. In the United States, we beat that average by around eight years. Yet we are several years behind Japan, with a female life expectancy of 86.8 years, or Switzerland, with a male life expectancy of 81.3 years. Even relatively poor European countries, such as Slovenia, Cyprus, and Malta, do better than we do.
There are a number of indicators that lead to our low score among wealthy nations. Those include obesity and its accompanying heart disease and diabetes, car crash deaths, gun violence, and embarrassingly high infant mortality rates. We eat more, drive more, have more guns, and allow poor women to go through pregnancies unattended by regular physicians. There are many other health indicators that separate us from other developed nations, but most correspond to the extreme wealth inequities in the United States.
It is too soon to tell whether an increase in insured Americans will help to turn this distasteful data around. Certainly those nations with universal health care have better numbers than we do. Much of our problem has to do with lifestyles that will not be easy to alter. We continue to build living spaces that are not walkable, to work long hours and drive long distances, to overeat—and we love our Second Amendment right to bear arms. It is difficult to imagine how we will overcome these realities and improve our longevity status.
What is the overall tone of the essay?
- A. Apathetic
- B. Fascinated
- C. Discouraged
- D. Hopeful
Correct Answer: C
Rationale: The tone of the essay is discouraged as it expresses concern about the U.S.'s lower life expectancy ranking and contributing factors.
You may also like to solve these questions
MICROBES IN HUMAN HEALTH:
There are 10 times more microbes than human cells in the human body. Scientists have long known that the human body hosts a staggering number of microorganisms. Recent discoveries, however, are shedding light on how pivotal these bacteria are in the development of the human immune system. The body supports a wide array of microorganisms specially adapted to survive in particular regions. Remarkably, there is such variation in these microorganisms that few people share the same strains in the same quantities.
The colonization of microbes begins at birth. A newborn infant, emerging from the germ-free environment of the womb, is immediately exposed to germs from its mother's birth canal. These bacteria swiftly begin to breed and colonize the infant's body, which becomes their new host. The most fascinating discovery is not just that the immune system tolerates these millions of harmless organisms, but that it may actually rely on their presence to function properly.
For example, laboratory mice unable to produce a specific inflammation-reducing molecule were injected with a particular strain of bacteria. After the bacteria colonized, the mice's immune systems developed the ability to synthesize the molecule. Essentially, the mice needed the bacteria for their immune systems to function correctly.
This concept is also being applied to humans through a relatively experimental procedure known as fecal bacteriotherapy. This treatment reintroduces healthy bacteria into a colon that has lost its ability to defend against pathogens. While scientists are only beginning to understand the critical role these microorganisms play in human health, early research has yielded remarkable discoveries.
What is the main idea of the passage about microbes?
- A. Recent discoveries are revealing the critical role of microorganisms in maintaining a properly functioning immune system.
- B. The human body is host to a staggering number of microorganisms.
- C. Bacteriotherapy reintroduces healthy bacteria into a colon lacking the capability to defend against pathogenic agents.
- D. Early research has shown remarkable discoveries in the possibilities of bacteriotherapy.
Correct Answer: A
Rationale: The main idea of the passage is that recent discoveries are shedding light on the pivotal role of microorganisms in maintaining a properly functioning immune system. The passage discusses how the human body hosts a wide array of microorganisms, emphasizes the importance of these bacteria in the development of the immune system, and explores the potential applications of bacteriotherapy. Choice A is the correct answer because it accurately reflects the central theme discussed in the passage. Choices B, C, and D are incorrect because they focus on specific details or applications mentioned in the passage, rather than capturing the overarching theme of the critical role of microorganisms in immune system function.
Modern PE Classes:
In some schools around the country, physical education classes look a lot different than they did a generation or two ago. Kids are still in motion, stretching, running, lifting, and sweating. But instead of everyone doing the same activity at the same time as a team, they are exercising independently. They are being taught movements and activities that their teachers hope they will incorporate into their lives rather than just perform long enough to get a good grade.
By teaching kids the pleasure of exercise, gym teachers hope to instill important lessons about maintaining good health, staying fit, and keeping weight under control. Students can also participate in low-impact sports like yoga, martial arts, and weight lifting. Instead of playing basketball or baseball, they can focus on more general skills like passing the ball.
A growing number of physical education (PE) teachers are also putting more of an emphasis on general nutrition and health. With the continual increase in the number of children who are obese, there is greater pressure to teach students how to stay fit. To do this, gym teachers have to look at new ways to introduce exercise to their students that will not intimidate or overwhelm them but instead intrigue and engage them.
One other difference found in some modern gym classes is the grading system. Instead of being graded on their ability to run laps in a set time or make a certain number of baskets, the students are graded simply on the effort they make in the class. Some even get extra credit if they are the sweatiest students in the room!
What is the meaning of the word instill as used in the second paragraph of the passage?
- A. Impart
- B. Propagandize
- C. Demand
- D. Create
Correct Answer: A
Rationale: The correct answer is A: 'Impart.' In the context of the passage, 'instill' means to impart important lessons about maintaining good health, staying fit, and keeping weight under control. This word choice is appropriate as it aligns with the idea of teaching and passing on knowledge. Choice B, 'Propagandize,' is incorrect as it implies spreading biased or misleading information, which is not the intended meaning in this context. Choice C, 'Demand,' is incorrect as it does not capture the concept of teaching or passing on lessons. Choice D, 'Create,' is also incorrect as it does not convey the idea of imparting knowledge or lessons, which is the central meaning of 'instill' in this context.
