Reading Comprehension HESI A2 Practice Test Related

Review Reading Comprehension HESI A2 Practice Test related questions and content

Lifewings Partners:
What do pilots, astronauts, physicians, and risk managers have in common? In this case, they are all part of Lifewings Partners, an organization based in Memphis, Tennessee, dedicated to eliminating mistakes and accidents in medical settings across the United States.
Lifewings Partners highlights the need for vigilance in medical environments. According to the Institute of Health, approximately 98,000 patients die each year in U.S. healthcare settings due to medical errors. Examples of such errors include a man who had the wrong testicle removed in a Los Angeles hospital, a young boy who suffered brain damage from anesthesia during a routine hernia surgery, and a hospital in Rhode Island that performed brain surgery on the wrong side of the brain on three different patients in less than a year.
To combat these issues, Lifewings Partners not only advocates for internal changes in medical procedures and the establishment of checklists but also focuses on patient education. They recommend that consumers research a hospital’s safety record online, discuss safety standards with their doctors, and inquire about facilities with the best safety records.
Founder Steve Harden emphasizes, “Just because a hospital has a great reputation for cutting-edge medicine doesn’t necessarily mean the hospital is the safest place to go for routine procedures.” He warns that some mistakes are too significant and irreversible to risk, underscoring the importance of careful selection and preparation in healthcare settings.

Which statement could be inferred by the reader from the last paragraph of the passage?

  • A. Procedures that Lifewings Partners recommends are always effective.
  • B. Medical mistakes can happen at even the best hospitals.
  • C. City hospitals know more than others about cutting-edge medicine.
  • D. Medical mistakes will one day be completely eradicated.
Correct Answer: B

Rationale: The inference that can be made is that medical mistakes can happen even at the best hospitals.