BEAUTY THE BEAST:
In recent years, there have been frightening headlines about harmful ingredients such as mercury and lead in ordinary cosmetics. However, these are hardly the first examples of people paying a heavy price to conform to cultural ideals of beauty. This tradition has been around for centuries.
Ancient Egyptians decorated their eyes with malachite (a green ore of copper), galena (a lead sulfide), and kohl (a paste made from soot, fat, and metals such as lead). While these cosmetics may have enhanced their appearance, they also led to health problems such as insomnia and mental confusion.
The ancient Greeks took these practices even further. They applied lead to their entire faces to clear their complexions and improve skin coloration. This practice resulted in health issues ranging from infertility to insanity. The lead ointment whitened their faces�a sign of beauty�while red lead was added to the cheeks for a rosy glow. To make matters worse, they also used hair dyes containing lead.
The Romans adopted these toxic beauty practices, and some historians suspect that lead poisoning contributed to the decline of the Roman Empire. As recently as 2007, lipsticks and mascaras were found to contain lead and mercury. Additionally, phthalates�industrial chemicals that can cause birth defects and infertility�are present in personal care products such as shampoos, lotions, perfumes, and deodorants.
An old saying states that beauty has a price, and sometimes that price may be much higher than consumers realize. It is important to be aware of what you are putting on your face.
The author describes cosmetics in each of the following cultures EXCEPT ___________.
- A. Greek
- B. Egyptian
- C. Roman
- D. Native American
Correct Answer: D
Rationale: The author provides descriptions of cosmetic practices in Greek, Egyptian, and Roman cultures but does not mention Native American practices regarding cosmetics. This absence of information about Native American culture leads to the conclusion that option D is correct since it reflects a lack of discussion on that specific culture.
Lifewings Partners:
What do pilots, astronauts, physicians, and risk managers have in common? In this case, they are all part of Lifewings Partners, an organization based in Memphis, Tennessee, dedicated to eliminating mistakes and accidents in medical settings across the United States.
Lifewings Partners highlights the need for vigilance in medical environments. According to the Institute of Health, approximately 98,000 patients die each year in U.S. healthcare settings due to medical errors. Examples of such errors include a man who had the wrong testicle removed in a Los Angeles hospital, a young boy who suffered brain damage from anesthesia during a routine hernia surgery, and a hospital in Rhode Island that performed brain surgery on the wrong side of the brain on three different patients in less than a year.
To combat these issues, Lifewings Partners not only advocates for internal changes in medical procedures and the establishment of checklists but also focuses on patient education. They recommend that consumers research a hospital�s safety record online, discuss safety standards with their doctors, and inquire about facilities with the best safety records.
Founder Steve Harden emphasizes, �Just because a hospital has a great reputation for cutting-edge medicine doesn�t necessarily mean the hospital is the safest place to go for routine procedures.� He warns that some mistakes are too significant and irreversible to risk, underscoring the importance of careful selection and preparation in healthcare settings.
Which of the following is not listed as a detail in the passage?
- A. Many patients die each year from medical error.
- B. Lifewings Partners educates patients on consumer safety.
- C. Steve Harden is the founder of Lifewings Partners.
- D. The most common medical error is overmedication.
Correct Answer: D
Rationale: The passage discusses the dangers of medical errors and provides specific examples of such errors but does not indicate that overmedication is the most common error. Therefore, since option D is not supported by the text, it is the correct choice for what is not mentioned.
THE FOOD PYRAMID:
The food pyramid is a visual representation of how the different food groups can be combined to form a healthy diet. Although it was a vital part of dietary guidelines for years before being replaced by the �MyPlate� model, the pyramid was constantly analyzed and revised as additional study was done in nutritional fields. A few years ago, the pyramid underwent a change regarding the unique dietary needs of seniors.
Modifications in the pyramid for older adults included an emphasis on fiber and calcium, as well as on vitamins D and B12. By incorporating these changes, the pyramid indicated that the nutrients found in a person�s routine daily consumption typically are not enough for seniors. Seniors need supplementation. As people age, they tend to move less and thus need fewer calories to maintain their weight. Because seniors tend to eat a more limited amount, dietitians urge them to choose wisely. They are encouraged to eat nutrient-rich meals featuring such foods as fruits, vegetables, low-fat dairy products, and high-fiber whole grains.
The revised pyramid also focused on the importance for older people of ingesting adequate amounts of fluids daily. This helps to ensure proper digestion and prevent dehydration. Finally, the revised pyramid included information on incorporating exercise and other physical activities into the lives of older adults. Suggestions included swimming, walking, or simple yard work. With recent reports indicating that obesity levels for people older than 70 years of age are climbing, performing some type of regular exercise is more essential than ever.
What is the meaning of the word supplementation as used in the second paragraph?
- A. Extra
- B. Organization
- C. Attachment
- D. Revision
Correct Answer: A
Rationale: The term "supplementation" refers to the addition of nutrients to the diet. In the context of the passage, it highlights the need for seniors to receive extra nutrients such as calcium and vitamin D beyond what they typically consume in their diets. This reflects the understanding that seniors may not get sufficient nutrition solely from their regular meals, supporting option A.
Nokea